D
Deleted member 178885
Gość
Miłego dnia
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Olga Olga wiek 23Ach, to twój dzidziolek był wczoraj, nie Sary Przepraszam haha Tak to jest jak się pisze z głowy z telefonu, a nie cytuje na komputerze Skleroza ciężarnej [emoji14]
To może przepowiedziałam ci dużego dzidziolka już Ja też mam dzisiaj wizytę Kciukam!
Gratuluję dziewczynki! Te przeczucia to wiesz... 50% szansy jest, że się trafi
Witamy podasz dane do tabelki? Został wiek, bo imię Olga?
Ja prenatalne miałam przez brzuch - 12+1, a dzisiaj u swojego gina, zobaczę,gdzie mnie zmaca
W sumie nie znam sie na tym ale...Dzień dobry Koleżanki potrzebuje waszej porady w takiej sprawie że właśnie wygasło mi ubezpieczenie, myślałam ubezpieczyć się bezpośrednio w NFZ ale to koszt ponad 300zł miesięcznie więc odpada Więc padło na powrót na bezrobocie ale nie wiem jak to rozegrać czy od razu z góry powiedzieć że jestem w ciąży i potrzebuje ubezpieczenia żeby korzystać za darmo z opieki medycznej czy nie przyznawać się do ciąży żeby nie było problemu z zapisaniem się....??? Bo ostatnim razem na bezrobociu byłam na takim etapie że szukali mi na siłę pracę i boje się że teraz też tak będzie Może któraś z was zna taki przypadek że któraś z was albo jakaś znajoma zapisywała się w ciąży na bezrobocie???
Hahaha no właśnie pochwal się dzidziusiem i gdzie zmacal bo ja już wolałabym przez brzuch i to zależy od lekarza podobno
Moja chciała sprawdzić czy wszystko ok bo się okazało że mam drobnego krwiaczka nad wejściem do szyjki czy jakoś tak i to od stosunku i kazała kilka dni się wstrzymać i leżeć
To dobrze że jednak wczoraj poszłam
Trzymam kciuki za dobre wyniki i ladne dzidziusie)
Ja dzis prenatalane wieczorem. Jak znam zycie to pewno u mnie bedzie jeszcze dolem, tak samo jak bylo w pierwszej ciazy, bo mam troche swojego brzucha i nie bylo dokladnie widac przez brzuch. Kurde siedze juz jak na szpilkach a gdzie tam do 18:30.
To ja też się przywitam
Czytam Was już jakiś czas, więc trzeba się w końcu ujawnić
Mam na imię Weronika, w październiku skończę 22lata, termin z om na 12.11, ale na każdym usg dzidziek większy o 3dni. W czwartek mam prenatalne, zobaczymy jaki ginekolog ustali termin z usg
Moja pierwsza ciąża, ale brzuch się już pokazał
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę Miłego Dnia!
Cześć Dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale jakoś czasu nie było i o wiele gorzej się czułam. Właśnie czekam w długiej kolejce na prenatalne. I jak się wcześniej nie stresowałam tak teraz już z nerwów brzuch boli...
Tylko właśnie w tym problem że moim mężem będzie dopiero za rok....W sumie nie znam sie na tym ale...
Moze da sie zeby np maz cie wzial na siebie w swojej pracy do ubezpieczenia zdrowotnego ? Chyba jest cos takiego
Bedac w ciazy masz ubezpieczenie, z kazda wizyta u lekarza poprostu bedziesz musiala podpisywac taki papierek Z urzedem pracy, to mozesz isc i jesli ciazy nie widac, to nic nie mowic, a na wezwanie zabrac ze soba papierek od lekarza swiadczacy o ciazy Mi kazano przyniesc wlasnie taki i moj posrednik powiedzial, ze dzieki temu przez okres ciazy i roku po porodzie nie beda mnie wzywac, bo zmienia mi status na niezdolna do podjecia pracyDzień dobry Koleżanki potrzebuje waszej porady w takiej sprawie że właśnie wygasło mi ubezpieczenie, myślałam ubezpieczyć się bezpośrednio w NFZ ale to koszt ponad 300zł miesięcznie więc odpada Więc padło na powrót na bezrobocie ale nie wiem jak to rozegrać czy od razu z góry powiedzieć że jestem w ciąży i potrzebuje ubezpieczenia żeby korzystać za darmo z opieki medycznej czy nie przyznawać się do ciąży żeby nie było problemu z zapisaniem się....??? Bo ostatnim razem na bezrobociu byłam na takim etapie że szukali mi na siłę pracę i boje się że teraz też tak będzie Może któraś z was zna taki przypadek że któraś z was albo jakaś znajoma zapisywała się w ciąży na bezrobocie???