reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Koziunia
Gratuluję synka [emoji5] piękna fotka [emoji846]

Co do wózków to jeszcze się nie rozglądałam, ale niedługo już chyba zacznę [emoji5]na razie muszę przeżyć malowanie w domu i przenoszenie mebli, No i sprzątanie [emoji58] ale myślałam wstępnie tylko o wózku Baby Jogger, ale nie wiem jeszcze czy razem ze spacerówka, czy gondole kupie osobno i zainwestuje w porządna spacerówkę.. bo fotelik i tak osobno i tak kupujemy, żeby był sprawdzony i po testach [emoji5]
A tak w ogole mój Młody wieczorem zaniemógł. Chyba jelitówka, ale niestety do tego spora gorączka.. liczę ze jednodniówka, a jak nie to jutro do lekarza [emoji853]

reklama
Hej. Mam do nadrobienia ponad 100 stron. Masakra.
Jestem po usg genetycznym. Wszystko wygląda ok. Termin mi się zmienił z 9 na 2 listopada.

Dziewczyny, właśnie oglądam wózki i mam pytanie. Co sądzicie o używanych? Czy faktycznie ludzie sprzedają wózki w bardzo dobrym stanie za 200-300zł? Bo różnica w cenie jest ogromna - nowe 2000zł, używane można kupić za 200-300zł. Z jedej strony chciałabym, żeby wózek służył też następnym dzieciom, ale muszę przyznać, że cena używanych jest bardzo kusząca...

Ja kupiłam używany dla córki i teraz też tak zrobię.
Z moich obserwacji wynika, że dużo ludzi pozbywa się tych dużych 2w1 na rzecz lżejszych spacerówek. Ja też mam taki plan. Kupie tani 2w1, a później porządną spacerówkę :)

Lecę nadrabiać dalej :)

Dziewczyny, właśnie oglądam wózki i mam pytanie. Co sądzicie o używanych? Czy faktycznie ludzie sprzedają wózki w bardzo dobrym stanie za 200-300zł? Bo różnica w cenie jest ogromna - nowe 2000zł, używane można kupić za 200-300zł. Z jedej strony chciałabym, żeby wózek służył też następnym dzieciom, ale muszę przyznać, że cena używanych jest bardzo kusząca...
Jak najbardziej oplaca sie kupic uzywany, z tym ze ja jednak wolalabym gdzies z okolicy, gdzie moglabym go zobaczyc, sprawdzic stan itd.. sama napewno kupie uzywany, ale za 200 czy 300 nie widzialam [emoji14] gdzie takie tanie mozna wyhaczyc? Dzis na olx znalazlam za 450 i cena dla mnie podejrzanie niska [emoji23] tylko, ze to nie z okolic, wiec odpada.
Moja siostra kupila wozek na olx ale z przesylka, na zdjeciach super swietny, kobitka ja zapewniala ze super sprawny, a okazalo sie, ze brakowalo folii przeciwdeszczowej, pasow w spacerowce a w gondoli buda opadala jak zjezdzala i podjezdzala pod kraweznik :/

Ja w środę 2 maja scan w 13tyg
Skończonym i dopiero zobacze mojego babla! Jestem dobrej mysli:):):):)
a czuje sie duzo lepiej co do ciagniec . kluc jak sie oszczedzam czy mdlosci nie mam zadnych juz jakis czas
Ja mam 8 maja uzg 9 tc mnie przy wstawaniu siadaniu i zmiany pozycji boli brzuch i jak wstaje albo siadam odczuwam ból w krzyżu ale nie wiem czy to przypadek czy po prostu już pora na takie dolegliwości. Ta ciążę całkiem inaczej przechodzę niż 10 lat temu ale wtedy miało się 18 a teraz 28 hehehe

Dziewczyny mam pytanie który wozek jest lepszy z 4 dużymi pompowanymi kołami czy te z dwoma obrotnymi z przodu ? Wiem że te duże koła nie mają problemu z przekąsem po dziurach patrząc na nasze polskie chodniki ale moda teraz na te z kołami z przodu mniejszymi.

Dziewczyny mam pytanie który wozek jest lepszy z 4 dużymi pompowanymi kołami czy te z dwoma obrotnymi z przodu ? Wiem że te duże koła nie mają problemu z przekąsem po dziurach patrząc na nasze polskie chodniki ale moda teraz na te z kołami z przodu mniejszymi.
Ja prowadziłam koleżanki wózek z małymi kółkami i każdy krawężnik był wyzwaniem.
W zimie w ogóle z dzieckiem nie wychodziła.
Ja przy moich dzieciach miałam na dużych kółkach i chodziłam śnieg czy nierówny chodnik czy mega kraweżniki nie były straszne.
Ale ile nas tyle gustów :)

Ja prowadziłam koleżanki wózek z małymi kółkami i każdy krawężnik był wyzwaniem.
W zimie w ogóle z dzieckiem nie wychodziła.
Ja przy moich dzieciach miałam na dużych kółkach i chodziłam śnieg czy nierówny chodnik czy mega kraweżniki nie były straszne.
Ale ile nas tyle gustów :)
Wyśle Ci zdjęcie

Nadrobiłam od 500 strony ;)

Dziewczyny, robilyscie juz moze sobie jakas orientacyjna liste wyprawkowa? Albo liczylyscie orientacyjny koszt wyprawki? ;)

Na razie układam sobie w głowie, oglądam trochę filmów wyprawkowych na yt. O pieniądzach boję się pomyśleć ;)

Ja bylam i troche jestem z metalowcow..a moja coreczka ..typowa piekna ksiezniczka..oczywiście same sukieneczki w które z reszta sama ja od poczatku ubieralam no ale...kolory byly naprawde dobrane a ona miala kiedys faze na rozowy... :) ..wszystko rozowe... Probowalam to komponowac no ale dla jej promieniujacej buzki ustepowalam bo stwierdzilam ze ona jest dla mnie najwazniejsza..nie ..opinia obcych mi ludzi:p

Dzis juz jej przeszlo choc roz ..b. Lubi:)
I powiem szczerze ze nawet sama wprowadzilam go do swojej garderoby hehe
Oxzywiscie stonowany ..jak pastelowy

To tak jak u mnie. Była faza na róż, tiul i fiolet. Przeszło trochę. Teraz bardzo lubi połączenie czerni i różu. Do tego jednorożce i cekiny ;) i śmieszne gadżety. Ale ona z tych dziewczynek, co księżniczek nie lubi :)
Zobaczymy co będzie dalej.

Ja miałam z Agatą Tako Jumpera. Dla mnie przednie skrętne kółka to obowiązek - w tamtym wszystkie są pompowane. Koleżanka miała 4 jednakowe i jednak tym moim większy był komfort jazdy przy zmianie kierunków. Mieszkam na zadupiu, dziury w chodnikach, krawężniki, wszystko było ok.

reklama
Do góry