reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Koziunia
Gratuluję synka [emoji5] piękna fotka [emoji846]

Co do wózków to jeszcze się nie rozglądałam, ale niedługo już chyba zacznę [emoji5]na razie muszę przeżyć malowanie w domu i przenoszenie mebli, No i sprzątanie [emoji58] ale myślałam wstępnie tylko o wózku Baby Jogger, ale nie wiem jeszcze czy razem ze spacerówka, czy gondole kupie osobno i zainwestuje w porządna spacerówkę.. bo fotelik i tak osobno i tak kupujemy, żeby był sprawdzony i po testach [emoji5]
A tak w ogole mój Młody wieczorem zaniemógł. Chyba jelitówka, ale niestety do tego spora gorączka.. liczę ze jednodniówka, a jak nie to jutro do lekarza [emoji853]

reklama
Hej. Mam do nadrobienia ponad 100 stron. Masakra.
Jestem po usg genetycznym. Wszystko wygląda ok. Termin mi się zmienił z 9 na 2 listopada.

Dziewczyny, właśnie oglądam wózki i mam pytanie. Co sądzicie o używanych? Czy faktycznie ludzie sprzedają wózki w bardzo dobrym stanie za 200-300zł? Bo różnica w cenie jest ogromna - nowe 2000zł, używane można kupić za 200-300zł. Z jedej strony chciałabym, żeby wózek służył też następnym dzieciom, ale muszę przyznać, że cena używanych jest bardzo kusząca...

Ja kupiłam używany dla córki i teraz też tak zrobię.
Z moich obserwacji wynika, że dużo ludzi pozbywa się tych dużych 2w1 na rzecz lżejszych spacerówek. Ja też mam taki plan. Kupie tani 2w1, a później porządną spacerówkę :)

Lecę nadrabiać dalej :)

Dziewczyny, właśnie oglądam wózki i mam pytanie. Co sądzicie o używanych? Czy faktycznie ludzie sprzedają wózki w bardzo dobrym stanie za 200-300zł? Bo różnica w cenie jest ogromna - nowe 2000zł, używane można kupić za 200-300zł. Z jedej strony chciałabym, żeby wózek służył też następnym dzieciom, ale muszę przyznać, że cena używanych jest bardzo kusząca...
Jak najbardziej oplaca sie kupic uzywany, z tym ze ja jednak wolalabym gdzies z okolicy, gdzie moglabym go zobaczyc, sprawdzic stan itd.. sama napewno kupie uzywany, ale za 200 czy 300 nie widzialam [emoji14] gdzie takie tanie mozna wyhaczyc? Dzis na olx znalazlam za 450 i cena dla mnie podejrzanie niska [emoji23] tylko, ze to nie z okolic, wiec odpada.
Moja siostra kupila wozek na olx ale z przesylka, na zdjeciach super swietny, kobitka ja zapewniala ze super sprawny, a okazalo sie, ze brakowalo folii przeciwdeszczowej, pasow w spacerowce a w gondoli buda opadala jak zjezdzala i podjezdzala pod kraweznik :/

Ja w środę 2 maja scan w 13tyg
Skończonym i dopiero zobacze mojego babla! Jestem dobrej mysli:):):):)
a czuje sie duzo lepiej co do ciagniec . kluc jak sie oszczedzam czy mdlosci nie mam zadnych juz jakis czas
Ja mam 8 maja uzg 9 tc mnie przy wstawaniu siadaniu i zmiany pozycji boli brzuch i jak wstaje albo siadam odczuwam ból w krzyżu ale nie wiem czy to przypadek czy po prostu już pora na takie dolegliwości. Ta ciążę całkiem inaczej przechodzę niż 10 lat temu ale wtedy miało się 18 a teraz 28 hehehe

Dziewczyny mam pytanie który wozek jest lepszy z 4 dużymi pompowanymi kołami czy te z dwoma obrotnymi z przodu ? Wiem że te duże koła nie mają problemu z przekąsem po dziurach patrząc na nasze polskie chodniki ale moda teraz na te z kołami z przodu mniejszymi.

Dziewczyny mam pytanie który wozek jest lepszy z 4 dużymi pompowanymi kołami czy te z dwoma obrotnymi z przodu ? Wiem że te duże koła nie mają problemu z przekąsem po dziurach patrząc na nasze polskie chodniki ale moda teraz na te z kołami z przodu mniejszymi.
Ja prowadziłam koleżanki wózek z małymi kółkami i każdy krawężnik był wyzwaniem.
W zimie w ogóle z dzieckiem nie wychodziła.
Ja przy moich dzieciach miałam na dużych kółkach i chodziłam śnieg czy nierówny chodnik czy mega kraweżniki nie były straszne.
Ale ile nas tyle gustów :)

Ja prowadziłam koleżanki wózek z małymi kółkami i każdy krawężnik był wyzwaniem.
W zimie w ogóle z dzieckiem nie wychodziła.
Ja przy moich dzieciach miałam na dużych kółkach i chodziłam śnieg czy nierówny chodnik czy mega kraweżniki nie były straszne.
Ale ile nas tyle gustów :)
Wyśle Ci zdjęcie

Nadrobiłam od 500 strony ;)

Dziewczyny, robilyscie juz moze sobie jakas orientacyjna liste wyprawkowa? Albo liczylyscie orientacyjny koszt wyprawki? ;)

Na razie układam sobie w głowie, oglądam trochę filmów wyprawkowych na yt. O pieniądzach boję się pomyśleć ;)

Ja bylam i troche jestem z metalowcow..a moja coreczka ..typowa piekna ksiezniczka..oczywiście same sukieneczki w które z reszta sama ja od poczatku ubieralam no ale...kolory byly naprawde dobrane a ona miala kiedys faze na rozowy... :) ..wszystko rozowe... Probowalam to komponowac no ale dla jej promieniujacej buzki ustepowalam bo stwierdzilam ze ona jest dla mnie najwazniejsza..nie ..opinia obcych mi ludzi:p

Dzis juz jej przeszlo choc roz ..b. Lubi:)
I powiem szczerze ze nawet sama wprowadzilam go do swojej garderoby hehe
Oxzywiscie stonowany ..jak pastelowy

To tak jak u mnie. Była faza na róż, tiul i fiolet. Przeszło trochę. Teraz bardzo lubi połączenie czerni i różu. Do tego jednorożce i cekiny ;) i śmieszne gadżety. Ale ona z tych dziewczynek, co księżniczek nie lubi :)
Zobaczymy co będzie dalej.

Ja miałam z Agatą Tako Jumpera. Dla mnie przednie skrętne kółka to obowiązek - w tamtym wszystkie są pompowane. Koleżanka miała 4 jednakowe i jednak tym moim większy był komfort jazdy przy zmianie kierunków. Mieszkam na zadupiu, dziury w chodnikach, krawężniki, wszystko było ok.

reklama
Do góry