reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

A czy są jeszcze potem jakieś
Czy jest możliwość wykonania drugich prenatalnych w 1 trymestrze? Dla potwierdzenia tych lub udać się do innego lekarza?
Nie martw się może lekarz mało widział i tak wspomniał ale może da się skontrolować jeszcze raz
?
Czy w ogóle są jakieś badania, które się robi po Pappa i usg? W razie czego. Bo jak mówisz trzeba to skontrolować.

reklama
W pierwszej ciąży robiłam prywatnie usg genetyczne(prenatalne) w każdym trymestrze. Lekarz był bardzo dokładny. Jak nie mógł dokładnie zmierzyć(sprawdzić) dzidziusia to prosił żebym zmieniła pozycje na łóżku. Jak dziecko się ruszyło to mierzył jeszcze raz. Badanie trwało ponad pół godziny. Dopóki lekarz nie był pewny że wszystko jest w porządku to nie odpuszczał [emoji3] pamiętam jaka byłam zmęczona po tym badaniu [emoji16]
3 lata temu usg kosztowało 180 zł, teraz 220 zł. Badanie mam za niecały miesiąc. Już nie mogę się doczekać. Na pierwszym genetycznym poznałam już płeć dziecka [emoji3]

O mam takie gdzie mnie nie widac :p 3 dni przed porodem czyli 3 dni po terminie :p Byl ogromny, a teraz cos czuje ze moze byc jeszcze wiekszy [emoji85]
IMG_20180426_080142.jpg

Załączniki

• IMG_20180426_080142.jpg
    IMG_20180426_080142.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 360
reklama
Do góry