reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ja nie wiem czy robić test z krwi, dlatego czekam do wizyty... lekarz prowadzacy powiedział, że to zależy od usg. Dał namiary do dwóch specjalistów i poradził żeby lekarz robiący usg zdecydował czy jest taka konieczność..

Dzieki za obszerne wytlumaczenie :) U mnie piers byla do wszystkiego.. do jedzenia, do uspokojenia, jako srodek bolowy, jako usypiacz... No i bylo mi z tym dobrze, bo chyba dzieki temu nie wspominam jakos tragicznie okresu niemowlecego mojego syna ;) ale.. to jest w pewnym stopniu duze ograniczenie dla mnie, nigdzie wyjsc, ciagle miec cycka w gotowosc i druga sprawa mlody bardzo duzo mi przybieral i w pewnym momencie siadlo mi strasznie na psyche jak moja nienormalna tesciowa i szwagierka ciagle powtarzaly, ze on jest gruby, ze robie mu krzywde itd.. potem zaczelam sama w to wierzyc :( No ale mlody naszczescie teraz juz nie jest grubaskiem tylko wyglada jak jego rowiesnicy :)
Teraz musze sie zastanowic jak ogarnac temat kp, bo nie bede mogla i nie bede chciala chyba siedziec z malenstwem ciagle przy cycu.. Boje sie ze starszak by sie zle czul z tym, ze zamiast sie z nim bawic, to mialabym ssaka przy piersi :/ Mi sie ostatnio snilo, ze zdradzalam meza
emoji85.png
dla mnie to byl koszmar, bo te sny tak bardzo realistyczne, ze az kilka dni czulam sie z tym zle, normalnie jak bym serio go zdradzala
emoji14.png

Innym razem snilo mi sie, ze moje dziecko zaczelo sie topic, a ja nie umialam mu pomoc :/ brrrr...Ja juz kiedys pisalam, ze mi sie chce ciagle
emoji85.png
a mezowi nie koniecznie.. w pierwszej ciazy bylo odwrotnie, on chcial a ja nie
emoji23.png
w pewnym momencie nawet mu sciemnilam, ze lekarz kazal sie wstrzymac
emoji85.png

Grunt ze czulas sie dobrzeai maly rowniez a to najwazniejsze. Majac starsze dziecko ktore bylo na pierwszym miejscu moze byc gorzej .. Ale zobaczysz sama jak to bedzie wygladac i znajdziesz jakies dobre rozwiazanie napewno:)

Moj byl mega pulchny ale tez widze ze ma potezna budowe Kosci I tez mi gadali ale ja sie nie przejmowalam bo wiedzialam ze sie nie przEjada..Dzis zebra mu policzysz
Dziewczyny a jak to jest z tym testem pappa - powinien być wykonany tego samego dnia co usg, czy mogę go zrobić później? I do kogo potem z interpretacją wyników - do lekarza, który wykonywał usg, czy do lekarza prowadzącego?

Hmmm ja jako jedyna nie robię prenatalnych.
:confused2:

Ja robię tylko USG genetyczne [emoji5]

Ja tez nie robie, ale nie odzywam sie zeby nikt mnie tu nie zjadl [emoji85]
s mu zebra policzysz

Nikt Cie nie zje. To nie jest przymus:)
Ja tez czekam do usg genetycznego ktore sprawdzalo sie wiele lat I mam Wielka nadzieje ze bedzie tak jak powinno byc

Slyszalam ze wyniki powinien genetyk odczytac I mozna w odstepie dni

Nigdy nie miałam żadnych infekcji nigdy grzybów nigdy zapalenia pęcherza i sama powiedziała że jest "czysto" i zdrowo bez żadnych podejrzeń.
Pytam bo na necie pisza ze robi się je w 3 trymestrze. A jestem pewna bo raz że mam zalecenia A dwa na naturalny się nie zgodzę.
Tu nie chodzi nawet o płatność a o to że ten posiew mi nie potrzebny ..nie słyszałam żeby takie zalecenie miała osoba chodząca na nfz bynajmniej u mnie w rodzinie okolicy znajome itp
Jeśli to nie tajemnica to jakie masz wskazania do CC ?

Azamamew to też mamy wiele wspólnego :) i dzieci praktycznie w tym samym wieku :)

Też zaczynam powoli się stresować i trochę żałuję że się na ten test zgodziłam bo jak prenatalne wyjdą dobrze to bym była już spokojna jak w poprzedniej ciąży a tak będę się stresować wynikami testu...

U mnie we wtorek będzie 12t3d i też mam nadzieję że dowiem się jaka płeć :)

reklama
Do góry