reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ja nie wiem czy robić test z krwi, dlatego czekam do wizyty... lekarz prowadzacy powiedział, że to zależy od usg. Dał namiary do dwóch specjalistów i poradził żeby lekarz robiący usg zdecydował czy jest taka konieczność..

Dzieki za obszerne wytlumaczenie :) U mnie piers byla do wszystkiego.. do jedzenia, do uspokojenia, jako srodek bolowy, jako usypiacz... No i bylo mi z tym dobrze, bo chyba dzieki temu nie wspominam jakos tragicznie okresu niemowlecego mojego syna ;) ale.. to jest w pewnym stopniu duze ograniczenie dla mnie, nigdzie wyjsc, ciagle miec cycka w gotowosc i druga sprawa mlody bardzo duzo mi przybieral i w pewnym momencie siadlo mi strasznie na psyche jak moja nienormalna tesciowa i szwagierka ciagle powtarzaly, ze on jest gruby, ze robie mu krzywde itd.. potem zaczelam sama w to wierzyc :( No ale mlody naszczescie teraz juz nie jest grubaskiem tylko wyglada jak jego rowiesnicy :)
Teraz musze sie zastanowic jak ogarnac temat kp, bo nie bede mogla i nie bede chciala chyba siedziec z malenstwem ciagle przy cycu.. Boje sie ze starszak by sie zle czul z tym, ze zamiast sie z nim bawic, to mialabym ssaka przy piersi :/ Mi sie ostatnio snilo, ze zdradzalam meza
emoji85.png
dla mnie to byl koszmar, bo te sny tak bardzo realistyczne, ze az kilka dni czulam sie z tym zle, normalnie jak bym serio go zdradzala
emoji14.png

Innym razem snilo mi sie, ze moje dziecko zaczelo sie topic, a ja nie umialam mu pomoc :/ brrrr...Ja juz kiedys pisalam, ze mi sie chce ciagle
emoji85.png
a mezowi nie koniecznie.. w pierwszej ciazy bylo odwrotnie, on chcial a ja nie
emoji23.png
w pewnym momencie nawet mu sciemnilam, ze lekarz kazal sie wstrzymac
emoji85.png

Grunt ze czulas sie dobrzeai maly rowniez a to najwazniejsze. Majac starsze dziecko ktore bylo na pierwszym miejscu moze byc gorzej .. Ale zobaczysz sama jak to bedzie wygladac i znajdziesz jakies dobre rozwiazanie napewno:)

Moj byl mega pulchny ale tez widze ze ma potezna budowe Kosci I tez mi gadali ale ja sie nie przejmowalam bo wiedzialam ze sie nie przEjada..Dzis zebra mu policzysz
Dziewczyny a jak to jest z tym testem pappa - powinien być wykonany tego samego dnia co usg, czy mogę go zrobić później? I do kogo potem z interpretacją wyników - do lekarza, który wykonywał usg, czy do lekarza prowadzącego?

Hmmm ja jako jedyna nie robię prenatalnych.
:confused2:

Ja robię tylko USG genetyczne [emoji5]

Ja tez nie robie, ale nie odzywam sie zeby nikt mnie tu nie zjadl [emoji85]
s mu zebra policzysz

Nikt Cie nie zje. To nie jest przymus:)
Ja tez czekam do usg genetycznego ktore sprawdzalo sie wiele lat I mam Wielka nadzieje ze bedzie tak jak powinno byc

Slyszalam ze wyniki powinien genetyk odczytac I mozna w odstepie dni

Nigdy nie miałam żadnych infekcji nigdy grzybów nigdy zapalenia pęcherza i sama powiedziała że jest "czysto" i zdrowo bez żadnych podejrzeń.
Pytam bo na necie pisza ze robi się je w 3 trymestrze. A jestem pewna bo raz że mam zalecenia A dwa na naturalny się nie zgodzę.
Tu nie chodzi nawet o płatność a o to że ten posiew mi nie potrzebny ..nie słyszałam żeby takie zalecenie miała osoba chodząca na nfz bynajmniej u mnie w rodzinie okolicy znajome itp
Jeśli to nie tajemnica to jakie masz wskazania do CC ?

Azamamew to też mamy wiele wspólnego :) i dzieci praktycznie w tym samym wieku :)

Też zaczynam powoli się stresować i trochę żałuję że się na ten test zgodziłam bo jak prenatalne wyjdą dobrze to bym była już spokojna jak w poprzedniej ciąży a tak będę się stresować wynikami testu...

U mnie we wtorek będzie 12t3d i też mam nadzieję że dowiem się jaka płeć :)

reklama
Do góry