reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Mamo Zuzi i Antosia też myślałam, że już mi mdłości przeszły, a dziś co zjem, to mi niedobrze.
Głodna jestem, a jak jem to mi w buzi rośnie.

Jeżeli chodzi o libido to moje wróciło, a mąż to w ogóle mi wypomina, że ostatnio w marcu i strzela fochy.
Ja mam zakaz seksu, więc niestety niech sobie strzela focha, dla mnie dziecko jest ważniejsze niż jego obraza.

Kilka dni temu zamówiłam sobie w Empiku fajny modlitewnik na każdy miesiąc ciąży
11512125_20180422_124120.jpg

Dziewczyny a jak to jest z tym testem pappa - powinien być wykonany tego samego dnia co usg, czy mogę go zrobić później? I do kogo potem z interpretacją wyników - do lekarza, który wykonywał usg, czy do lekarza prowadzącego?

Dziewczyny mam pytanie gin zaleciła zrobienie posiewu z pochwy .
Po pierwsze nie podoba mi się to badanie po drugie nie będę rodzic naturalnie więc paciorkowce mi nie grożą...A po trzecie jest płatne i czytałam że zalecane jest w 3 trymestrze ciazy. Jak to z tym jest?

Czy tylko gin prywatnie wypisują takie badania czy ma nfz również?
Ja miałam robione juz te badanie ze względu na infekcje.

Dziewczyny a jak to jest z tym testem pappa - powinien być wykonany tego samego dnia co usg, czy mogę go zrobić później? I do kogo potem z interpretacją wyników - do lekarza, który wykonywał usg, czy do lekarza prowadzącego?
Lekarz który wykonywał prenatalne powinien zobaczyć wynik pappa.
Nicole na blogu mamaginekolog pisze, że badanie krwi można wykonać tego dnia co usg ale można wcześniej lub poźniej.

Dziewczyny mam pytanie gin zaleciła zrobienie posiewu z pochwy .
Po pierwsze nie podoba mi się to badanie po drugie nie będę rodzic naturalnie więc paciorkowce mi nie grożą...A po trzecie jest płatne i czytałam że zalecane jest w 3 trymestrze ciazy. Jak to z tym jest?

Czy tylko gin prywatnie wypisują takie badania czy ma nfz również?
A skąd ta pewność, że będzie cesarskie cięcie?Masz jakieś zalecenia?
Jeżeli lekarz zaleca, to nie zastanawiałabym się tylko zrobiła. Jeżeli zdecydowałaś się na prywatnego lekarza to myślę że byłaś przygotowana na koszty z tym związane.
Posiew miałam robiony w trzecim trymestrze, ale może faktycznie masz jakąś infekcje, która niepokoi lekarza.

reklama
Do góry