reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Hej Dziewczyny,
Obserwuję już Was jakiś czas, parę razy pisałam, gdy miałam jakieś wątpliwości .
Ostatnio mam gorszy czas.
Jutro mam 3 wizytę u ginekologa, lecz odchodzę od zmysłów, nie śpię, wymiotuje z nerwów, a wszystko dlatego, że tak bardzo boję się usłyszeć to samo, co parę miesięcy temu, że ciąża przestała się rozwijać, serce nie bije ... :(
A chyba mam powody do zmartwień, gdyż ostatnie usg, nie było bardzo satysfakcjonujące, gdyż jak lekarz robił mi usg obliczył ciąże młodszą o 5 dni, tak, wiadomo, to się zdarza, ale ja wiem, że owulacje miałam w miarę szybko 14dc lub 15dc, choć ostatni cykl przed ciążą miał 41 dni, a jestem tego pewna, ponieważ już w 23dc miałam cień cienia w teście ciążowym, ale był, więc gdyby owulacja była później, test ciążowy by nie wykrył w 23dc hormonu :(
No i dodatkowo serce biło lecz trochę wolno, gdyż 100 u/m, a był to 6tydz i 4 dzień, czy ktoś też miał podobną sytuację i jest jeszcze szansa dla dzidziusia ?:(

Byłam u dentysty nie chce mi ani antybiotyku ani przeciw bulowego dac jadę do swojego ginekologa po receptę na antybiotyk tylko czy mi da bo 6 tc

Ja tez biore antybiotyk. Mialam stan zapalny z badan krwi wyszlo i od razu mi dali. Lekarka zapewniala ze bezpieczny dla dzidziusiow wiec lykam.

U mnie znów jakieś pseudoplamienia dziś, stwierdziłam ze nie ma się ci stresować i poszłam na usg. Dobrze ze szybko wizytę złapałam w luksmedzie, lekarka słaba ale najważniejsze ze dzieciaki urosły :) już prawie 2 cm i wszystko ok

Super! 2cm to już kawał chłopaków ;) albo dziewczynek :rofl2: Gratuluję :D

Mam dzisiaj mdłości i ciągle mi gorąco:) Mam nadzieję że przejdzie bo wcześniej nie miałam z tym większego problemu!

Niestety nie pocieszę się ale tak bywa :baffled: Ja w poniedziałek miałam mega słaby dzień, właśnie poty i gorąco mi było, a mdłości jak zwykle... Już odliczam do tego II trymestru :-( :(

reklama
Zocha, co tam u ciebie i twoich bliźniaków? jak się czujecie? :sorry:
Dzieciaki super. Maja kazde troche ponad 3cm. Serduszka ladnie bija. Na drugim usg jedna dzidzia spala a druga sie ruszala jak szalona. Na trzecim juz oba maluszki wariowaly. Widok bezcenny.
Ja sie tylko strasznie rozchorowalam i jestem wlasnie na lekach. No i wymioty ktore juz mi przechodzily nagle sie tak nasilily ze bez kroplowek bym sie odwodnila. Czekam do 10 maja na prenatalne. Jeden wielki stres do tego czasu...

Do góry