reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ja prenatalne mam 24 kwietnia (plus test Pappa) i też im bliżej tym więcej o tym myślę ale się jeszcze nie denerwuje :) w ogóle zazwyczaj nie denerwuje się wizytami tylko jak siedzę przed gabinetem i czekam na swoją kolej to wtedy mnie bierze :D

W skończonym 12 tygodniu mogą chyba poznać po tym wyrostku. Ale to musi być dobre oko i sprzęt :) No i nie ma 100% pewności, ale tak 70-80% jest :D oczywiście mały człowiek tez się musi odpowiednio ustawić, czyli współpraca mile widziana :p

Ja suwaki niektóre widzę na kompie, a niektóre na telefonie :oo: Nie wiem dlaczego...A mój widać??
Co do sosu czosnkowego to tak mega smakuje mi tylko własny, z jogurtu naturalnego. Te kupne to chyba czosnku nie mają :-D Albo za mało, mi nie wchodzą...:rolleyes2:

Co do cebuli i czosnku - u mnie prawie w każdej zupie na samym początku jak robię daję:) Z oliwą z oliwek podgrzewam w thermomixie a później już reszta leci haha I bardzo lubię cebulę na chlebie z pomidorkiem mniam! A właśnie za podsmażaną nie przepadam tak bardzo, bo siada na żołądku, wiec od czasu do czasu :tak:

ja rowniez ,,uwielbiam cebbule w kazdej postaci,, czosnek pratyczni do wszystkiego a to mi tylko na zdrowie wyjdzie bo gorzej z oddechem haha
sosy lubie wlasne , nie kupne ..i chce wlasnie zrobic samemu jogurt ..w ogole czego ja nie mam w planachjak bede wieej siedziec w domu w pozniejszym czasie to i chleb chce piec blablabla itd.

Dobrze jest zrobić. Wychodzą różne wady serca i inne rzeczy. Dobrze jest wiedzieć wcześniej... i przygotować się albo działać - niektóre zabiegi można przeprowadzić już w brzuchu, np.na serduszku :tak:

kolezanka sie chyba jeszcze nie orientuje jak to z tymi prenatalnymi...
usg genetyczne to jest obowiazek czy prywatnie czy na kase chorych...
wady serca wykrywa sie w badaniu polowkowym ,,wtedy kiedy serce jest juz dobrze uksztaltowane i na tyle duze dlatego ten czas tez jest b. wazny bo mierzy sie wszystko b, dokladnie tak jak w ok 12tyg,
plus badania przesiewowe z krwi , amnio igla ktore obowiazkowe nie sa

dzidzi bobo wspolczuje, moja znajoma cala ciaze sie z takimi bolami meczyla co do zeba e chciala zejsc...wrrr

ja wczoraj sie gorzej czulam i dzis z rana ok..ale potem znow jakies klucia w brzuchu ....
dzis na wage weszlam i 1kg mniej ale to szybko nadrobie
w ogole wkurzaja mnie te moje zolte a czasem pomara..uplawy i tk na zmiane..czasem krem;/ ..pytalam znjomej i ze miala tak cala ciaze,, a ja w swoich nie pamietam jak to bylo..w ogole nie pamietam takich boli:p w tym czasie to mialam chyba juz spokoj haha nie wiem wrr

i piekne te fotki z usg..wstyd sie przyznac ale ja nie prosilam ,, jakos nie myslalam o tym loll i nie mam

Ostatnia edycja:
Powiem wam że 2 dzień pracy i boli mnie tak w Krzyżach jak na korzonki bóle chwilowe mocne i puszcza chyba się przenosilam..Ale ciężko mi z tym unikaniem bo się nie da:(
Te bóle ktoś miał? Poniżej pleców?
Ja czasami miewam takie bóle, najczęściej pojawiają się jak przesadze z pracami domowymi lub za długo siedzę lub stoję

Witaj.
Jak się czujesz?
Napisz coś o sobie

Ogólnie nie czuję się najgorzej, wszystko zależy od dnia. Jak pracowałam było trudniej, ciegle mdłości, brak apetytu, zawroty głowy i okropne bóle brzucha i nieustanna senność do tego stopnia że jak w ciągu dnia nie spałam to od 15-16 mój mózg przestawał pracować. Teraz już troszkę lepiej ☺️
Jestem z Bydgoszczy mam 29 lat, kocham aktywność fizyczną, słońce i jedzenie. ZPartnerem dość krótko staraliśmy się o dzidziusia, wiec nie małym zaskoczeniem był pozytywny test ciążowy To będzie nasze pierwsze Maleństwo i już się jego doczekać nie mogę.

Ogólnie nie czuję się najgorzej, wszystko zależy od dnia. Jak pracowałam było trudniej, ciegle mdłości, brak apetytu, zawroty głowy i okropne bóle brzucha i nieustanna senność do tego stopnia że jak w ciągu dnia nie spałam to od 15-16 mój mózg przestawał pracować. Teraz już troszkę lepiej [emoji5]
Jestem z Bydgoszczy mam 29 lat, kocham aktywność fizyczną, słońce i jedzenie. ZPartnerem dość krótko staraliśmy się o dzidziusia, wiec nie małym zaskoczeniem był pozytywny test ciążowy To będzie nasze pierwsze Maleństwo i już się jego doczekać nie mogę.
Fajnie, że jesteś taką aktywną osobą.
To młoda Mamusia z Ciebie :)
A teraz już jesteś na L4 ?
Masz jakieś przeczucia co do płci?

Fajnie, że jesteś taką aktywną osobą.
To młoda Mamusia z Ciebie :)
A teraz już jesteś na L4 ?
Masz jakieś przeczucia co do płci?

Czy młoda to nie wiem tak jestem na L4 bo mam bardzo stresującą pracę. Nie chciałam ryzykować. A każdą stresującą sytuacje czułam w brzuchu, że tak powiem.
Od samego początku czuję że to będzie chłopak

Czy młoda to nie wiem tak jestem na L4 bo mam bardzo stresującą pracę. Nie chciałam ryzykować. A każdą stresującą sytuacje czułam w brzuchu, że tak powiem.
Od samego początku czuję że to będzie chłopak
Ważniejsze zdrowie dziecka i Twoje samopoczucie.
Ja od 21 marca jestem na L4.
Na początku myślałam, że to dziewczynka.
Teraz jakoś tak bardziej na chłopca.
Ale najważniejsze, aby było zdrowe.

reklama
Do góry