reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ja prenatalne mam 24 kwietnia (plus test Pappa) i też im bliżej tym więcej o tym myślę ale się jeszcze nie denerwuje :) w ogóle zazwyczaj nie denerwuje się wizytami tylko jak siedzę przed gabinetem i czekam na swoją kolej to wtedy mnie bierze :D

W skończonym 12 tygodniu mogą chyba poznać po tym wyrostku. Ale to musi być dobre oko i sprzęt :) No i nie ma 100% pewności, ale tak 70-80% jest :D oczywiście mały człowiek tez się musi odpowiednio ustawić, czyli współpraca mile widziana :p

Ja suwaki niektóre widzę na kompie, a niektóre na telefonie :oo: Nie wiem dlaczego...A mój widać??
Co do sosu czosnkowego to tak mega smakuje mi tylko własny, z jogurtu naturalnego. Te kupne to chyba czosnku nie mają :-D Albo za mało, mi nie wchodzą...:rolleyes2:

Co do cebuli i czosnku - u mnie prawie w każdej zupie na samym początku jak robię daję:) Z oliwą z oliwek podgrzewam w thermomixie a później już reszta leci haha I bardzo lubię cebulę na chlebie z pomidorkiem mniam! A właśnie za podsmażaną nie przepadam tak bardzo, bo siada na żołądku, wiec od czasu do czasu :tak:

ja rowniez ,,uwielbiam cebbule w kazdej postaci,, czosnek pratyczni do wszystkiego a to mi tylko na zdrowie wyjdzie bo gorzej z oddechem haha
sosy lubie wlasne , nie kupne ..i chce wlasnie zrobic samemu jogurt ..w ogole czego ja nie mam w planachjak bede wieej siedziec w domu w pozniejszym czasie to i chleb chce piec blablabla itd.

Dobrze jest zrobić. Wychodzą różne wady serca i inne rzeczy. Dobrze jest wiedzieć wcześniej... i przygotować się albo działać - niektóre zabiegi można przeprowadzić już w brzuchu, np.na serduszku :tak:

kolezanka sie chyba jeszcze nie orientuje jak to z tymi prenatalnymi...
usg genetyczne to jest obowiazek czy prywatnie czy na kase chorych...
wady serca wykrywa sie w badaniu polowkowym ,,wtedy kiedy serce jest juz dobrze uksztaltowane i na tyle duze dlatego ten czas tez jest b. wazny bo mierzy sie wszystko b, dokladnie tak jak w ok 12tyg,
plus badania przesiewowe z krwi , amnio igla ktore obowiazkowe nie sa

dzidzi bobo wspolczuje, moja znajoma cala ciaze sie z takimi bolami meczyla co do zeba e chciala zejsc...wrrr

ja wczoraj sie gorzej czulam i dzis z rana ok..ale potem znow jakies klucia w brzuchu ....
dzis na wage weszlam i 1kg mniej ale to szybko nadrobie
w ogole wkurzaja mnie te moje zolte a czasem pomara..uplawy i tk na zmiane..czasem krem;/ ..pytalam znjomej i ze miala tak cala ciaze,, a ja w swoich nie pamietam jak to bylo..w ogole nie pamietam takich boli:p w tym czasie to mialam chyba juz spokoj haha nie wiem wrr

i piekne te fotki z usg..wstyd sie przyznac ale ja nie prosilam ,, jakos nie myslalam o tym loll i nie mam

Ostatnia edycja:
Powiem wam że 2 dzień pracy i boli mnie tak w Krzyżach jak na korzonki bóle chwilowe mocne i puszcza chyba się przenosilam..Ale ciężko mi z tym unikaniem bo się nie da:(
Te bóle ktoś miał? Poniżej pleców?
Ja czasami miewam takie bóle, najczęściej pojawiają się jak przesadze z pracami domowymi lub za długo siedzę lub stoję

Witaj.
Jak się czujesz?
Napisz coś o sobie

Ogólnie nie czuję się najgorzej, wszystko zależy od dnia. Jak pracowałam było trudniej, ciegle mdłości, brak apetytu, zawroty głowy i okropne bóle brzucha i nieustanna senność do tego stopnia że jak w ciągu dnia nie spałam to od 15-16 mój mózg przestawał pracować. Teraz już troszkę lepiej ☺️
Jestem z Bydgoszczy mam 29 lat, kocham aktywność fizyczną, słońce i jedzenie. ZPartnerem dość krótko staraliśmy się o dzidziusia, wiec nie małym zaskoczeniem był pozytywny test ciążowy To będzie nasze pierwsze Maleństwo i już się jego doczekać nie mogę.

Ogólnie nie czuję się najgorzej, wszystko zależy od dnia. Jak pracowałam było trudniej, ciegle mdłości, brak apetytu, zawroty głowy i okropne bóle brzucha i nieustanna senność do tego stopnia że jak w ciągu dnia nie spałam to od 15-16 mój mózg przestawał pracować. Teraz już troszkę lepiej [emoji5]
Jestem z Bydgoszczy mam 29 lat, kocham aktywność fizyczną, słońce i jedzenie. ZPartnerem dość krótko staraliśmy się o dzidziusia, wiec nie małym zaskoczeniem był pozytywny test ciążowy To będzie nasze pierwsze Maleństwo i już się jego doczekać nie mogę.
Fajnie, że jesteś taką aktywną osobą.
To młoda Mamusia z Ciebie :)
A teraz już jesteś na L4 ?
Masz jakieś przeczucia co do płci?

Fajnie, że jesteś taką aktywną osobą.
To młoda Mamusia z Ciebie :)
A teraz już jesteś na L4 ?
Masz jakieś przeczucia co do płci?

Czy młoda to nie wiem tak jestem na L4 bo mam bardzo stresującą pracę. Nie chciałam ryzykować. A każdą stresującą sytuacje czułam w brzuchu, że tak powiem.
Od samego początku czuję że to będzie chłopak

Czy młoda to nie wiem tak jestem na L4 bo mam bardzo stresującą pracę. Nie chciałam ryzykować. A każdą stresującą sytuacje czułam w brzuchu, że tak powiem.
Od samego początku czuję że to będzie chłopak
Ważniejsze zdrowie dziecka i Twoje samopoczucie.
Ja od 21 marca jestem na L4.
Na początku myślałam, że to dziewczynka.
Teraz jakoś tak bardziej na chłopca.
Ale najważniejsze, aby było zdrowe.

reklama
Do góry