reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dawno nie zaglądałam i sporo do czytania było ale doczytałam :-) :) w poniedziałek miałam wizytę u gina było usg dzidziuś rośnie idealnie serduszko bije ale no właśnie plamienie jest dalej i dalej luteina 3*1 i nospa 3*1 i dodatkowo rutinoscorbin 3*1:( nie wiadomo skąd to i dlaczego ale umówiłam już wizytę na 8 maja do ginekologa zajmującego się takimi ciężkimi przypadkami jak ja i może on wykonujemy coś w tej sprawie zrobi:) cieszę się że u Was wszystko się układa i jest dobrze z dzidziusiami aha na zwolnieniu od 17 kwietnia i leżę sobie nic nie robię
f2w3s65ga611pd84.png

reklama
Z córcią w 12 tc dostałam takie zdjęcie :) jak zobaczyliśmy że to już taki człowiek to byliśmy w mega zaskoczeni :) i teraz doczekać się nie mogę.

Natomiast płeć poznaliśmy dopiero ok 25 tc tak się kryła ;)
received_638378202888253_1.jpg

Załączniki

• received_638378202888253_1.jpg
    received_638378202888253_1.jpg
    80,8 KB · Wyświetleń: 357
Chciałabym to usłyszeć w poniedziałek :) Cały czas o tym myślę, ja mam termin na 4 listopada a 24 będzie rok jak mojemu bratu urodził się martwy syn :( Miał być pierwszy wnuk, ciężko jest mojemu bratu i bratowej się z nami teraz spotykać, mnie też ciężko. Jak myślę o przyszłych Świętach Bożego Narodzenia, jeśli będzie syn, oni rok po śmierci dziecka a ja z małym synem, eh zdrowie to priorytet ale chciałabym żeby to była jednak dziewczynka. Jeszcze te wszystkie rzeczy mam dla dziewczynki i w ogóle nie widzę się w roli mamy synka.
Mam bardzo podobna sytuację. :( w styczniu bliska mi osoba pochowala synka. Miał roczek i bardzo ciężko chorował. Na każdego małego chłopca teraz reagują płaczem. A ja mam przeczucie że u nas będzie synuś...

Chciałabym to usłyszeć w poniedziałek :) Cały czas o tym myślę, ja mam termin na 4 listopada a 24 będzie rok jak mojemu bratu urodził się martwy syn :( Miał być pierwszy wnuk, ciężko jest mojemu bratu i bratowej się z nami teraz spotykać, mnie też ciężko. Jak myślę o przyszłych Świętach Bożego Narodzenia, jeśli będzie syn, oni rok po śmierci dziecka a ja z małym synem, eh zdrowie to priorytet ale chciałabym żeby to była jednak dziewczynka. Jeszcze te wszystkie rzeczy mam dla dziewczynki i w ogóle nie widzę się w roli mamy synka.

To tak jak mi ciężko jest sobie wyobrazić siebie w roli mamy córki :szok: Taką rękę do chłopców mam :blink:

A na suwaku 9+4?:sorry2:

Hej dawno nie zaglądałam i sporo do czytania było ale doczytałam :-) :) w poniedziałek miałam wizytę u gina było usg dzidziuś rośnie idealnie serduszko bije ale no właśnie plamienie jest dalej i dalej luteina 3*1 i nospa 3*1 i dodatkowo rutinoscorbin 3*1:( nie wiadomo skąd to i dlaczego ale umówiłam już wizytę na 8 maja do ginekologa zajmującego się takimi ciężkimi przypadkami jak ja i może on wykonujemy coś w tej sprawie zrobi:) cieszę się że u Was wszystko się układa i jest dobrze z dzidziusiami aha na zwolnieniu od 17 kwietnia i leżę sobie nic nie robię

To leż i odpoczywaj :) Moze taka twoja natura, skoro dzidzia rośnie i wszystko jest w porządku :sorry:

Witajcie:) Mam koleżanki do was takie pytanie nie wiem czy głupie czy mądre bo to moja pierwsza ciąża i jestem zielona w tych badaniach jakie się przechodzi w ciąży. A pytanie brzmi czy te badania prenatalne są obowiązkowe tzn czy muszę je robić czy jak nie zrobię to będzie to jakiś wielki błąd?:oo2:

Dobrze jest zrobić. Wychodzą różne wady serca i inne rzeczy. Dobrze jest wiedzieć wcześniej... i przygotować się albo działać - niektóre zabiegi można przeprowadzić już w brzuchu, np.na serduszku :tak:

Dziewczyny czy planujecie chodzić do szkoły rodzenia? Kiedy ruszacie na pierwsze zakupy ?
Bardzo bym chciała, ale na zwolnieniu to mogę sobie pomarzyć.
Jak tylko zrobiłam test kupiłam 2 czapeczki.
Będę robiła zakupy online chyba, albo przez rodzinę, bo fajne sklepy są daleko ode mnie, a sił mi brak.

reklama
To tak jak mi ciężko jest sobie wyobrazić siebie w roli mamy córki :szok: Taką rękę do chłopców mam :blink:

A na suwaku 9+4?:sorry2:

To leż i odpoczywaj :) Moze taka twoja natura, skoro dzidzia rośnie i wszystko jest w porządku :sorry:
A widzisz ja nie widzę suwaka ... W aplikacji pokazuje mi 9+5 a aktualizowalam ja po wizycie więc tego się trzymam [emoji16]

Do góry