reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dzień dobry kobitki
Mam stan zapalny zęba chciałam przepłukać szałwia bo to mi zawsze pomagało ropa schodzila św za to jaki ból później był. Więc pytanie brzmi czy mogę zaaplikowac sobie pułapkę szałwia i ewentualnie jakiś lek przeciw bulowy? Jestem w 6 tc prawie 7

reklama
Sandrus.k

Art. 177. § 1. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i reprezentująca pracownicę zakładowa organizacja związkowa wyraziła zgodę na rozwiązanie umowy.

§ 2. Przepisu § 1 nie stosuje się do pracownicy w okresie próbnym nieprzekraczającym jednego miesiąca.

§ 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.

§ 31. Przepisu § 3 nie stosuje się do umowy o pracę na czas określony zawartej w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w pracy.
A jeśli pracuje się przez agencję już 2 miesiąc i zaszło się w ciążę a ma się umowę do lipca to co dalej ?

A jeśli pracuje się przez agencję już 2 miesiąc i zaszło się w ciążę a ma się umowę do lipca to co dalej ?
a jaką masz umowę? Bo jeżeli o umowa o pracę to według kodeksu pracy powinna być przedłużona do porodu. Przy wszystkich innych niestety nie ma przymusu (czy to zlecenie, czy zastępstwo, czy Umowa o pracę tymczasową)

A to zawartość pudełek, zarejestrowałam się na stronach 3 marca, z Hippa teraz przyszedł, a z Bebiprogram z tydzień półtora tygodnia wcześniej, tam nie ma za wiele ulotek w nich.

Załączniki

• 20180417_144107.jpg
    20180417_144107.jpg
    475,3 KB · Wyświetleń: 95
Dzień dobry kobitki
Mam stan zapalny zęba chciałam przepłukać szałwia bo to mi zawsze pomagało ropa schodzila św za to jaki ból później był. Więc pytanie brzmi czy mogę zaaplikowac sobie pułapkę szałwia i ewentualnie jakiś lek przeciw bulowy? Jestem w 6 tc prawie 7
Z szałwią trzeba uważać
Składniki liści szałwii

W liściach szałwii znajdują się olejki eteryczne, w tym cyneol, kamfora, pimen i tujon. O tym ostatnim mówi się najwięcej w kontekście ciąży. Tujon może pobudzać działać skurcze i ośrodkowy układ nerwowy.

Dawka szałwii bezpieczna dla kobiet w ciąży

Według wielu położnych szałwia może być pita przez kobiety w ciąży, pod warunkiem, że nie będzie to element codziennego menu. Za bezpieczny uznaje się wywar z 1-2 grama liści dziennie. Nie powinno zaszkodzić także płukanie ust szałwią i zjedzenie kilku cukierków ziołowych dziennie

Możesz płukać wodą utlenioną rozcieńczoną wodą albo psiuknąć tantym verde lub odpowiednikiem unibenem. Z w miarę bezpiecznych paracetamol p/bólowy

reklama
Do góry