reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny, a ja mam glupie pytanie - jak zarabiam np. 2000 zl miesiecznie na reke to jak pojde na zwolnienie w czasie ciazy to dalej zarabiam tyle samo? (Ponad 12 miesiecy to samo wynagrodzenie)

Dopytuje bo w zyciu nie bylam na l4 - nawet jak bylam chora to pracowalam z domu ale teraz nie wiem jak sie wszystko potoczy.

I wez tu czlowieku badz madry jak kazda aplikacja inaczej wskazuje 2 trymestr [emoji23] na preglife pokazuje, ze od 14+0 [emoji85] a tu, ze od jutra [emoji85]
Screenshot_2018-04-17-16-20-44.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-04-17-16-20-44.jpg
    Screenshot_2018-04-17-16-20-44.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 361
Chyba nawet średnia z 12 miesięcy, ostatnio o tym czytałam i z tego co pamiętam to średnia wyliczana jest z 12 miesięcy-podobnie jak macierzyński.
Tak właśnie jest, średnia liczą z ostatnich 12 miesięcy. Jeśli zwolnienie ciążowe to 100%. Z tego co wiem z 12 mies wyłączają również te miesiące gdzie było jakieś L4. Czyli np jeśli nie było L4 to średnia styczeń - grudzień. Jeśli było L4 w tym czasie w jednym miesiącu to ten miesiąc wypada, i będzie od grudnia do grudnia. W średnia wchodzą również nagrody, premie itepe

U mnie nawet nie trzeba mówić a o zaświadczeniu nie wspominają. Jak jest l4 z literka B to przecież wiadomo o co chodzi i z góry mam 100% płatne i to z prowizjami dostaje a nie sama podstawę :D

Czyli miesiące w których było l4 chorobowe - odpadają? Jeśli np. w grudniu 2017 byłam na kilkudniowym zwolnieniu, a w styczniu - marcu 2018 nie... to rozumiem, że grudzień się nie wlicza ?

Czyli miesiące w których było l4 chorobowe - odpadają? Jeśli np. w grudniu 2017 byłam na kilkudniowym zwolnieniu, a w styczniu - marcu 2018 nie... to rozumiem, że grudzień się nie wlicza ?
Tak mówiła mi znajoma księgowa, jeśli było L4 to miesiąc nie wchodzi w 12 mies średnia. Ja miałam L4 w grudniu i styczniu wiec moje 12 mies to będzie luty, marzec w tym roku plus luty - listopad zeszłego:) takie jest moje zrozumienie ale muszę przyznać ze w prawie pracy jest to tak napisane ze ciężko się połapać. Polecam wiec na zdaniu znajomej. Pierwsza weryfikacja będzie w maju bo wtedy idę już na stałe na L4

reklama
Tak mówiła mi znajoma księgowa, jeśli było L4 to miesiąc nie wchodzi w 12 mies średnia. Ja miałam L4 w grudniu i styczniu wiec moje 12 mies to będzie luty, marzec w tym roku plus luty - listopad zeszłego:) takie jest moje zrozumienie

Dzięki za informację ;* :)
Jak już przekonam się na własnej skórze, jak to wygląda, to dam znać ;)

Do góry