A jak robicie ten sok z cebuli? Zrobilam rano ale cos mi ta cebula nie chce sokow puscic. Pokroilam drobno troche wody troche cukru ale mialam cebule w lodowce i to chyba przez to :/
Bo musisz dać w ciepłe miejsce, żeby sok puścił Nie w zimne ja daję na kaloryfer, bez wody, tylko cebula i cukier.
Dziewczyny, a już powiedziałyscie w pracy o ciąży?
Kiedy wg Was jest odpowiedni moment, jeżeli w ogóle taki jest ?
Powiedziałam po świętach, tylko szefowej. Muszę przyuczać zastępstwo, bo mam stanowisko, które trzeba będzie zastąpić przez rok. Ogólnie ucieszyła się i pogratulowała mi, no i poprosiła o szkolenie stażystki Poza tym na badania wychodzę w czasie pracy i nie muszę się wypisywać
U mnie jeżeli chodzi o jedzenie to nie jem tego czego nie wolno a resztę jem wszystko na co mam ochotę i niestety nie patrzę tak mocno co sztuczne a co nie :/ wszystko co niezdrowe czyli mac, pizza itp kocham
Ogólnie jestem szczupła osoba. Pierwsza ciążę zaczęłam z 58 kg (164 cm wzrostu) przytylam 18 kilo ale w samym brzuszku praktycznie i ciężka praca i ćwiczeniami wszystko spalilam. Teraz druga ciążę zaczęłam z 58.5 kg a teraz waze nieco ponad 60 i może dlatego nie patrzę co jem bo wiem że dam radę to zgubić po porodzie
Ja na razie wagę się nie przejmuję, jestem szczupła i drobna, ale po prostu odrzuca mnie od tych przetworzonych rzeczy. Tyle chemii nie ma co w siebie pakować, zwłaszcza w ciąży. Ale Maca jem, tylko nie za często. Tak raz na m-c, nawet dwa. Na wiosce mieszkam więc mnie nie kusi i jem tylko przy okazji jakiś wyjazdów i to jak jest w pobliżu ten Mac czy Kfc a pizzę robię sama, nie jadłam jeszcze lepszej hehehehee Skromna jestem niesłychanie