reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

U mnie wyniki całkiem dobre, generalnie wszystko oprócz moczu ;p ale to u mnie chyba norma... generalnie leukocyty, nitritie i bakterie.
Glukoza za to chyba ok., bo 86. Reszta wszystko dobrze, a na wynik z toksoplazmozy muszę poczekać do jutra chyba.
Tak się zastanawiam czy iść od razu na posiew czy dopiero po wizycie jak mi zleci?

reklama
Dziewczyny jeszcze przyszło mi do głowy takie pytanie. Czy po cesarce trzeba od razu iść na macierzyński czy np można wsiąść L4 zwykle z tytułu zabiegu a później dopiero macierzyński? Zawsze to 2 tyg dłużej :)

Ja powiedziałam w 6 tygodniu, bo źle się czułam, miałam plamienie pomimo brania luteiny i ból brzucha i gin mi kazał się zwolnić z pracy.
Więc powiedziałam, bo nie lubię kłamać.
2 dni później dostałam L4

Przeczytałam, że jesteś z Puław :) Ja z okolic. Zamierzasz rodzić w Puławach? I czy możesz jakiegoś lekarza polecić? :) Ja mieszkam tutaj od niedawna i trochę jak dziecko we mgle próbuję się odnaleźć.

A ja po wizycie, fasola rośnie od przedwczoraj 2,5 mm :) Tętno 156, serduszko bije :) Według usg dzisiaj zaczęłam ósmy tydzień. Przez plamienia dostałam luteinę i mam dużo odpoczywać. Zero sprzątania, prania, gotowania.Teraz czas porobić wszystkie badania.

I wez tu czlowieku badz madry jak kazda aplikacja inaczej wskazuje 2 trymestr [emoji23] na preglife pokazuje, ze od 14+0 [emoji85] a tu, ze od jutra [emoji85]Zobacz załącznik 847622

U mnie pokazuje ze 12+1 to drugi trymestr

IMG_1320.JPG

Załączniki

• IMG_1320.JPG
    IMG_1320.JPG
    187,3 KB · Wyświetleń: 499
Hej dziewczyny zbliża się sądny dzien.. Jutro wizyta u gina i mam nadzieję że będzie tam wielkie bijące serducho, wogole jakoś późno kazał mi przyjechała, po tamtej wizycie, ale modlę się żeby wszystko było dobrze . Mało ostatnio się udzielam, ale mežus przyjechał na dwa tyg i kupę spraw mamy do ogarnięcia a jutro nasz starszy pisze egzamin gimnazjalny i bardziej się denerwuję niż sam zainteresowany ... Już bym chciała być po wizycie, strasznie nakręcona jestem. Ściskam Was wszystkie mocno

Przeczytałam, że jesteś z Puław :) Ja z okolic. Zamierzasz rodzić w Puławach? I czy możesz jakiegoś lekarza polecić? :) Ja mieszkam tutaj od niedawna i trochę jak dziecko we mgle próbuję się odnaleźć.

A ja po wizycie, fasola rośnie od przedwczoraj 2,5 mm :) Tętno 156, serduszko bije :) Według usg dzisiaj zaczęłam ósmy tydzień. Przez plamienia dostałam luteinę i mam dużo odpoczywać. Zero sprzątania, prania, gotowania.Teraz czas porobić wszystkie badania.
Witaj. Choć opinie są różne to tak zamierzam rodzić w Puławach. Oddział świeżo wyremontowany, pielęgniarki miłe(byłam w grudniu na ginekologii).
Ja chodzę prywatnie do dr Mizaka.
Zrezygnowałam z ginekologa do którego chodziłam 12 lat, bo w ostatniej ciąży mnie olał, a po moich przeżyciach jak zapytałam czy zgodził by się prowadzić moją ciążę ? To usłyszałam, że on odradza mi zajście w ciążę i nie podejmie się prowadzenia,bo jestem za stara.
Dr Mizaka poznałam w czerwcu w szpitalu jak mi robił usg przed zabiegiem.
Jako jedyny mi wszystko wytłumaczył przed łyzeczkowaniem i zapytał, jak się czuję i powiedział, żebym się nie obwiniała.
Jeżdżę do niego do Końskowoli do Pro Family med.
Biorę luteine i duphaston i muszę leżeć.

reklama
Hej dziewczyny zbliża się sądny dzien.. Jutro wizyta u gina i mam nadzieję że będzie tam wielkie bijące serducho, wogole jakoś późno kazał mi przyjechała, po tamtej wizycie, ale modlę się żeby wszystko było dobrze . Mało ostatnio się udzielam, ale mežus przyjechał na dwa tyg i kupę spraw mamy do ogarnięcia a jutro nasz starszy pisze egzamin gimnazjalny i bardziej się denerwuję niż sam zainteresowany ... Już bym chciała być po wizycie, strasznie nakręcona jestem. Ściskam Was wszystkie mocno
Napewno bedzie silne serducho! Trzymam mocno kciuki za to!

Do góry