reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
to i ja proszę o zmianę na 18.11:)

Ja to 11-14 i połowkowe usg ,w mojej przychodni, miałam robione przez lekarza z certyfikatrem (tego samego co robi test papa, badanie echo serca płodu w medicover). Nawet nie wiedziałam, że zwykły gin może je zrobić, bo w medicover to badanie wykonują tylko w ich szpitalu, na najlepszym sprzecie i tylko kilku lekarzy je robi.

Zmieniłam:)
Wiesz, nie wiem czy mój jest zwykły ginekolog :) Całkiem możliwe, że po prostu ma ten certyfikat. Sprzęt ma na pewno nowoczesny, bo chodzę do niego regularnie i widzę, kiedy zmienia :D Teraz z racji wieku robię ten test Pappa... a to już muszę w szpitalu, nie mam wyboru :sorry:

Ile miałyście lat jak urodziłyście 1 dziecko ja będę mieć 22 lata i udało nam się z mężem po 1 rocznicy ślubu

Widzę że chyba tylko ja w tak mlodym wieku urodziłam pierwsze dziecko :)

Ja miałam 29lat:)
Wcześniej to raczej średnio możliwe było :D
Znam dziewczyny co rodziły po dwudziestce i takie nawet po 40, ale chyba tych po trzydziestce wzwyż w moim otoczeniu jest więcej :p Siostry, szwagierka, koleżanki w pracy... W młodszym wieku co miały to znam tylko te starsze koleżanki w pracy, między 50 a 60 ;)
Więc u mnie jest taki nurt :cool2:
A...i jedna koleżanka u mnie przed matura wpadła...to tyle... :rolleyes2:

Zmieniłam:)
Wiesz, nie wiem czy mój jest zwykły ginekolog :) Całkiem możliwe, że po prostu ma ten certyfikat. Sprzęt ma na pewno nowoczesny, bo chodzę do niego regularnie i widzę, kiedy zmienia :D Teraz z racji wieku robię ten test Pappa... a to już muszę w szpitalu, nie mam wyboru :sorry:

dziekuje, mozliwe. powodzenia na badaniu

gratulacje, ja też na 18.11:) czy badanie usg genetyczne? czy jakieś dodatkowe?
usg prenatalne genetyczne jest przesiewowym obowiązkowe i chyba wszystkie przyszłe mamy powinny je zrobić?
prywatnie kosztuje ok 250-300zł w Warszawie
Myślę że chodzi o usg. Dał mi namiar na lekarza który u nas w mieście to robi a z tego co się orientuje to on chyba właśnie tylko usg. Zapytałam czy to konieczne to powiedział że on zaleca każdej swojej pacjentce po to żeby wiedzieć co robić dalej. Bo jeśli jest wada serduszka np to nie będzie rodziła u nas tylko kieruje do innego miasta. I że kilka razy u młodych dziewczyn poza grupa ryzyka coś było że od wtedy właśnie kieruje wszystkie.

reklama
Bardzo ci współczuję... Po prostu nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak się czujesz. Życzę dużo siły... Wiem, że to przetrwasz. I może jak się serce trochę uspokoi spróbujesz znowu...

Super! Gratuluję! Niesamowite wrażenie, prawda? One teraz tak szybko rosną, że masakra :):rolleyes:

Gratuluję serduszka :tak:
Zmienić ci termin w tabelce czy zostawić?
Ja mam prenatalne za darmo z racji wieku, też idę końcem kwietnia. Czytałam, że od 200zł do 400zł, zależy od miejsca gdzie się robi.

Chyba sie forum naprawiło, bo wczoraj to była masakra...Nic nie ogarniałam :baffled:
O tak chyba się naprawilo. :)
Zmień proszę bo powiedział że choćby później cuda się działy to tego terminu się trzymamy :)

Do góry