reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Z tym tsh to jest masakra. Jeden endo powiedział mi ze mam przyjść od razu jak dowiem się ze jestem w ciazy, a drugi ze nie ma co przychodzić przed 12 tygodniem. A przecież to w pierwszym trymestrze wynik musi być najniższy, mniej niż 2,5 a najlepiej koło 1. Oczywiście poszłam od razu, w tym tygodniu mam kontrole i badanie i stresuje się czy i ile spadło. Miałam 4,93 już po euthyroxie. Teraz mam zwiekszona dawkę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wcześniej nie brałam euthyroxu i przez tydzień jak biorę mi spadło do 2,80 ale nadal mam brać euthyrox 50

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wcześniej nie brałam euthyroxu i przez tydzień jak biorę mi spadło do 2,80 ale nadal mam brać euthyrox 50

U mnie jest problem z dopasowaniem dawki. Czasem przez pol roku biorę 75 i spada powoli, a czasem leci na lep na szyje, a potem po lekkim zmniejszeniu dawki rośnie w ciągu miesiąca o prawie 4 jednostki. Prawda jest taka ze jak miałam ksiazkowe 2,18 to nie udawało się zajść, a wyszło przy prawie 5. Teraz zobaczymy.

Ogólnie to niczym się tak nie stresuje jak właśnie tym tsh... ale nic już nie zmienię, mogę się tylko stosować do zaleceń i kontrolować. Stres tez ma wpływ na ciąże, kto wie czy nie kluczowy. A hormony tez pod jego wpływem szaleją.

Ogólnie to niczym się tak nie stresuje jak właśnie tym tsh... ale nic już nie zmienię, mogę się tylko stosować do zaleceń i kontrolować. Stres tez ma wpływ na ciąże, kto wie czy nie kluczowy. A hormony tez pod jego wpływem szaleją.

Tarczyca jest ciężka do unormowania. Moja córka od 2 roku życia walczy i przerabialiśmy różne dawki, leki diety itd.
Ale tak jak piszesz stres nie sprzyja nam.
Ja oprócz euthyroxu biorę luteine i duphaston, jestem na zwolnieniu i leżę.
Mam czasem dołki, ale staram się cieszyć każdym dniem i jak mówi mój gin pozytywnie myśleć.

Tarczyca jest ciężka do unormowania. Moja córka od 2 roku życia walczy i przerabialiśmy różne dawki, leki diety itd.
Ale tak jak piszesz stres nie sprzyja nam.
Ja oprócz euthyroxu biorę luteine i duphaston, jestem na zwolnieniu i leżę.
Mam czasem dołki, ale staram się cieszyć każdym dniem i jak mówi mój gin pozytywnie myśleć.

Tez biorę luteinę i jestem na zwolnieniu. Nie mam zalecenia żeby leżeć, tylko jak najwiecej odpoczywać. Jakoś to będzie;)

Rano z 3h miałam krew i skrzep teraz jakby na nowo plamienie ale koloru czerwono różowego eh sama już nie wiem co się dzieje może źle mi się to czyści albo coś już mam mnóstwo myśli i tyle wyczytałam na necie że to szok! Za tydz powtórzę bete. Na usg był tylko pecherzyk 5tyg a ż ost mies wychodziło 7t4d. Teraz już zglupialam bo jeżeli okaże się że mogłam wziąść te tabl z progesteronem a może faktycznie za mały był ten przyrost tak jak lekarka pow i ten skrzep i cała noc ból brzucha rano też masakra odkąd leżę jakby to ustalo... chyba swiruje

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana niestety nie pozostaje nic innego tylko czekać. Lekarka powinna Ci powiedzieć czego masz się spodziewać! Ja bym chyba pojechała na IP żeby się upewnić w którą stronę to wszystko idzie bo ta niepewność jest najgorsza. Strasznie Ci współczuję tych chwil ale jeśli faktycznie ma się to skończyć to musisz się przygotować ze jeszcze trochę bólu przed Tobą. Odzywaj się proszę [emoji11] jestem myślami z Tobą [emoji11]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

A jakbyś pojechała do szpitala na ip?
U mnie w uk to jest czarna magia teraz nagle nie mam nic nawet plamienia jeżeli do pon się nic nie wydarzy pójdę do szpitala na NHS bo prywatny gin za 2 wizyty i badania skasował mnie prawie 500f idzie oszalec nie wiem co mam myśleć rano krew i skrzep teraz nic .... Boże [emoji22][emoji22][emoji22]

reklama
U mnie w uk to jest czarna magia teraz nagle nie mam nic nawet plamienia jeżeli do pon się nic nie wydarzy pójdę do szpitala na NHS bo prywatny gin za 2 wizyty i badania skasował mnie prawie 500f idzie oszalec nie wiem co mam myśleć rano krew i skrzep teraz nic .... Boże [emoji22][emoji22][emoji22]

Spróbuj znaleźć w swojej okolicy early pregnancy unit. Ja tez mieszkam w UK, miałam plamienia w tamtym tygodniu i zadzwoniłam do nich, chcieli mnie przyjąć na scan jeszcze tego samego dnia ale umówiłam się na następny dzień, zrobili USG bez problemu.

Do góry