reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Beta wyszła mi 48 tyś wczoraj, a w ubiegłą środę miałam 4300 więc jest wzrost spory :) czyli 6 tydzień będę kończyć w sobotę:)
Ale zaniepokoil mnie wynik TSH BO wyszło 2.83 A zakres jest od 0.35 - 5.55 I teraz nie wiem czy to norma czy ponad czy poniżej czy jak:(((

Dobra beta, a TSH - mój lekarz mowi, że norma w ciaży jest do 2.5 i ja dostałam eutyrox25 przy wyniku 3.3, a w pierwszej przy 2.7. Najlepiej zapisz się do endokrynologa.

Każda apikacja wskazuje mi inny tydzień ciąży [emoji57][emoji57]

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

Hej[emoji5]
Był temat siwych włosów i farbowania..ja pierwsze siwe włosy zauważyłam jak miałam 20lat,a potem już z górki... teraz mam bardzo dużo siwych włosów. Jestem blondynką, a farbuje sie na różne odcienie blondu, ostatnio jaśniejsze... a teraz nie farbowałam odkąd jestem w ciąży i mam odrosty, niestety. Tyle, że białe z moim blondem-jedna koleżanka powiedziała mi kiedyś ze te odrosty bardziej jej sie podobają niż te moje farbowane włosy.. szalona [emoji28][emoji5]

Cos któraś pisała o żelazie... tez słyszałam ze nie powinno sie brać żelaza jak nie ma sie niedoboru, bo można przedobrzyć. A namiar hemoglobiny wcale nie jest zdrowy. I właśnie któryś z tych witamin dla kobiet w ciąży ma w składzie.. chyba pregna?

Co do mdłości.. mi chyba nic nie pomaga. Raz są mniejsze, raz większe. Czy jem czy nie jem. Nie ma znaczenia. Albo sie przyzwyczaiłam albo ostatnie pare dni są mniejsze. Jeszcze pare tygodni i sie skończą [emoji5]
W 1.ciazy miałam tez mdłości i chłopak był. Moja siostra wymiotowała i tez chłopak był. Nie ma wg mnie reguły[emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Po mojej córci pogadanki splywaja jak po kaczce. Jej jest samej niewygodnie i koniec tematu :p
W pierwszej ciąży pamietam ze sny mialam dopiero pod koniec a nie tak na poczatku. W ogóle ta jest zupelnie inna

A no wlasnie z tym farbowaniem... Nie dajmy sie zwariowac! Poprzednia ciaze farbowalam normalnie tak samo jak przed ciążą i nic sie nie działo. Znam fryzjerki ktore pracowaly przy farbach do samego konca i tez nic im nie bylo. Jestem po szkole fryzjerskiej. Pracowalam w zawodzie kilka lat i nigdy nie spotkalam sie z tym zeby komus zaszkodzilo farbowanie w ciąży. To juz nie sa te farby co kiedys ze sie trzebabylo nawdychac ;)

reklama
Dziewczyny używacie jakiejś aplikacji ciążowej?
Preglife i moja ciaza

4c3tskjoa7ptmvui.png

Do góry