reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ja dzień przed tym jak dowiedziałam się, ze jestem w ciąży, dowiedziałam się ze mam bakterie e.coli i muszę brać antybiotyk...brałam 7 dni w piątym tygodniu..mniejsze szkody może wyrządzić antybiotyk niż nieleczona bakteria wiec musiałam wziac. Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze z maluszkiem. W piątek mam wizytę.

f2w3ugpjfzphrcwz.png
Miałam podobnie, właśnie kończę antybiotyk a jestem w połowie 6tc. Pamiętam jak w pierwszej ciąży lekarz mówił ze gorsze są infekcje niż ich leczenie wiec trzeba wybrać mniejsze zło. Wszystko będzie dobrze![emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Uwaga reklama :D Ja zapobiegawczo kupiłam sobie płyn do higieny intymnej Pliva fem. Wyczytałam na forum, że pomagał dziewczynom walczyć z infekcjami w ciąży. Poczytaj sobie opinie, kosztował dużo, bo dwadzieścia parę złoty, ale jesli ma pomóc to czemu nie.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Super :) zakupie bo jak już mnie łapie to może wskazywać to na przyszłe problemy

Oh dziewczyny co ja przeszlam w pierwszej ciąży...wpierw..plamienia . boleści..krwawienia i tak po 16 tyg spokoj..ale leki na podtrzymanie dalej bralam. Nie lezalam..tylko bylam na L4 .. Do lekarza na pieszo potrafilam pol h isc na miasto..
Potem wakacje a mnie przewialo... Wysoka goraczka..pol twarzy spuchniete..choc na poczatku babka podejzewala swinke...:/ 2 tyg sie kurowalam i za kolejne 2 druga strona z goraczka hahahah nie pamietam abym brala leki alenapewno zbijalam goraczke.. Wykluczyli świnke tyle dobrego
Niezle bylam oslabiona przez ciaze lol
I nie jestem pewna czy te leki pomogly czy tak po prostu mialo byc. Nawet nie pamietam abym robila badania na progesteron. Oo w ogole ja nic sie wtedy nie orientowalam jak to wszystko dziala

W drugiej aby katar .tak wszystko ok bez lekow:)

Ostatnia edycja:
Hej. Dostalam wypis ze szpitala. Nic mi nie pomogli :( myslalam ze jakies leczenie a oni pobadali i wygonili do domu. Nawet L4 sama sobie decydowalam na ile chce. Wzielam do 9.04 bo mam wtegy wizyte u mojej gin. Bede sie obserwowac i pewnie juz do konca bede na zwolnieniu

Hej. Dostalam wypis ze szpitala. Nic mi nie pomogli :( myslalam ze jakies leczenie a oni pobadali i wygonili do domu. Nawet L4 sama sobie decydowalam na ile chce. Wzielam do 9.04 bo mam wtegy wizyte u mojej gin. Bede sie obserwowac i pewnie juz do konca bede na zwolnieniu
Wiesz ja zauważyłam, ze często tak robią. Mam swojego lekarza prowadzącego i jak byłam u innych, na krótki monitoring czy konsultacje w trakcie leczenia niepłodności to zawsze niezbyt chętnie się wypowiadali o dalszych planach, czy własnych opiniach.

No ale w szpitalu w Twojej sytuacji spodziewałabym się ze ktoś powie coś więcej, zwyczajnie w świecie pomoże i podtrzyma nawet na duchu.

Odpoczywaj!

Ja oglądałam segregator na mamaginekolog - mnie tam nie bardzo wpada, tym bardziej, że ciężki ponoć jest, a akcesoria - jako dodatki, to na okres ciąży fajne, później są "przeterminowane".

Ja do ginekolog idę na pierwszą wizytę prywatnie (inaczej terminy na wrzesień), a później na NFZ.
Nad imionami się jeszcze nie zastanawiałam z mężem, aleee jest kilka typów - bardziej męskich :D

Wczoraj taka słaba byłam, że ojej, po powrocie od endo położyłam się i spałam jak zabita.

W pierwszej ciąży z moją Karo - zrobiłam własnoręcznie dla niej Pamiętnik, zdjęcia z USG, przemyślenia, takie tam drobiazgi, teraz też chce coś stworzyć - nie jest to arcydzieło, ale fajnie się to prowadzi, wpisuje, notuje, a później wraca do tego - i wspomina ;-)

reklama

To u mnie - trzymali, w sumie zawsze leki podtrzymujące ciąże i nospa, poza tym nic.
I pomyśleć, że chodziłam (fakt faktem na NFZ), ale do zastępcy ordynatora.

A co do zwolnienia - też byłam, być może to będzie lepsze, odpoczniesz, nabierzesz sił.

Do góry