reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny pytanie z innej beczki.
Jak Wasze zycie seksualne w tak wczesnej ciązy?
Pytam głownie te, ktore jeszcze nie mialy pierwszej wizyty i nie maja pewności, ze wszystko ok.
U mnie libido na poziomie 0 % :eek:
Masakra !

U mnie też, ale podejrzewam, że to rowiniez z powodu obawy przed utrata tak wczesnej ciazy
Chociaz strosc pewnie tez

reklama
Czesc Iza,
Ja jestem troche mlodsza (33 lata) i to moja pierwsza ciaza, ale jestesmy w niemalze tym samym wieku ciazy - 4t3d u mnie :) Ja zapisalam sie na pierwsza wizyte wstepna 29/03, ale Panie w przychodni zapowiadaly ze raczej jeszcze nic nie bedzie widac. Jak to jest z Twojego doswiadczenia? Mozna cos tak szybko dostrzec na USG? Od razu dodam, ze zapisalam sie tak wczesnie ze wzgledu na moje ubezpieczenia - musze dostac zgode lekarza, zeby ubezpieczyciel pokrywal koszty wszystkich wizyt i badan. Ale moze przy okazji stres oczekiwania na jakiekolwiek informacje nieco sie zmniejszy u mnie - jestem potwornym nerwusem i 3 tygodnie to dla mnie jak wieczność
Trzymam za Ciebie i wszystkie inne dziewczyny kciuki!
Z tego co pamietam z pierwszą córką to po 6 t był widoczny pęcherzyk (ale to byl 2005 rok i sprzęt inny/lekarz na nfz), tak naprawdę dopiero w 12 tyg. zobaczyłam córeczkę.
W drugiej ciąży też odrazu wiedziałam że jestem w ciąży i ok.4 tyg poleciałam do lekarza ale na usg był widoczny tylko mały pęcherzyk ale był, niestety mie doczekałam.drugiego usg bo poroniłam.
W trzeciej ciąży bylo podobnie tylko po 6 tyg. nie byo widać dzidziusia i czekalam tydzień, po tygodni okazalo się że puste jajo...
Teraz nie spieszę się z usg - bo pewnie narazie pecherzyk - a bardziej mi chodzi o luteinę ze wzgledu na wcześniejsze poronienia.
Bhcg urosła z 392 na 1134 po 48 h

Dziewczyny pomóżcie!
Dopiero przyszły wyniki. Beta piekna 13200 (przyrost ok), ale progesteron 12,2 (norma w ciąży od 12). Nie wiem czy nie przyspieszyć wizyty u lekarza, żeby dał luteinę. W poprzedniej ciąży w tydzień młodszej ciąży miałam już 20. Nie wiem czy własnymi siłami dam radę utrzymać. :(

Czy któraś z Was miała taki niski progesteron?

P.S. Ja robiłam betę, żeby skontrolować, że wszystko jest ok, żeby "odwlec" wizytę na po Świętach :)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej, ja też się martwię bo u mnie 4t3d progesteron 6'9 ng i dlatego jutro szukam jakiegoś ginekologa żeby zacząć brać luteinę.

Witam ja po wizycie w szpitalu, pojawiły się brązowe plamienia. Z dzieckiem wszystko w porządku, serduszko bije. Mam się oszczędzać i mniej stresować, fakt stres ostatnio i przemęczenie sięgnęło w tym tygodniu zenitu. Mam obserwować czy dalej i mocniej plamię.
Witam nowe koleżanki, ja biorę Femibion 1 odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Zresztą to samo brałam w pierwszej ciąży.
Mam ten sam problem, lekarz nie widzi nic niepokojącego, nie dostałam żadnych zaleceń. Mam nadzieję, że jest to związane z miesiączką, która teoretycznie w tych dniach mogłaby wystąpić, ale i tak się denerwuje...

Ostatnia edycja:
Laney88 ciąże liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Termin porodu natomiast uzależniony jest od długości cyklu. Oba te parametry ew. medyfikuje usg.
A jeśli chodzi o kwas foliowy to rekomenduje się zażywanie 400ug dziennie. To takie minimum. Dziewczyny z grup ryzyka powinny przyjmować dawkę 4 mg ;)

Hej jestem Karolina, o mojej ciąży wiem od przedwczoraj okres mi się spóźniał więc zrobiłam test wyszly dwie kreski, potem następnym i wyszło tak samo. Ostatni okres miałam 16.02. A teraz powinnam dostać 20.03. Może wy mi poradzicie kiedy najlepiej do lekarza się udać? Pozdrawiam i dużo zdrówka dla wszystkich Mam:)

5 tydzień ciąży [ 217 - 7138 ]
6 tydzień ciąży [ 3697 - 163563 ]

u mnie jest chyba tak samo, ale nie rozumiem...do 7138 (czyli mieszczę się), a zaraz, że od 3697 (czyli wartość zmalała, przecież 5 tydzień końńczy się na 7138)...

Nie będę liczyć, według danych u położnej, to około 6 tydz (licząc od daty ostatniej @).

Co do seksu - u nas w sumie normalnie, chociaż przy zmęczeniu, to tak średnio.

Kwas foliowy na pewno po niedzieli kupię, chyba, że w niedzielę znajdę się gdzieś obok apteki.
Mnie martwią moje androgeny...testoseron wyżej, ft4, wysoko, ft3 wysoko, tsh nisko, androstedion wysoko...dha-s wysoko. Nie wiem, czy to kwestia ciązy, czy...czegoś innego.

Hej jestem Karolina, o mojej ciąży wiem od przedwczoraj okres mi się spóźniał więc zrobiłam test wyszly dwie kreski, potem następnym i wyszło tak samo. Ostatni okres miałam 16.02. A teraz powinnam dostać 20.03. Może wy mi poradzicie kiedy najlepiej do lekarza się udać? Pozdrawiam i dużo zdrówka dla wszystkich Mam:)

Karolina chyba dobrze byłoby, byś wykonała test z krwi - beta HCG. Koszt około 30-40zł.

reklama
Do góry