reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dita,przelecial je szybko [emoji23] haha zdarzylam po malego :)
Co do wizyty, nadal niewiele wiem. Jest pecherzyk, 11.8 mm. Powiedzial, ze odpowiada to 5 i pol tygodnia ciazy, ale nie powiedzial dokladnie ile. 5 i pol to 5t+3d? Terminu jeszcze nie ustalil, nie skierowal na badania. Mam przyjsc miedzy 14 a 21 marca. Twierdzi, ze wszystko jest jak najbardziej ok.
Ja oczywiscie glupia juz internety przegladam i czytam ze zarodek powinien byc i shizuje zamiast sie cieszyc [emoji24]

Co do wizyty, nadal niewiele wiem. Jest pecherzyk, 11.8 mm. Powiedzial, ze odpowiada to 5 i pol tygodnia ciazy, ale nie powiedzial dokladnie ile. 5 i pol to 5t+3d? Terminu jeszcze nie ustalil, nie skierowal na badania. Mam przyjsc miedzy 14 a 21 marca. Twierdzi, ze wszystko jest jak najbardziej ok.
Ja oczywiscie glupia juz internety przegladam i czytam ze zarodek powinien byc i shizuje zamiast sie cieszyc [emoji24]

A w którym jesteś tygodniu wg OM? Pewnie tak jak on powiedział, jesteś dopiero w szóstym tygodniu, piękny pęcherzyk masz i czekasz na serduszko :)

Kochana, u mnie nie ma co patrzec na @ bo mam nieregularne, nawet i 3 miesiace bez sie zdarzyly. Tak sobie mysle teraz, ze skoro pecherzyk ma 12 mm, a rosnie 1 mm na dzien, to 7 dni temu gdy bylam u lekarza mialby 5 mm a lekarz go nie widzial [emoji14] i moze zarodek jest, a lekarz go zwyczajnie nie widzial. Tak sobie mysle zeby sie uspokoic ;) i chyba normalnie poprosze meza zeby mi google zablokowal [emoji85] bo glupieje [emoji85]

Piorunem my tak planowaliśmy wszystko pod ciążę hahaha a na Ciebie to widzę ciaza spadla jak grom z jasnego nieba:D

Moźe nie jak grom, bo jednak postanowiliśmy od lutego się starać, ale nie liczyliśmy raczej, że tak szybko nam pójdzie ;p a chcieliśmy żyć normalnie, nie fiksować i dlatego jak co roku zaplanowaliśmy kilka rzeczy... teraz troszkę modyfikacji musimy wprowadzić i może uda się ogarnąć ;)

No właśnie, bo serduszko może być, ale nie musi... Tylko, że ja jak byłym w szóstym tygodniu, czyli 5+2 i zobaczyłam pęcherzyk ciążowy, to mi to wystarczyło. Lekarz powiedział, ze na tym etapie wszystko jest w porządku, przyjść za dwa tygodnie na serduszko i tyle. I ja przez te dwa tygodnie spokojnie czekałam i nawet do głowy mi nie przyszło,że jest coś nie tak :rolleyes2:Ale rozumiem, że jak ktoś idzie 6+ i nie ma tego serduszka to może się denerwować...to lepiej iść później w takim razie :tak:

Ja sie denerwowalam ale generalnie to byla moja pierwsza ciaza i ogolnie sie denerwowalam bo jakos nie moglam uwierzyc ze w niej jestem ;p. Tyle ze bylam wczesniej w 5 tyg wiec tlumaczylam sobie ze wsytko ok ale jakbym tak poszla w 6 i bym.nie zobaczyla to chyba bym umarla. Ja to ogolnie czasem panikara jestem hehe:p :p

Oj wlasnie tak to jest jak sie za wczesnie pojdzie. Lekarze generalnie czesto nie kieruja na badania ani nie okreslaja terminu porodu zanim nie ma serduszka. Nie ma sie co przejmowac to norma. Widocznie mialas pozniej ovu i tyle za nastepnym razem bedzie piekne serducho :* :*
Ps moja kolezanka serduszko zobaczyla dopiero w 8 tyg. A chodzila co tydz od 6 tyg ta sie dopiero stresu najadla.

Teraz skończony 4 i zaczęty 5. Wizytę mam w 5 tygodniu i 4 dni. Właśnie się też zastanawiam czy może przesunąć o tydzien. A wy w którym tygodniu ciąży macie wizyty ?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dopiero w 8 tzn. z moich obliczeń wynika, że będzie to 7 tygodni 3 dni...

Kurcze ja nie mam wyboru bo kończy mi się duphaston ... I muszę u tego lekarza zjawic się 16 marca . Dzisiaj według @ mija 5+0

reklama
Do góry