reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja byłam na wizycie i jestem załamana.
Prawdopodobnie dziewczynka.
Jutro idę potwierdzić jeszcze raz bo doktor mówi że tam lepszy sprzęt ...
Szok i nie do wierzenie, popłakałam sie i odechciało mi się wszystkiego w jednej chwili...poprostu...
Pewnie pomyślcie że zwariowwlam bo to nie ważne to tylko płeć i że zdrowe itp ale nie chce córki ,nie biorę tego pod uwagę kompletnie, śliczne ubranka mam dla chłopca i wogole (załamuje się) .
W pewnym momencie przez moja głowę przeleciała mysl że ta ciąża to pomyłka ...
Nie wiem czy się z tym oswoje, ale to zajęło mi chęć do wszystkiego co z ciąża związane:(((((

Poczekaj do jutra [emoji4] a jeśli nie to z dziewczynką też będzie fajnie! Zobaczysz jakie ciuszki są dla dziewczynek, cuuuuda [emoji6]

U mnie dziś taka sytuacja [emoji6]
Racuchy drożdżowe....mniamZobacz załącznik 868443

Ehhh wyślij mi kilka [emoji7][emoji7] uwielbiam racuchy!!!

reklama
Tez tak mam, ale nieraz nie dam sobie przemowic i, moga wsxyscy mi tlumaczyc, a ia nadal swoje. Dzisiaj sie spocilam I mi globulki wylecialy, ktore mam stosowac I ja juz sie denerwuje, ze to wody. :')

Ja wczoraj miałam taką wodnistą wydzielinę i tez spanikowałam. Nawet szukałam po aptekach żeby kupić testy na wykrycie wód. Dobrze że jutro rano wizyta, znów wszystko opowiem ze szczegółami lekarzowi i jak zwykle będzie patrzył na mnie z politowaniem. No ale wole zrobic z siebie idiotkę a przynajmniej się uspokoić.

Właśnie w poprzednim poście pisałam Wam, że nie czuje dziś specjalnie żadnych ruchów, a przed chwilą bobas tak mnie porządnie skopał, że nawet przez bluzkę było widać jak mi się brzuch uniósł[emoji33]cudowne i jednocześnie bardzo dziwne uczucie.

Ja też dziś wizytowałam! :)
Jestem w 18w6d ale Dzidzia duża jak na 25w1d :o prawie 300 gram a termin porodu przesunął się na 30 września według USG ;)
Widziałam jak sobie macha nóżkami, śmiesznie to wyglądało [emoji14]
Prawdopodobnie chłopak więc pomału przyzwyczajam się do Imienia Adaś :)
Pozdrawiam!

Kochana, myśle, że to pomyłka [emoji6]w 26tygodniu (25+4) to bobas ma koło jednego kilograma już!!! A nie niecałe 300g[emoji28] ja byłam na wizycie 18+5, synek miał ponad 300gram i fakt trochę większy ale nie tyle tygodni [emoji4] a termin wg usg ustala sie tylko wg usg do 10tyg.i ewentualnie pierwsze prenatalne - pózniej dzieci rosną ciut szybciej, wolniej, rodzą sie z rożna waga i czasami ten niespełna 3kg urodzi sie szybciej niż tem ponad 4kg...
Ale wracając do meritum- albo twoje dziecko wazy koło 1kg i jest tak hak mówisz duży jak na 26tydzien (a ile miało ostatnio że tyle przybrało???), albo waga niecałe 300gr jest ok ale termin zrąbany [emoji28] także uspokój sie i na pewno jest wszystko ok, ja w różnice 6tygodni na usg po prostu nie wierzę[emoji28][emoji3] lekarz cos pomylił...

Koziunia chyba jakaś pomyłka, usg a om prawie 2 miesiące różnicy??

Mnie wczoraj zatrzymali na oddziale u mnie w szpialu na obserwacji i żebym odpoczęła.
Dziś miałam kontrolne usg i moja córcia jest duża jak na 20t1d, z OM 18t4d. Wszystko jest ok. Szyjkę mam długą, ok 34mm. Zrobił nawet echo serca i jest dobrze. Chyba najdokładniejsze usg jakie miałam do tej pory.

A ile waży? [emoji5]super, że z szyjka ok i z córeczka tez [emoji846][emoji106]

Ja po wizycie. Będzie Michalina. Zdrowa i baaardzo ruchliwa. Nie wiem ile mierzy całkowicie, bo się nie dała zmierzyć. Najważniejsze, że zdrowa.

Brawo! Gratuluje Michalinki!![emoji847][emoji7] możesz sie już cieszyć 100% płcią [emoji5]

Szok i nie do wierzenie, popłakałam sie i odechciało mi się wszystkiego w jednej chwili...poprostu...
Pewnie pomyślcie że zwariowwlam bo to nie ważne to tylko płeć i że zdrowe itp ale nie chce córki ,nie biorę tego pod uwagę kompletnie, śliczne ubranka mam dla chłopca i wogole (załamuje się) .
Nie wiem czy się z tym oswoje, ale to zajęło mi chęć do wszystkiego co z ciąża związane:(((((

Przejdzie ci[emoji5] takie jest moje zdanie... szok minie i się najpierw przyzwyczaisz, a pózniej już nie będziesz sobie wyobrażała, że myślałaś o chłopcu [emoji5]
A dlaczego tak ci zależy na synku przy pierwszym dziecku? Myślałam, że przy 1.to nie ma znaczenia, moze przy drugim niektóre kobietki chcą parkę albo drugiego synka czy córcię dla rodzeństwa -w sensie ta sama płeć.
Ta dziewczynka pewna?widziala wargi sromowe? Dziurkę? [emoji848]

U mnie dziś taka sytuacja [emoji6]
Racuchy drożdżowe....mniamZobacz załącznik 868443
Pyszności aż ślinka leci :tak:
Dziewczyny która z Was piekła ciasto o 23 :) z owocami drożdżowe nie mogę znaleźć?
Szok dla Ciebie bo nastawiłaś się na synka...Pomyśl co ten maluszek jest winny nic też chce żyć i być Kochanym :tak:Zobaczysz jutro co Ci lekarz powie z tymi pomyłkami to jest często.
Każda z Nas gdzieś głęboko w serduszku marzy o parce u mnie jeszcze nie wiadomo mam syna jeśli będzie drugi to super bo mój Tomek chce brata a jeśli dziewczynka też super bo dla rodziców to ciche marzenie ;)ale będę Kochać taką samą miłością zarówno syna jak i córkę
Trzymam mocno kciuki aby był to synuś o którym marzysz :wink:

A ja właśnie wróciłam z wizyty. Nie pisałam że idę bo byłam pewna że omówimy tylko ostatnie badania z labo a tu taki psikus heh. Zbadała mi szyjke i powiedziała że jest wszystko super pięknie a później posluchalysmy serduszka mojego maleńkiego i też fajnie 150/min
Pozegnalysmy się bo mi się ten pakiet kończy i 25 idę do nowego lekarza ;)
Ach i nawodnienie jest ok czyli to nie przez to mam migreny na które nic mi nie mogła poradzic
Dobrze, że wszystko dobrze.
Kiedy następna wizyta u nowego lekarza?

Ja też dziś wizytowałam! :)
Jestem w 18w6d ale Dzidzia duża jak na 25w1d :o prawie 300 gram a termin porodu przesunął się na 30 września według USG ;)
Widziałam jak sobie macha nóżkami, śmiesznie to wyglądało [emoji14]
Prawdopodobnie chłopak więc pomału przyzwyczajam się do Imienia Adaś :)
Pozdrawiam!
Super wieści.
Niech dzidzia sobie rośnie :)

reklama
Do góry