reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

A te kilogramy to taki ciężki temat w sumie. Niby 4-5kg to norma, ale z drugiej strony nie wiadomo czy za chwilę nie zacznę szybciej tyć i finalnie +30kg :o
Jakiś stres że tak będzie jest, ale tak jak pisały doświadczone koleżanki, ponoć karmienie piersią pozwala skutecznie pozbyć się kilogramów :)
Dziewczyny a co do wagi to jak u was z aktywnością fizyczną w ciąży? Piszcie czy coś robicie jak to u was wygląda teraz i jak wyglądało przed ciążą?
U mnie rower co jakiś czas plus czasem basen, bardzo wskazany dla ciężarnych.

reklama
Ja też tak koło 3,5kg-4kg, w zależności od dnia. Pewnie też dużo zależy od początkowego BMI, przy niskim można przytyć więcej :)

0f96723680e059b4med.jpg

Hahaha:laugh2: To gdzie ja jestem? na pustym dolnym polu??:laugh2::errr::rofl2::cool: BMI miałam 21, i w sumie nadal się łapię z moim przyrostem na to samo BMI :D:rofl2::-D

Ja nie lubię ćwiczyć, jestem zbyt leniwa. Obecnie nam na plusie ok 2kg, ale jeszcze nie dobiłam do wagi z przed ciąży. Mam nadzieję, że zbyt duża nie urosnę. Niestety nie umiem pływać, a dziś z dziećmi jadę na basen, bo one rozpoczynają naukę pływania.
Brzuszek dziś nadal boli, raz mniej raz bardziej. Jutro wizyta, zobaczymy. Jak mój mąż zdąży wrócić z pracy to jedziemy całą rodziną. Może lekarz się zgodzi i pokaże dzidzie mężowi i dzieciom.

Onaonaona jak dla mnie to koleżanka czuję się zbyt swobodnie :D

A te kilogramy to taki ciężki temat w sumie. Niby 4-5kg to norma, ale z drugiej strony nie wiadomo czy za chwilę nie zacznę szybciej tyć i finalnie +30kg :o
Aj tam, na pocieszenie dodam, ze ja zgubilam swoje ciazowe 30 kg, nie w miesiac czy dwa co prawda, bo troche mi to zajelo, ale zgubilam 30 i dodatkowo 3 z wagi przed ciazowej ;)

Teraz taki Wózek wpadł mi w oko. Trochę mi szkoda ponad 1000 zł, ale może się zdecydujemy. Zobaczymy. Mieszkam bardzo blisko tego producenta, więc w lipcu muszę namówić męża na wycieczkę do ich firmowego sklepu.
Screenshot_2018-06-14-15-13-16.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-06-14-15-13-16.jpg
    Screenshot_2018-06-14-15-13-16.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 322
Ja nie lubię ćwiczyć, jestem zbyt leniwa. Obecnie nam na plusie ok 2kg, ale jeszcze nie dobiłam do wagi z przed ciąży. Mam nadzieję, że zbyt duża nie urosnę. Niestety nie umiem pływać, a dziś z dziećmi jadę na basen, bo one rozpoczynają naukę pływania.
Brzuszek dziś nadal boli, raz mniej raz bardziej. Jutro wizyta, zobaczymy. Jak mój mąż zdąży wrócić z pracy to jedziemy całą rodziną. Może lekarz się zgodzi i pokaże dzidzie mężowi i dzieciom.
Szkoda, że nie umiesz pływać to super sprawa ale ruchu pewnie przy dzieciach i tak masz sporo [emoji6]

hej dziewczyny :) wy kupujecie wózki, ubranka a ja nie znam płci usg mam 25 wiec może już mi powie. Ogólnie ciągle poprawiam prace magisterską, której mam już dość. A tak to praca dom praca dom oby do końca roku szkolnego i na zwolnienie [emoji39] a i żeby pocieszyć was dziewczynki to ja przytyłam 5 kg ;D będzie chyba 25+ w tej ciąży
Haha ja tak miałam dwa lata temu w 28 tyg ciazy dopiero wyszlo że to syn a ja kupiłam wózek w kolorach takich aby był zarówno dla dziewczynki jak i chłopca i tak samo robiłam z ciuszkami☺ Teraz nie mam problemu bo wózek mam po 1 dziecku tym razem prawdopodobnie dla dziewczynki, ciuszkow trochę też, a w różowe gadżety zaopatrze się jak mi potwierdzą na 100% ze moje dzidzi to płeć żeńska.
Co do pracy magisterskiej to współczuję ale na pewno sobie z nią poradzisz i już niedługo będziesz się cieszyć obroną na 5☺

reklama
tez macie takie bole skurczowe w pobrzuszu?? ja osobiscie jak zmieniam w nocy pozycje (do spania oczywiscie) ;) to mnie taki skurcz pod brzuchem lapie i jeszcze jak wstane gwaltownie jak sie zapomne :) po zatym czuje sie dzisiaj nawet calkiem tylko jak nie ma co robic to czlowiekowi sie nudzi i najchetniej spac by poszedl :cool:
az mi glupio pisac bo juz mam syna ale to bylo tak dawno i wszystkiego nie pamietam :(.

Do góry