reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Oj ciezko wczoraj wieczorem zrobila mi polozna usg nic niestwierdzila dlaczego sa te plamienia jak chodze to mnie mocno ciagnie do dolu kazali czekac do wtorku
Z nimi tu niewygrasz . zrobilam sobie ciepla kapiel wczoraj i szybko usnelam dzis wstalam plamienia niema narazie

reklama
Dzień dobry,
Jak mija sobota?
U nas gorąco, od rana prawie 30 stopni... aż nie chce się wychodzić. Rano byliśmy oglądać wózki i już na 100% zdecydowałam się na baby joggera, teraz muszę wszystko pomierzyć, bo on ma 75cm szerokości. Patrzyłam też na cybex i na żywo spacerówka jest jeszcze bardziej płytka niż na zdjęciach w internecie. Gondola super, ale spacerówka taka mało przytulna i dziecko jest na wiwrzchu.
Szukasz podwójnego wózka ? Ja właśnie się dla bliznakow przymierzam do joggera ale dopiero na spacerówkę. Fajny tez jest valco snap duo - lżejszy i tańszy od joggera.

Hej, hej [emoji5]
U mnie sobota to robota [emoji5] ale tylko ranek [emoji28]
Na zewnątrz ciepło, ale chmury są. Albo będzie padać, albo tylko postraszy... mogłaby burza przejść [emoji16]
Ja nie śpię w dzień bo i nie mam jak i nie umiem [emoji53] nigdy nie potrafiłam, nawet jak z nóg leciałam 3m-ce po porodzie, po nieprzespanych nocach [emoji33]ale mi nie jest słabo ani źle się nie czuje. Dzisiaj spałam 6godzin bo dziecko mnie ściągnęło z łóżka [emoji23]i tez jakoś funkcjonuje, choć pewnie wieczorem będę ziewać jaj opętana, ale spać i tak pójdę koło 24, bo to moje ulubione weekendowe wieczory z mężem i lampka wina [emoji5][emoji3]tzn.on będzie miał lampkę wina Haha [emoji16]ja litr lodów co najwyżej [emoji846]

@MangoWawa
Ja też choruje na baby joggera[emoji23] postaram sie nie nastawiać i poszukać innych, żeby nie było, ale ciężko będzie [emoji5]No chyba ze sie zakocham w innym wózku, ale na razie Jogger wygrywa w przedbiegach [emoji106]

@piorunem
Jaj ty w pracy wymiotowałaś od 8tygodnia i oni się nie zorientowali..... to albo pracujesz z samymi chłopami i to niezbyt spostrzegawczymi[emoji23] albo z kobietami, które żyją we własnym świecie [emoji33][emoji23] jest też opcja, że świetnie udawali zaskoczenie [emoji8]
Moja siostra powiedziała właśnie wcześnie przez wymioty, tzn.babki się zorientowały i się jej spytały[emoji5]
Może czekali aż się pochwalisz [emoji5]u mnie w pracy biuro raczej wie, ale połowa udaje, że nie wie [emoji23]terenowi to może nie wiedza, jak im ktoś nie powtórzył, a przychodzą jak jestem w luźnej bluzce czy kiecce. Oczywiście tez może udają[emoji23] jeden mi nawet wczoraj w pracy sugerował, że może czas na Zosię? W sensie córkę... i że czas leci, ja oczy na niego, a on jeszcze do mnie- Bo teraz to też nie tak łatwo dziecko zrobić, takie czasy, wiec trzeba działać. Miałam mega minę a on wyszedł. Przyjaciółka na mnie tylko spojrzała i zaczęła sie śmiać. Ale on może niezorientowany, bo słabo sie kumpluje z biurem [emoji23] ale reszta udaje.. na bank [emoji5]

Witajcie u Nas też cieplutko ale powiewa lekki wiaterek ;)
Szykujemy właśnie grill i będzie wyżerka :p
Weronikarz daj znać co u Ciebie ?
Dziś jak pamiętam też któraś wizytuje czekamy na info;)
U mnie rodzina jeszcze nic nie wie o ciąży teraz czekamy do następnej wizyty aby potwierdzić płeć w 100. % chyba że brzuszek wyskoczy no to nie będzie wyjścia:laugh2:

Ja bylam wczoraj u rodzinki i moglam na zywo oblukac cybexa balios m i tez jakos do mnie nie przemowil. Gdzies maly, plytki ten wozek. Ich mala ma rok a w sumie niewiele luzu juz ma w nim.

Mi się ten balios strasznie podobał jak wybierałam dla syna, ale wtedy nie zastanawiałam się nad funkcjonalnością spacerówki. Kupiłam xlandera i żałuję, że nie wybrałam od razu baby joggera. Za duży wybór tych wózków:)

Hej, hej [emoji5]
U mnie sobota to robota [emoji5] ale tylko ranek [emoji28]
Na zewnątrz ciepło, ale chmury są. Albo będzie padać, albo tylko postraszy... mogłaby burza przejść [emoji16]
Ja nie śpię w dzień bo i nie mam jak i nie umiem [emoji53] nigdy nie potrafiłam, nawet jak z nóg leciałam 3m-ce po porodzie, po nieprzespanych nocach [emoji33]ale mi nie jest słabo ani źle się nie czuje. Dzisiaj spałam 6godzin bo dziecko mnie ściągnęło z łóżka [emoji23]i tez jakoś funkcjonuje, choć pewnie wieczorem będę ziewać jaj opętana, ale spać i tak pójdę koło 24, bo to moje ulubione weekendowe wieczory z mężem i lampka wina [emoji5][emoji3]tzn.on będzie miał lampkę wina Haha [emoji16]ja litr lodów co najwyżej [emoji846]

@MangoWawa
Ja też choruje na baby joggera[emoji23] postaram sie nie nastawiać i poszukać innych, żeby nie było, ale ciężko będzie [emoji5]No chyba ze sie zakocham w innym wózku, ale na razie Jogger wygrywa w przedbiegach [emoji106]

@piorunem
Jaj ty w pracy wymiotowałaś od 8tygodnia i oni się nie zorientowali..... to albo pracujesz z samymi chłopami i to niezbyt spostrzegawczymi[emoji23] albo z kobietami, które żyją we własnym świecie [emoji33][emoji23] jest też opcja, że świetnie udawali zaskoczenie [emoji8]
Moja siostra powiedziała właśnie wcześnie przez wymioty, tzn.babki się zorientowały i się jej spytały[emoji5]
Może czekali aż się pochwalisz [emoji5]u mnie w pracy biuro raczej wie, ale połowa udaje, że nie wie [emoji23]terenowi to może nie wiedza, jak im ktoś nie powtórzył, a przychodzą jak jestem w luźnej bluzce czy kiecce. Oczywiście tez może udają[emoji23] jeden mi nawet wczoraj w pracy sugerował, że może czas na Zosię? W sensie córkę... i że czas leci, ja oczy na niego, a on jeszcze do mnie- Bo teraz to też nie tak łatwo dziecko zrobić, takie czasy, wiec trzeba działać. Miałam mega minę a on wyszedł. Przyjaciółka na mnie tylko spojrzała i zaczęła sie śmiać. Ale on może niezorientowany, bo słabo sie kumpluje z biurem [emoji23] ale reszta udaje.. na bank [emoji5]

Ja już wybrałam na 100%. Dobrze pamiętam, że wcześniej miałaś bj? nie szukaj innego, bo nie będziesz zadowolona :)

Mój dwulatek też śpi w dzień a ja razem z nim, czasami nawet i po 2-3 godz (!) więc mogę odpocząć :D ostatni tydzień czerwca zaczyna chodzić do żłobka na 2-3 godz żeby się przyzwyczaić a od 2 lipca już na stałe. A ja jako ukochana mamusia już nie mogę się doczekać żeby pozbyć się go z domu na kilka godzin dziennie haha jupi :D

reklama
Dzień dobry,
Jak mija sobota?
U nas gorąco, od rana prawie 30 stopni... aż nie chce się wychodzić. Rano byliśmy oglądać wózki i już na 100% zdecydowałam się na baby joggera, teraz muszę wszystko pomierzyć, bo on ma 75cm szerokości. Patrzyłam też na cybex i na żywo spacerówka jest jeszcze bardziej płytka niż na zdjęciach w internecie. Gondola super, ale spacerówka taka mało przytulna i dziecko jest na wiwrzchu.
Ja mam dylemat między espiro next Manhattan a maxi cosi nova, różnica paru stowek. Maxi ładniejszy a droższy i trzeba będzie dokupić akcesoria. Espiro ma wszystkie akcesoria typu śpiworek na zimę, moskitiere i folie przeciwdeszczowa w zestawie. Na razie przewaga na espiro. Poprzednio też miałam espiro i miejsca był dużo w gondoli i w spacerówce. Siostra męża miała mutsy 4rider i synek z listopada na wiosnę już im się nie mieścił w gondoli ale duży z niego chłopak był. Spacerówka była ładna i praktyczna .

Do góry