reklama
MangoWawa
Fanka BB :)
A ja powiedziałam dzisiaj w pracy ;p
i jak reakcja?
Tyna_88
Widok nie był spektakularny, po prostu lekarz akurat patrzał na pęcherz, który w tym momencie zmniejszył swoją objętość Mój mąż oczywiście zaczął się śmiać, dla niego to zabawne, że dzieci nam w brzuchach sikająTo musiał być widok
I gratuluję decyzji, skoro lekarz pozwolił tzn że będzie dobrze a skoro Ty o tym myślałaś tzn że tego chciałaś. Dlaczego miałabyś się nie realizować?! Przyjemnego dnia w pracy zatem
Byłam więcej niż 30 dni i tak, miałam badania. Zmierzyli mi ciśnienie, po czym lekarz med. pracy zrobił ten taki niby wywiad, dałam mu zaświadczenie od gina o zdolności do pracy i tyle. Wypisał co trzeba.Ty też musisz jako ciężarna robić badania kontrolne po powrocie ze zwolnienia lekarskiego ??(chyba że byłaś krócej niż 30 dni)?? Tak się nad tym zastanawiam, bo jak chorujesz powyżej 30 dni to musisz zrobić badania medycyny pracy kontrolne( inaczej nie mogą dopuścić Cię do pracy) pytanie czy zwolnienie lekarskie z literką B jest traktowane tak samo
Ja pracuję w laboratorium, więc też się da Dogadałam się tak, że siedzę nad papierkowo-komputerową stroną naszej pracy. Fajnie było dzisiaj w pracy, spokojnie, i pogadałam trochę Tylko teraz jestem zmęczona. Upał i korki takie, że jechałam z powrotem 1,5h Bałam się włączyć klimatyzację, bo mnie w gardle coś drapie.Oczywiście są zawody w których nie ma opcji pracować w ciąży. Twoja praca, praca w aptece, laboratorium, policjantka itd itp no nie ma szans. Chociaż np moja koleżanka lekarka pracowała do 7 msc pracując w przychodni przyjmując dzieci chore także czasami kwestia chęci. A bycie w pracy czy bycie na l4 ma po równo zalet i wad
Jak zdołałaś to ukryć tyle czasu?A ja powiedziałam dzisiaj w pracy ;p
Melduje się dzisiaj po wizycie. Maluszek pięknie rośnie crl było 13 cm więc z nóżkami lekarz mówił że byłoby około 18cm. [emoji4] Będzie dziewczynka, ja między nóżkami też nic nie wypatrzylam a dzieciaczek się tak ustawił że jakby był chłopiec to byłoby widać [emoji6] Zdjęcia niestety dzisiaj nie dostałam bo zostały w dokumentacji. W weekend idziemy z mężem na wesele dwudniowe więc czeka nas intensywny weekend. Lekarz pozwolił na tańce tylko z umiarem [emoji4]
piorunem
i jak reakcja?
Bardzo pozytywna ;p
piorunem
Jak zdołałaś to ukryć tyle czasu?
Sama nie wiem ;p
Tymbardziej, że do teraz wymiotuję gdzieś chyba od 8 tygodnia. Jakimś cudem nikt nie zauważył ;p w pracy też mi się zdażało ;p
Ja tak mam .. chociaż 15 minut po powrocie z pracy nawet nie wiem kiedy padamDziewczyny czy jak są takie upały też tak nie macie siły i musicie uciąć drzemkę?
Sasanka14
No widzisz, wystarczy chcieć a co do klimy to podziwiam że wytrzymałaś bez, ja nie daje rady.Widok nie był spektakularny, po prostu lekarz akurat patrzał na pęcherz, który w tym momencie zmniejszył swoją objętość Mój mąż oczywiście zaczął się śmiać, dla niego to zabawne, że dzieci nam w brzuchach sikają
Byłam więcej niż 30 dni i tak, miałam badania. Zmierzyli mi ciśnienie, po czym lekarz med. pracy zrobił ten taki niby wywiad, dałam mu zaświadczenie od gina o zdolności do pracy i tyle. Wypisał co trzeba.
Ja pracuję w laboratorium, więc też się da Dogadałam się tak, że siedzę nad papierkowo-komputerową stroną naszej pracy. Fajnie było dzisiaj w pracy, spokojnie, i pogadałam trochę Tylko teraz jestem zmęczona. Upał i korki takie, że jechałam z powrotem 1,5h Bałam się włączyć klimatyzację, bo mnie w gardle coś drapie.
Jak zdołałaś to ukryć tyle czasu?
reklama
Sasanka14
I rzeczywiście nikt nie podejrzewał?Sama nie wiem ;p
Tymbardziej, że do teraz wymiotuję gdzieś chyba od 8 tygodnia. Jakimś cudem nikt nie zauważył ;p w pracy też mi się zdażało ;p