reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Też podglądam czasem majóweczki[emoji4]zawsze chciałam urodzić w maju, dla mnie to najpiekniszy miesiąc w roku[emoji253]

Ja rodzilam w maju i to byl idealny czas! Ciaza zima jest duzo latwiejsza niz latem [emoji14]

Dziewczyny kupujecie bodziaki z krótkim rękawkiem? Ja się nastawiałam z długi ale sama nie wiem teraz

No wlasnie ja chyba nie, bo w domu mamy dosyc cieplo, wiec raczej pod pajaca czy cos nie bede zakladala...

Zjadłam dziś fasolkę szparagową z bułką tartą...mniam [emoji16][emoji16][emoji16]
Przed chwilą poszłam na czereśnie i prosto z drzewa....super sprawa. Najdłam się jak bąk [emoji6]

Nie lubie Cie za ta fasolke! [emoji14]

Ja też będę miała fasolkę na obiad, właśnie poodcinałam końcówki i gotuje:)

Oo i ciebie tez nie lubie! Jecie fasolke i sie z ciezarna nie podzielicie! [emoji23][emoji85]

Jeżeli chodzi o męża to przy 1szym dziecku misie love dosłownie. Jakby mógł to by cyckiem karmił hihi [emoji23] .

Moj mial w pewnym momencie do mnie zal o to, ze ja moge karmic cyckiem a on nie! I ze ja przez to wiecej moge sie z mlodym przytulac i nawiazuje bliskosc [emoji23][emoji85] kilka razy odciagalam i pozwolilam mu karmic butelka zeby czul sie lepiej ;) potem moje dziecko stalo sie antybutelkowe i maz musial sie z tym pogodzic [emoji14]

Cześć w czwartek[emoji4]przyszły moje pierwsze ciążowe jeansy i wszystko spoko, kupiłam mój rozmiar 38, przymierzyłam i co się okazało? Że ja już w nich mogę chodzić, bo pasują. Niby taki mały brzuchol, a jednak. I co najgorsze, czuję, że za niedługo już nie będą na mnie pasować w biodrach. D...a rośnie![emoji33]

Ja juz jedne ciazowe odlozylam bo wlasnie w biodrach ciasne [emoji33] Ja nie wiem co ja bede ubierala na siebie w pazdzierniku! [emoji85]

reklama
Witajcie Gratulacje udanych wizyt super zdjęcia i cieszę się razem z Wami.
Za wizyty trzymam kciuki.Szczerze ja zmieniłam lekarza byłam 3 razy na wizycie NFZ i dziękuje po ostatniej tak mnie wkurzył doktorek że myślałam że mu z placka wywinę.Pierwszy mówił syn a ten dziewczynka ja jeszcze nie wierzę w 100% czy będzie syn czy córka będę się cieszyć po równo najważniejsze aby zdrowe było ;)Wczoraj jak mi powiedział płeć oszalałam bo byłam pewna że syn więc cierpliwie czekam do następnej wizyty;)
Co do podziału obowiązków u Nas po równo pracujemy oboje więc podział musi być.Ja trzy miesiące po porodzie wróciłam do pracy teraz to sobie pofolguję dłużej ;)
Miłego dnia :)

Co do spodni ciążowych to w h&m nosze normalnie 34albo 36, ale ciążowe mam 36 bo pomyslałam ze lepiej większe.. i niestety.. jakby lecą mi z bioder [emoji853] dopóki brzuch nie będzie na tyle duży ze pas utrzyma lepiej spodnie, nie mogę chodzić. Tak na wrzesień bedą [emoji5] ale ja mam po prostu jak pisałam szerokie biodra. Już są rozrośnięte [emoji23]w stosunku do talii oczywiście [emoji5]wiec na razie rośnie mi brzuch z przodu..zobaczymy co dalej [emoji848]

Co do spodni ciążowych to w h&m nosze normalnie 34albo 36, ale ciążowe mam 36 bo pomyslałam ze lepiej większe.. i niestety.. jakby lecą mi z bioder [emoji853] dopóki brzuch nie będzie na tyle duży ze pas utrzyma lepiej spodnie, nie mogę chodzić. Tak na wrzesień bedą [emoji5] ale ja mam po prostu jak pisałam szerokie biodra. Już są rozrośnięte [emoji23]w stosunku do talii oczywiście [emoji5]wiec na razie rośnie mi brzuch z przodu..zobaczymy co dalej [emoji848]

Ja mam normalnie 38 i takie wzięłam. Pas jest dobry, a biodra przyciasne-jak siadam to ten guzik ciśnie mi w pecherz[emoji12]dobrze ze drugie spodnie wzięłam 40.

Ja także po wizycie i identyczna sytuacja - z dzidzią wszystko dobrze, okręcił się dupką, więc pan doktor nie mógł potwierdzić płci. Około 21 tc mam iść ba polówkowe do innego doktora (z certyfikatem i dobrym sprzętem) i wtedy przyjść na kolejną wizytę.

P.S. gdyby ktoś z Łodzi szukał super lekarza to - Jarosław Cieślak i Michał Pietrzak są idealni :)
Myślałam że Wasz Jaś pewny :)

Ja rodzilam w maju i to byl idealny czas! Ciaza zima jest duzo latwiejsza niz latem [emoji14]

No wlasnie ja chyba nie, bo w domu mamy dosyc cieplo, wiec raczej pod pajaca czy cos nie bede zakladala...

Nie lubie Cie za ta fasolke! [emoji14]

Oo i ciebie tez nie lubie! Jecie fasolke i sie z ciezarna nie podzielicie! [emoji23][emoji85]

Moj mial w pewnym momencie do mnie zal o to, ze ja moge karmic cyckiem a on nie! I ze ja przez to wiecej moge sie z mlodym przytulac i nawiazuje bliskosc [emoji23][emoji85] kilka razy odciagalam i pozwolilam mu karmic butelka zeby czul sie lepiej ;) potem moje dziecko stalo sie antybutelkowe i maz musial sie z tym pogodzic [emoji14]

Ja juz jedne ciazowe odlozylam bo wlasnie w biodrach ciasne [emoji33] Ja nie wiem co ja bede ubierala na siebie w pazdzierniku! [emoji85]

zapraszam jeszcze troche mamy :)

To i my po wszystkim juz! Mam upartego malucha, który fikał przed i po wizycie, ale w trakcie już chyba udawal, że śpi... jedno jest pewne- to chłopiec albo dziewczynka [emoji23] tak stwierdził mój lekarz... I na 4d idziemy za 3 tyg, może wtedy się pokaże [emoji3] a tak to wszystko wzorowo! I kręgosłup idealny [emoji23]

reklama
Do góry