reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Czyli wczoraj tylko moje dziecko chciało współpracować? Będzie córka :D Była wczoraj dość spokojna, ale akurat trafiliśmy na taki moment, że podglądnęliśmy ją jak siusiała :D
Do pracy jednak idę, właśnie się wybieram. Nie wszyscy są z tego zadowoleni, moja mama tak marudziła, że teraz stanie się coś złego, że aż się z nią pokłóciłam. Zepsuła mi wczoraj wieczór.
Życzę dobrego dnia :)
To musiał być widok :)

I gratuluję decyzji, skoro lekarz pozwolił tzn że będzie dobrze a skoro Ty o tym myślałaś tzn że tego chciałaś. Dlaczego miałabyś się nie realizować?! Przyjemnego dnia w pracy zatem :)

Czyli wczoraj tylko moje dziecko chciało współpracować? Będzie córka :D Była wczoraj dość spokojna, ale akurat trafiliśmy na taki moment, że podglądnęliśmy ją jak siusiała :D
Do pracy jednak idę, właśnie się wybieram. Nie wszyscy są z tego zadowoleni, moja mama tak marudziła, że teraz stanie się coś złego, że aż się z nią pokłóciłam. Zepsuła mi wczoraj wieczór.
Ty też musisz jako ciężarna robić badania kontrolne po powrocie ze zwolnienia lekarskiego ??(chyba że byłaś krócej niż 30 dni)?? Tak się nad tym zastanawiam, bo jak chorujesz powyżej 30 dni to musisz zrobić badania medycyny pracy kontrolne( inaczej nie mogą dopuścić Cię do pracy) pytanie czy zwolnienie lekarskie z literką B jest traktowane tak samo

Witajcie Gratulacje udanych wizyt super zdjęcia i cieszę się razem z Wami.
Za wizyty trzymam kciuki.Szczerze ja zmieniłam lekarza byłam 3 razy na wizycie NFZ i dziękuje po ostatniej tak mnie wkurzył doktorek że myślałam że mu z placka wywinę.Pierwszy mówił syn a ten dziewczynka ja jeszcze nie wierzę w 100% czy będzie syn czy córka będę się cieszyć po równo najważniejsze aby zdrowe było ;)Wczoraj jak mi powiedział płeć oszalałam bo byłam pewna że syn więc cierpliwie czekam do następnej wizyty;)
Co do podziału obowiązków u Nas po równo pracujemy oboje więc podział musi być.Ja trzy miesiące po porodzie wróciłam do pracy teraz to sobie pofolguję dłużej ;)
Miłego dnia :)

No tak, nie dziwię się... Raz syn, raz córka... Na głowę można dostać :o
Ale chyba bardziej prawdopodobna ta córka, skoro później to stwierdzono? :tak:

My po wizycie, z maluchem ok, ale nie mam potwierdzonej płci na 100%, podczas usg odkręcił się plecami i nie chciał się odkręcić :)
Mam skierowanie na połówkowe i mam się zapisać w ostatnim tyg czerwca lub pierwszych dniach lipca.

A miałaś wcześniej jakieś podejrzenie płci? Teraz piszesz, że na 100% nie ma potwierdzenia..a na 70%? :D

Ja także po wizycie i identyczna sytuacja - z dzidzią wszystko dobrze, okręcił się dupką, więc pan doktor nie mógł potwierdzić płci. Około 21 tc mam iść ba polówkowe do innego doktora (z certyfikatem i dobrym sprzętem) i wtedy przyjść na kolejną wizytę.

P.S. gdyby ktoś z Łodzi szukał super lekarza to - Jarosław Cieślak i Michał Pietrzak są idealni :)

Uparty synek :) Ale synek będzie na pewno ;)

To i my po wszystkim juz! Mam upartego malucha, który fikał przed i po wizycie, ale w trakcie już chyba udawal, że śpi... jedno jest pewne- to chłopiec albo dziewczynka [emoji23] tak stwierdził mój lekarz... I na 4d idziemy za 3 tyg, może wtedy się pokaże [emoji3] a tak to wszystko wzorowo! I kręgosłup idealny [emoji23]

Ważne, że dzidzia zdrowa :cool2::tak: W końcu pokaże co ma między nóżkami :laugh2:

Witam jestem tu nowa chciałam do was dołączyć spodziewam się pierwszego dziecka około 11 listopada pozdrawiam

Witamy :)

Gratuluję córci :-D;) Ale tak podglądać przy toalecie? :laugh2::rofl2::rolleyes2:
A z pracą to twoja decyzja. Jak lekarz nie widzi przeciwwskazań to wszyscy poboczni muszą pogodzić się z twoją decyzja :) ;) Może jak zobaczą, że wszystko jest ok i normalnie funkcjonujesz to się uspokoją :tak:

Dzisiaj już piątek, co mnie bardzo cieszy. Tylko tydzień do pracy i urlopik!! :D:laugh2: Moje dziecko chyba powoli wychodzi z choroby, choć lekarz zakazał wychodzić mu na upały i słońce, więc w weekend większość dnia w domu :o Ale pozostają ranki i podwieczorki :) No i myślę, że w poniedziałek już powoli będzie wychodził częściej, żeby do soboty był już obyty ze świeżym powietrzem :happy2:

No tak, nie dziwię się... Raz syn, raz córka... Na głowę można dostać :o
Ale chyba bardziej prawdopodobna ta córka, skoro później to stwierdzono? :tak:

A miałaś wcześniej jakieś podejrzenie płci? Teraz piszesz, że na 100% nie ma potwierdzenia..a na 70%? :D

Uparty synek :) Ale synek będzie na pewno ;)

Ważne, że dzidzia zdrowa :cool2::tak: W końcu pokaże co ma między nóżkami :laugh2:

Witamy :)

Gratuluję córci :-D;) Ale tak podglądać przy toalecie? :laugh2::rofl2::rolleyes2:
A z pracą to twoja decyzja. Jak lekarz nie widzi przeciwwskazań to wszyscy poboczni muszą pogodzić się z twoją decyzja :) ;) Może jak zobaczą, że wszystko jest ok i normalnie funkcjonujesz to się uspokoją :tak:

Dzisiaj już piątek, co mnie bardzo cieszy. Tylko tydzień do pracy i urlopik!! :D:laugh2: Moje dziecko chyba powoli wychodzi z choroby, choć lekarz zakazał wychodzić mu na upały i słońce, więc w weekend większość dnia w domu :o Ale pozostają ranki i podwieczorki :) No i myślę, że w poniedziałek już powoli będzie wychodził częściej, żeby do soboty był już obyty ze świeżym powietrzem :happy2:

30.05 lekarz stwierdził, że raczej chłopak:) Ale tylko przez chwilę było widać i miedzy nóżkami miał również pępowinę, więc na 51% tylko :)
Zdrówka dla synka!!! U nas była 3 dniówka od poniedziałku, ale od środy brak temperatury i ma wysypkę. Dziś chyba wyjdziemy na dwór w końcu :)

Powodzenia i gratuluję córeczki!

Hej dziewczyny [emoji854] gratuluję przede wszystkim udanych wizyt i zdrowych maluszków, to najważniejsze [emoji7]
wczoraj bylam na pogaduchach w pracy i widziałam się że wszystkimi od Pani sprzątającej do Szefa. Bardzo mi brakuje pracy ale szybko zleci [emoji6]
Mój luby będzie pomagał , kąpiele to będzie jego działka na początku. Dla mnie to jest największe wyzwanie a on podchodzi do tego na luzie. W nocy będzie pewnie mu ciężko wstawiać, ale nie ma przeproś[emoji12] po za tym przy pierwszym dziecku pracował w delegacji więc musi teraz nadrobić [emoji23]
Ciekawe jaki nam się egzemplarz teraz trafi, bo Wojciu był bardzo grzeczny. Straszą mnie ze teraz będzie odwrotnie [emoji64]
Miłego dnia dziewczyny [emoji6]

reklama
Do góry