reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

19CC0828-34EC-4673-BA6D-B2B99F19F696.jpeg
B85FCEB3-A10E-4E9D-9739-644C500185AB.jpeg
DBC22F39-B3B1-4994-B5FC-D22B27B726AE.jpeg
@Dita_333 obiecałam pokazać moje wczorajsze zdobycze ;) ale już nic nie kupuje, nie wiem czemu to wczoraj kupiłam ;p tłumaczę sobie, że były w promocji (a już wcześniej stwierdziłam, że po wizycie (no właśnie miało być po) będę kupować rzeczy tylko neutralne i tylko w jakiś promocjach, bo w normalnych cenach mogę kupić przed porodem, a że nic nie mamy i nic nie będziemy mieli po kimś no to wiadomo trochę tego będzie)...
A uwielbiam dzianinowe kocyki, a ten jeszcze z misiem pod spodem, więc idealny na listopad ;) No same rozumiecie, nie mogłam nie kupić ;)

Załączniki

• DBC22F39-B3B1-4994-B5FC-D22B27B726AE.jpeg
    DBC22F39-B3B1-4994-B5FC-D22B27B726AE.jpeg
    634 KB · Wyświetleń: 339
  • B85FCEB3-A10E-4E9D-9739-644C500185AB.jpeg
    B85FCEB3-A10E-4E9D-9739-644C500185AB.jpeg
    570,8 KB · Wyświetleń: 336
  • 19CC0828-34EC-4673-BA6D-B2B99F19F696.jpeg
    19CC0828-34EC-4673-BA6D-B2B99F19F696.jpeg
    466,4 KB · Wyświetleń: 338
reklama
A ja się tym nie przejmuję zupełnie ;) będę się tym martwić po ciąży, nie zamierzam jakoś specjalnie ani sobie żałować, ani jeść ponad miarę. Jak na razie to myślę, że mam nawet mniejszy apetyt i na pewno nie mam ochoty na słodycze, które bardzo lubię ;)
Wydaje mi się, że woda mi się zatrzymuje w organiźmie, bo widzę różnicę między rankiem a wieczorem - mam nadzieję, że to minie ;)
Postaram się jeść tak jak do tej pory - nigdy nie byłam fanką chipsów, mc donaldów, ciast itp. i jak dotychczas nic się w tym kierunku nie zmieniło... jedyne czego nigdy nie potrafiłabym sobie odmówić to czekolada ;) ale od kilku dni nie mam na nią ochoty... zobaczymy co będzie później ;)

A jaka waga przed ciążą, jeśli można zapytać ?
Dziewczyny wtrącę sie do tematu o wadze bo obawiam się o swoją, chciałam schudnąć przed ciążą ale sie nie udało i mam 68kg przy 157 wzrostu, już wyglądam jak w 4/5 miesiącu [emoji85] Martwie sie jak bedzie dalej..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zobacz załącznik 842177 Zobacz załącznik 842176 Zobacz załącznik 842175 @Dita_333 obiecałam pokazać moje wczorajsze zdobycze ;) ale już nic nie kupuje, nie wiem czemu to wczoraj kupiłam ;p tłumaczę sobie, że były w promocji (a już wcześniej stwierdziłam, że po wizycie (no właśnie miało być po) będę kupować rzeczy tylko neutralne i tylko w jakiś promocjach, bo w normalnych cenach mogę kupić przed porodem, a że nic nie mamy i nic nie będziemy mieli po kimś no to wiadomo trochę tego będzie)...
A uwielbiam dzianinowe kocyki, a ten jeszcze z misiem pod spodem, więc idealny na listopad ;) No same rozumiecie, nie mogłam nie kupić ;)

Ja pierwsze body kupiłam jak jeszcze się nie staraliśmy, bo mi sie bardzo spodobało, a teraz siedzi sobie na dnie szafy i czeka [emoji6]

Julia
Śliczne!!!! Sama sie zakochałam!!! Ach, nie mogę sie doczekać tych zakupów ;)
Ja tam z jedzeniem będę musiała sie ograniczać. Chipsy, colę i tak dla mnie w ciąży odpadają,No ale moze będę rezygnować z dokładek obiadu i obfitych kolacji :)

Lassha
Jak będziesz sie w miarę zdrowo odżywiać to moze na początku w ogole nie będziesz tyć. Nawet do piątego miesiąca. Bądź dobrej myśli!!!

Zobacz załącznik 842177 Zobacz załącznik 842176 Zobacz załącznik 842175 @Dita_333 obiecałam pokazać moje wczorajsze zdobycze ;) ale już nic nie kupuje, nie wiem czemu to wczoraj kupiłam ;p tłumaczę sobie, że były w promocji (a już wcześniej stwierdziłam, że po wizycie (no właśnie miało być po) będę kupować rzeczy tylko neutralne i tylko w jakiś promocjach, bo w normalnych cenach mogę kupić przed porodem, a że nic nie mamy i nic nie będziemy mieli po kimś no to wiadomo trochę tego będzie)...
Piorunem ależ to jest śliczne, bardzo mi się podoba :)
U mnie podobnie, tez nie dostane żadnych ciuszków od nikogo, bo ja rodzeństwa nie mam, a narzeczony ma już prawie dorosłą siostrzenice i to jedyne dziecko w naszej rodzinie, poza tym jesteśmy w UK wiec moje koleżanki z Polski tez odpadają. Także wszystko będziemy kompletować sami i powiem Ci szczerze, że też mam już kilka ciuszków, kupiłam je jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży a były na promocjach i żal było nie skorzystać, tez myślałam, że jeśli nam się nie przydadzą to dam komuś w Polsce :)

Piorunem ależ to jest śliczne, bardzo mi się podoba :)
U mnie podobnie, tez nie dostane żadnych ciuszków od nikogo, bo ja rodzeństwa nie mam, a narzeczony ma już prawie dorosłą siostrzenice i to jedyne dziecko w naszej rodzinie, poza tym jesteśmy w UK wiec moje koleżanki z Polski tez odpadają. Także wszystko będziemy kompletować sami i powiem Ci szczerze, że też mam już kilka ciuszków, kupiłam je jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży a były na promocjach i żal było nie skorzystać, tez myślałam, że jeśli nam się nie przydadzą to dam komuś w Polsce :)

Ja tez nie miałam ciuszków po nikim. Kuzyn był Młodego był prawie w tym samym wieku, a po siostrzenicy siostra oddała koleżance.. No i dobrze bo wszystko dziewczyńskie było;) ja kupowałam takie mega paki na internecie, ciuszki jak nowe a takie kolorowe i świetne wzory, bo angielskich firm, jak u nas dla chłopców ciężko znaleźć ;)
I oczywiście nowe tez kupowałam :)

Ja tez nie miałam ciuszków po nikim. Kuzyn był Młodego był prawie w tym samym wieku, a po siostrzenicy siostra oddała koleżance.. No i dobrze bo wszystko dziewczyńskie było;) ja kupowałam takie mega paki na internecie, ciuszki jak nowe a takie kolorowe i świetne wzory, bo angielskich firm, jak u nas dla chłopców ciężko znaleźć ;)
I oczywiście nowe tez kupowałam :)

Pamiętam jak kiedyś oglądałam takie angielskie zestawy na allegro, teraz wszystko mogę kupić tu na miejscu, rzeczywiście ładne mają tutaj ubranka i sporo taniej wychodzą niż w Polsce dlatego juz planuje zakupić większą ilość ciuszków na jakiś czas do przodu żeby mieć jak juz wrócimy do Polski :)

Pamiętam jak kiedyś oglądałam takie angielskie zestawy na allegro, teraz wszystko mogę kupić tu na miejscu, rzeczywiście ładne mają tutaj ubranka i sporo taniej wychodzą niż w Polsce dlatego juz planuje zakupić większą ilość ciuszków na jakiś czas do przodu żeby mieć jak juz wrócimy do Polski :)

Dokładnie, angielskie ciuszki- szczególnie dla chłopców - porównując z polskimi są bardziej kolorowe, ciekawe i śliczne po prostu. U nas to dla chłopców często ciemne kolory, ciagle te same i zero pomysłu [emoji58] :(

Lassha no to mamy podobnie, mam 2 cm wzrostu wiecej od ciebie i 5 kg mniej wagi i wiem ze przy naszym wzroscie kazdy kilogram dodatkowy od razu widac :/

Piorunem piekne zakupy [emoji7]

4c3tskjoppjijysx.png

reklama
A jaka waga przed ciążą, jeśli można zapytać ?
Dziewczyny wtrącę sie do tematu o wadze bo obawiam się o swoją, chciałam schudnąć przed ciążą ale sie nie udało i mam 68kg przy 157 wzrostu, już wyglądam jak w 4/5 miesiącu [emoji85] Martwie sie jak bedzie dalej..

Obecnie jakieś 59-60 kg przy 162.

Do góry