reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Byłam w przychodni się o to pytać. Panie powiedziały, że jak czegoś potrzebuje to oczywiście mogę przyjść, ale tak to dopiero przed porodem lub po żeby zgłosić w przychodni, że położna ma się zjawić [emoji4]
Planuję pod koniec ciąży podejść i poznać swoją położną, żeby wiedzieć na kogo się przygotować.

U nas nie ma czegos takiego żeby przed porodem się konsultować z położna. Dopiero potem, po zgłoszeniu w przychodni. Przynajmniej moje kuzynki które niedawno urodziły tak robiły.

To kupię te jeansy, tylko zastanawiam się czy przez neta czy jednak przymierzać.

reklama
ja kupuje pieluchy pampers w rossmanie, mają dobre promocje i wychodzi podobnie jak w tych wielkich paczkach z internetu. A z mojego doswiadczenia zapasy nie mają sensu, bo jak kupilam 1 i 2 wielkie opakowanie to oddalam po pół paki
ja też zapominam o różnych rzeczach, to chyba normalne w ciąży :)
myślę o takim kobinezonie z h&m one pojawiają się co roku. rozmiar 62 na początku nie będę wkladać rąk w rekawy.Zobacz załącznik 862468

Hmmm też mi się podobał tylko jak w tym dziecko do fotelika włożyć? Nie chodzi mi o jazdę autem, bo będę wozić pewnie bez kombinezonu, ale np. przenieść w foteliku lub gdzieś na szybkie wyjście?

Po pewnym czasie się przyzwyczajasz. Uśmiecham się do nich, bo są piękne, a ja i tak nie mogę im pomóc. Myślę w ten sposób, że w większości były z wadą genetyczną, więc musiało tak być. Chociaż jak mi samej się to przytrafiło to ten argument nie pomagał.

U nas zawsze tak jest. Byłam 1,5h po otwarciu sklepu to też już nie było takich kolorystycznie neutralnych jak chciałam. Ale znalazłam w drugim Lidlu. Jeszcze będą inne, które też Ci się spodobają :)

Ja dzisiaj w końcu poszłam na ścięcie. Oczy mi się zaszkliły, ale teraz nie żałuję :) Głowa jakaś lżejsza ;)
Zobacz załącznik 863846

Super teraz włosy wyglądają!!! Zdrowo! [emoji5] i wcale nie są takie krótkie [emoji6]

Byłam dziś na wizycie i miałam szybkie usg żeby posłuchać serduszka. Bije 159 na minutę. Dzidzia mierzy już 9 cm. Wszystko jest w porządku. Polowkowe mam zaplanowane na 25 czerwca i wtedy powinnam poznać płeć :happy:.
Któraś z Was ostatnio martwiła się skurczami i twardniejacym brzuchem. Lekarz zapytał mnie dzisiaj czy mam coś takiego. Powiedział że to jest normalne i mogę zacząć to czuć. Tak do 10 razy dziennie jest w porządku. Kazał mi brać od dzisiaj 2 razy dziennie Asmag forte (jony magnezu). Gdybym zaczela mieć te skurcze i byłyby one częstsze niż 10 razy na dzień to mam brać 3 tabletki.

Dobrze, że dzidzia rośnie [emoji5] ja już mam te skurcze od jakiegoś czasu, mowię na to stawianie macicy, ale myślę, że jest ok. Dzięki, ze zapytałaś [emoji846]

Jejku, ale tu się dzieje dużo... dobrze, że nadrabiam z czytaniem :-) :) my wizytujemy jutro i już nie mogę się doczekać.... chociaż zawsze się denerwuję, że coś będzie nie tak... może przesadzam. Odebrałam wyniki kolejnych badań i spadły mi erytrocyty :frown: to by wyjaśniało, czemu tak kiepsko od dłuższego czasu się czuję... jak jakaś osłabiona - ale w życie wcieliłam jeszcze więcej żelaza i będzie ok :)
Wczoraj byliśmy na koncercie Bajmu, dostaliśmy się niemal pod samą scenę... Było nieziemsko! Nikt chyba tak mojego miasta nie rozhulał, jak Beata :biggrin2: no kobieta meeeega, taki power przed 60-tką rzadko komu się zdarza... szkoda, że nie wyszła do nas na autografy czy zdjęcia, podobno była zmęczona, decyzja mango... oczywiście byliśmy całą rodziną, z którą jedziemy na te wczasy, także wcale źle nie było. Wyśpiewałam się i wytańczyłam na jakimś metrze kwadratowym, a moje szalejące hormony sprawiły, że nawet się wzruszyłam :-D Dzidek zadowolony, bo po wszystkim tylko lekkie stuk puk, więc stawiam, że gust muzyczny będzie miało świetny :tak:
I ten mój brzuch... już niemal 19 tydzień, więc wszyscy widzą. To jedno z najfajniejszych uczuć :tak:

Czyli bobas od małego koncertuje [emoji3] gust po mamie hehe [emoji16] Beata ma wigor, trzeba jej przyznać [emoji846] wstaw brzuszek na listopadowe brzuszki!![emoji4]

Paulianna89 a powiem CI ze widzac co sie dzieje przez brak cwiczen takich jakich powinnam czulam sie ...'zle' .... pozatym uwielbialam sie wypocic...czulam sie badzo dobrze po dobrym treningu ale wzielam sie w garsc bo przeciez nadrobie . i dobry pomysl z ta guma..mam ja tez:)

wiesz ze mam znajoma ktora pracuje na silowni...patrzac na nia widzi sie wiecej testosteronu ale mimo wszystko ladna bo wyrzezbine to co trzeba..pupa to marzenie taka wypieta pelna ;miesni; haha ( nie daze do az tak umiesnianej sylwetki..ale mam bzika na pukcie pupy a uda sie cwicza przy okazji:p..i brzuszek) ..zaszla w ciaze i dalej jak cwiczyla tak cwiczyla.,..brzuszek pokazal jej sie gdzies po 25tyg bo miala dlugo kaloryfer lol haha:) a pod koniec jak ja ostatni raz widzialam robila przysiady z obciazeniem jak zawsze lol.... ze swoja pileczka..normalnie rzadko widzi sie takie cos na codzien a jak sie widzi gdzies na necie to sie mysli ze to fotomontaz...uwierzcie .choc widzialam kobiety w ciazy to jednak one rekreacyjnie aby sie ruszac, nie zasiedziec

Edytka ja kupujac teraz sukienki tez nie patrze tylko na ciazowe... w domu mam takie nie ciazowe ale sa tak uszyte ze spokojnie mozna nosic i do konca:)
mam tez taka ktora w tym stanie zrobila sie zybt wyzywajaca ale kolo domu mozna nie... pokusic meza hahaha

Ta sukienka co pokazałam to pierwsza moja ciążowa sukienka [emoji23] z Młodym chodziłam w swoich, luźnych i było ok. Ale widać z czasem stwierdziłam, że się postroję[emoji23] a co! Trzeci raz w ciąży nie będę [emoji5] raczej...

Kusicie tymi zakupami ;) ja teraz oglądam biale spodnie ciążowe,te co mam juz ledwo się mieszczę. I na pewno kupię kombinezon, tez mi się wydaje, że nawet taki nieciążowy dłużej można będzie wykorzystać.
Odebrałam wyniki obciążenia glukozą i jest oki :-) :) mogę dalej jeść słodycze :-) :)

Haha do takiego samego wniosku bym doszła [emoji23]

Ja około miesiąca temu kupiłam tę w kwiatki i jest super (mam na profilowym) :)

Dziewczyny powiedzcie mi - czy powinnyśmy w ciąży konsultować się z położną? W ogóle powinnyśmy się interesować tematem polożnej czy można ten temat olać?

Ja przed pierwszym porodem nic się nie konsultowałam. Dopiero jak Młodego zapisałam do przychodni to z automatu mi przydzielono jedną. Była jeden raz i tyle. Średnio mnie ta wizyta obeszła i słabo ją pamietam [emoji5]

U nas nie ma czegos takiego żeby przed porodem się konsultować z położna. Dopiero potem, po zgłoszeniu w przychodni. Przynajmniej moje kuzynki które niedawno urodziły tak robiły.

To kupię te jeansy, tylko zastanawiam się czy przez neta czy jednak przymierzać.
Możesz też kupić leginsy udające dżinsy, są bardziej miękkie i tak nie grzeją tyłka jak dżinsy gdy jest cieplej. No i bierzesz swój rozmiar [emoji5]

Kombinuje czy nie kupić sobie ciążowych jeansów. Niby brzuch nieduży, niby się dopinam, ale jest już bardzo niewygodnie. Na razie stosuje ten trik z gumka do włosów, ale może jednak zainwestuje.
Ja mam ciazowe jeansy ale zdexydowanie wole zwykle leginsy, bo w tym pasie to zaraz mnie brzuch swedzi, chyba za cieplo na niego [emoji85]

Hmmm też mi się podobał tylko jak w tym dziecko do fotelika włożyć? Nie chodzi mi o jazdę autem, bo będę wozić pewnie bez kombinezonu, ale np. przenieść w foteliku lub gdzieś na szybkie wyjście?

Do fotelika mam oddzielny, np maxi cosi i chyba cybex też mają dedykowany do ich fotelików. Tak żeby było bezpiecznie ( bo pasy zapiete pod ) i ciepło :)
SPIWOREK_MAXI_COSI_CABRIOFIX_2.jpg

Załączniki

• SPIWOREK_MAXI_COSI_CABRIOFIX_2.jpg
    SPIWOREK_MAXI_COSI_CABRIOFIX_2.jpg
    72,1 KB · Wyświetleń: 362
Po pewnym czasie się przyzwyczajasz. Uśmiecham się do nich, bo są piękne, a ja i tak nie mogę im pomóc. Myślę w ten sposób, że w większości były z wadą genetyczną, więc musiało tak być. Chociaż jak mi samej się to przytrafiło to ten argument nie pomagał.

U nas zawsze tak jest. Byłam 1,5h po otwarciu sklepu to też już nie było takich kolorystycznie neutralnych jak chciałam. Ale znalazłam w drugim Lidlu. Jeszcze będą inne, które też Ci się spodobają :)

Ja dzisiaj w końcu poszłam na ścięcie. Oczy mi się zaszkliły, ale teraz nie żałuję :) Głowa jakaś lżejsza ;)
Zobacz załącznik 863846
Pewnie jest jak mówisz ale na początku to by mi się te kruszynki śniły....

A włosy super. Zmiana bardzo bardzo na plus!!

Jejku, ale tu się dzieje dużo... dobrze, że nadrabiam z czytaniem :-) :) my wizytujemy jutro i już nie mogę się doczekać.... chociaż zawsze się denerwuję, że coś będzie nie tak... może przesadzam. Odebrałam wyniki kolejnych badań i spadły mi erytrocyty :frown: to by wyjaśniało, czemu tak kiepsko od dłuższego czasu się czuję... jak jakaś osłabiona - ale w życie wcieliłam jeszcze więcej żelaza i będzie ok :)
Wczoraj byliśmy na koncercie Bajmu, dostaliśmy się niemal pod samą scenę... Było nieziemsko! Nikt chyba tak mojego miasta nie rozhulał, jak Beata :biggrin2: no kobieta meeeega, taki power przed 60-tką rzadko komu się zdarza... szkoda, że nie wyszła do nas na autografy czy zdjęcia, podobno była zmęczona, decyzja mango... oczywiście byliśmy całą rodziną, z którą jedziemy na te wczasy, także wcale źle nie było. Wyśpiewałam się i wytańczyłam na jakimś metrze kwadratowym, a moje szalejące hormony sprawiły, że nawet się wzruszyłam :-D Dzidek zadowolony, bo po wszystkim tylko lekkie stuk puk, więc stawiam, że gust muzyczny będzie miało świetny :tak:
I ten mój brzuch... już niemal 19 tydzień, więc wszyscy widzą. To jedno z najfajniejszych uczuć :tak:
Pokaż i nam ten brzusio :)

Ja około miesiąca temu kupiłam tę w kwiatki i jest super (mam na profilowym) :)

Dziewczyny powiedzcie mi - czy powinnyśmy w ciąży konsultować się z położną? W ogóle powinnyśmy się interesować tematem polożnej czy można ten temat olać?
Tak właśnie kojarzylam że gdzieś ta kieckę widziałam :)

Co do położonej to od dwudziestegoktoregos tc jesteśmy objęte bezpłatną opieka położonej. Można chodzić na szkole rodzenia itp. Ja np w pierwszej ciąży oprócz tego że chodziłam do mojej położonej na szkole to jeszcze u niej robiłam ktg na końcówce bo do mojej ginki miałam 60 km więc było mi wygodniej.

reklama
Do góry