reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Byłam w przychodni się o to pytać. Panie powiedziały, że jak czegoś potrzebuje to oczywiście mogę przyjść, ale tak to dopiero przed porodem lub po żeby zgłosić w przychodni, że położna ma się zjawić [emoji4]
Planuję pod koniec ciąży podejść i poznać swoją położną, żeby wiedzieć na kogo się przygotować.

U nas nie ma czegos takiego żeby przed porodem się konsultować z położna. Dopiero potem, po zgłoszeniu w przychodni. Przynajmniej moje kuzynki które niedawno urodziły tak robiły.

To kupię te jeansy, tylko zastanawiam się czy przez neta czy jednak przymierzać.

reklama
ja kupuje pieluchy pampers w rossmanie, mają dobre promocje i wychodzi podobnie jak w tych wielkich paczkach z internetu. A z mojego doswiadczenia zapasy nie mają sensu, bo jak kupilam 1 i 2 wielkie opakowanie to oddalam po pół paki
ja też zapominam o różnych rzeczach, to chyba normalne w ciąży :)
myślę o takim kobinezonie z h&m one pojawiają się co roku. rozmiar 62 na początku nie będę wkladać rąk w rekawy.Zobacz załącznik 862468

Hmmm też mi się podobał tylko jak w tym dziecko do fotelika włożyć? Nie chodzi mi o jazdę autem, bo będę wozić pewnie bez kombinezonu, ale np. przenieść w foteliku lub gdzieś na szybkie wyjście?

Po pewnym czasie się przyzwyczajasz. Uśmiecham się do nich, bo są piękne, a ja i tak nie mogę im pomóc. Myślę w ten sposób, że w większości były z wadą genetyczną, więc musiało tak być. Chociaż jak mi samej się to przytrafiło to ten argument nie pomagał.

U nas zawsze tak jest. Byłam 1,5h po otwarciu sklepu to też już nie było takich kolorystycznie neutralnych jak chciałam. Ale znalazłam w drugim Lidlu. Jeszcze będą inne, które też Ci się spodobają :)

Ja dzisiaj w końcu poszłam na ścięcie. Oczy mi się zaszkliły, ale teraz nie żałuję :) Głowa jakaś lżejsza ;)
Zobacz załącznik 863846

Super teraz włosy wyglądają!!! Zdrowo! [emoji5] i wcale nie są takie krótkie [emoji6]

Byłam dziś na wizycie i miałam szybkie usg żeby posłuchać serduszka. Bije 159 na minutę. Dzidzia mierzy już 9 cm. Wszystko jest w porządku. Polowkowe mam zaplanowane na 25 czerwca i wtedy powinnam poznać płeć :happy:.
Któraś z Was ostatnio martwiła się skurczami i twardniejacym brzuchem. Lekarz zapytał mnie dzisiaj czy mam coś takiego. Powiedział że to jest normalne i mogę zacząć to czuć. Tak do 10 razy dziennie jest w porządku. Kazał mi brać od dzisiaj 2 razy dziennie Asmag forte (jony magnezu). Gdybym zaczela mieć te skurcze i byłyby one częstsze niż 10 razy na dzień to mam brać 3 tabletki.

Dobrze, że dzidzia rośnie [emoji5] ja już mam te skurcze od jakiegoś czasu, mowię na to stawianie macicy, ale myślę, że jest ok. Dzięki, ze zapytałaś [emoji846]

Jejku, ale tu się dzieje dużo... dobrze, że nadrabiam z czytaniem :-) :) my wizytujemy jutro i już nie mogę się doczekać.... chociaż zawsze się denerwuję, że coś będzie nie tak... może przesadzam. Odebrałam wyniki kolejnych badań i spadły mi erytrocyty :frown: to by wyjaśniało, czemu tak kiepsko od dłuższego czasu się czuję... jak jakaś osłabiona - ale w życie wcieliłam jeszcze więcej żelaza i będzie ok :)
Wczoraj byliśmy na koncercie Bajmu, dostaliśmy się niemal pod samą scenę... Było nieziemsko! Nikt chyba tak mojego miasta nie rozhulał, jak Beata :biggrin2: no kobieta meeeega, taki power przed 60-tką rzadko komu się zdarza... szkoda, że nie wyszła do nas na autografy czy zdjęcia, podobno była zmęczona, decyzja mango... oczywiście byliśmy całą rodziną, z którą jedziemy na te wczasy, także wcale źle nie było. Wyśpiewałam się i wytańczyłam na jakimś metrze kwadratowym, a moje szalejące hormony sprawiły, że nawet się wzruszyłam :-D Dzidek zadowolony, bo po wszystkim tylko lekkie stuk puk, więc stawiam, że gust muzyczny będzie miało świetny :tak:
I ten mój brzuch... już niemal 19 tydzień, więc wszyscy widzą. To jedno z najfajniejszych uczuć :tak:

Czyli bobas od małego koncertuje [emoji3] gust po mamie hehe [emoji16] Beata ma wigor, trzeba jej przyznać [emoji846] wstaw brzuszek na listopadowe brzuszki!![emoji4]

Paulianna89 a powiem CI ze widzac co sie dzieje przez brak cwiczen takich jakich powinnam czulam sie ...'zle' .... pozatym uwielbialam sie wypocic...czulam sie badzo dobrze po dobrym treningu ale wzielam sie w garsc bo przeciez nadrobie . i dobry pomysl z ta guma..mam ja tez:)

wiesz ze mam znajoma ktora pracuje na silowni...patrzac na nia widzi sie wiecej testosteronu ale mimo wszystko ladna bo wyrzezbine to co trzeba..pupa to marzenie taka wypieta pelna ;miesni; haha ( nie daze do az tak umiesnianej sylwetki..ale mam bzika na pukcie pupy a uda sie cwicza przy okazji:p..i brzuszek) ..zaszla w ciaze i dalej jak cwiczyla tak cwiczyla.,..brzuszek pokazal jej sie gdzies po 25tyg bo miala dlugo kaloryfer lol haha:) a pod koniec jak ja ostatni raz widzialam robila przysiady z obciazeniem jak zawsze lol.... ze swoja pileczka..normalnie rzadko widzi sie takie cos na codzien a jak sie widzi gdzies na necie to sie mysli ze to fotomontaz...uwierzcie .choc widzialam kobiety w ciazy to jednak one rekreacyjnie aby sie ruszac, nie zasiedziec

Edytka ja kupujac teraz sukienki tez nie patrze tylko na ciazowe... w domu mam takie nie ciazowe ale sa tak uszyte ze spokojnie mozna nosic i do konca:)
mam tez taka ktora w tym stanie zrobila sie zybt wyzywajaca ale kolo domu mozna nie... pokusic meza hahaha

Ta sukienka co pokazałam to pierwsza moja ciążowa sukienka [emoji23] z Młodym chodziłam w swoich, luźnych i było ok. Ale widać z czasem stwierdziłam, że się postroję[emoji23] a co! Trzeci raz w ciąży nie będę [emoji5] raczej...

Kusicie tymi zakupami ;) ja teraz oglądam biale spodnie ciążowe,te co mam juz ledwo się mieszczę. I na pewno kupię kombinezon, tez mi się wydaje, że nawet taki nieciążowy dłużej można będzie wykorzystać.
Odebrałam wyniki obciążenia glukozą i jest oki :-) :) mogę dalej jeść słodycze :-) :)

Haha do takiego samego wniosku bym doszła [emoji23]

Ja około miesiąca temu kupiłam tę w kwiatki i jest super (mam na profilowym) :)

Dziewczyny powiedzcie mi - czy powinnyśmy w ciąży konsultować się z położną? W ogóle powinnyśmy się interesować tematem polożnej czy można ten temat olać?

Ja przed pierwszym porodem nic się nie konsultowałam. Dopiero jak Młodego zapisałam do przychodni to z automatu mi przydzielono jedną. Była jeden raz i tyle. Średnio mnie ta wizyta obeszła i słabo ją pamietam [emoji5]

U nas nie ma czegos takiego żeby przed porodem się konsultować z położna. Dopiero potem, po zgłoszeniu w przychodni. Przynajmniej moje kuzynki które niedawno urodziły tak robiły.

To kupię te jeansy, tylko zastanawiam się czy przez neta czy jednak przymierzać.
Możesz też kupić leginsy udające dżinsy, są bardziej miękkie i tak nie grzeją tyłka jak dżinsy gdy jest cieplej. No i bierzesz swój rozmiar [emoji5]

Kombinuje czy nie kupić sobie ciążowych jeansów. Niby brzuch nieduży, niby się dopinam, ale jest już bardzo niewygodnie. Na razie stosuje ten trik z gumka do włosów, ale może jednak zainwestuje.
Ja mam ciazowe jeansy ale zdexydowanie wole zwykle leginsy, bo w tym pasie to zaraz mnie brzuch swedzi, chyba za cieplo na niego [emoji85]

Hmmm też mi się podobał tylko jak w tym dziecko do fotelika włożyć? Nie chodzi mi o jazdę autem, bo będę wozić pewnie bez kombinezonu, ale np. przenieść w foteliku lub gdzieś na szybkie wyjście?

Do fotelika mam oddzielny, np maxi cosi i chyba cybex też mają dedykowany do ich fotelików. Tak żeby było bezpiecznie ( bo pasy zapiete pod ) i ciepło :)
SPIWOREK_MAXI_COSI_CABRIOFIX_2.jpg

Załączniki

• SPIWOREK_MAXI_COSI_CABRIOFIX_2.jpg
    SPIWOREK_MAXI_COSI_CABRIOFIX_2.jpg
    72,1 KB · Wyświetleń: 354
Po pewnym czasie się przyzwyczajasz. Uśmiecham się do nich, bo są piękne, a ja i tak nie mogę im pomóc. Myślę w ten sposób, że w większości były z wadą genetyczną, więc musiało tak być. Chociaż jak mi samej się to przytrafiło to ten argument nie pomagał.

U nas zawsze tak jest. Byłam 1,5h po otwarciu sklepu to też już nie było takich kolorystycznie neutralnych jak chciałam. Ale znalazłam w drugim Lidlu. Jeszcze będą inne, które też Ci się spodobają :)

Ja dzisiaj w końcu poszłam na ścięcie. Oczy mi się zaszkliły, ale teraz nie żałuję :) Głowa jakaś lżejsza ;)
Zobacz załącznik 863846
Pewnie jest jak mówisz ale na początku to by mi się te kruszynki śniły....

A włosy super. Zmiana bardzo bardzo na plus!!

Jejku, ale tu się dzieje dużo... dobrze, że nadrabiam z czytaniem :-) :) my wizytujemy jutro i już nie mogę się doczekać.... chociaż zawsze się denerwuję, że coś będzie nie tak... może przesadzam. Odebrałam wyniki kolejnych badań i spadły mi erytrocyty :frown: to by wyjaśniało, czemu tak kiepsko od dłuższego czasu się czuję... jak jakaś osłabiona - ale w życie wcieliłam jeszcze więcej żelaza i będzie ok :)
Wczoraj byliśmy na koncercie Bajmu, dostaliśmy się niemal pod samą scenę... Było nieziemsko! Nikt chyba tak mojego miasta nie rozhulał, jak Beata :biggrin2: no kobieta meeeega, taki power przed 60-tką rzadko komu się zdarza... szkoda, że nie wyszła do nas na autografy czy zdjęcia, podobno była zmęczona, decyzja mango... oczywiście byliśmy całą rodziną, z którą jedziemy na te wczasy, także wcale źle nie było. Wyśpiewałam się i wytańczyłam na jakimś metrze kwadratowym, a moje szalejące hormony sprawiły, że nawet się wzruszyłam :-D Dzidek zadowolony, bo po wszystkim tylko lekkie stuk puk, więc stawiam, że gust muzyczny będzie miało świetny :tak:
I ten mój brzuch... już niemal 19 tydzień, więc wszyscy widzą. To jedno z najfajniejszych uczuć :tak:
Pokaż i nam ten brzusio :)

Ja około miesiąca temu kupiłam tę w kwiatki i jest super (mam na profilowym) :)

Dziewczyny powiedzcie mi - czy powinnyśmy w ciąży konsultować się z położną? W ogóle powinnyśmy się interesować tematem polożnej czy można ten temat olać?
Tak właśnie kojarzylam że gdzieś ta kieckę widziałam :)

Co do położonej to od dwudziestegoktoregos tc jesteśmy objęte bezpłatną opieka położonej. Można chodzić na szkole rodzenia itp. Ja np w pierwszej ciąży oprócz tego że chodziłam do mojej położonej na szkole to jeszcze u niej robiłam ktg na końcówce bo do mojej ginki miałam 60 km więc było mi wygodniej.

reklama
Do góry