reklama
Dita, ja nie dostałam wiadomości z linkiem.
Zaraz ci wyślę [emoji5]
Ja właśnie zastanawiam się nad rozmiarem ciuszków. Córka jak się urodziła miesiąc wcześniej to miała 52 cm i 3250g. Pływała w ciuszkach 56 i 62. W chwili obecnej spotykani ludzie słysząc jej wiek dziwią się, że taka duża, a jak mówię, że to wcześniak to już w ogóle. Wg pani pediatry jest wzrostu dziecka przynajmniej 2,5 rocznego jak nie więcej, a dwa lata skończy dopiero pod koniec lipca. Nie ma się co dziwić teściowa ponad 180 cm, mąż prawie 190, a ja 170.
I teraz jeśli druga córka urodzi się o czasie, to podejrzewam, że będzie duża. Jednak tak jak z pierwszą córką mam przeczucie, że urodzi się wcześniej. Chciałabym ze względów finansowych skusić się na kupienie takiej megapaki od jakiejś mamusi. Na około pół roku, bo potem mam jakieś ciuszki po córce. Tylko myślę sobie, jeśli mam termin na 4 listopada, to jaki rozmiar kombinezonu zimowego powinna mieć.
Jeśli chodzi o pampersy to zostaniemy przy Dadzie (chyba, że jej nie podpasują), mają swoje wady, ale ogólnie to jestem zadowolona.
Są chyba takie mega-paki dla niemowlaka np.zimowego albo wiosennego, bo kiedyś przeglądałam. Ale to było kilka lat temu [emoji33]
U mnie podobnie, rodziny sporo przed czasem, ale szybko przybierał i rósł i dzisiaj największy w grupie w przedszkolu. Wysoki po tatusiu [emoji5]
Kilka ubranek możesz dokupić, a kilka kupić teraz na ten rozmiar. Takie 50/50 [emoji5] zawsze cos będziesz mieć pod ręka [emoji28] ja też jestem przekona że rozpakuje sie sporo przed czasem [emoji846]
azamamew
Fanka BB :)
No właśnie ja takie wielopaki przeglądam, ciuszki spoko tylko się zastanawiam jaki powinien być rozmiar kombinezonu na zimę. Najwyżej znajdę taki bez kombinezonu. Kupię osobno.Są chyba takie mega-paki dla niemowlaka np.zimowego albo wiosennego, bo kiedyś przeglądałam. Ale to było kilka lat temu [emoji33]
U mnie podobnie, rodziny sporo przed czasem, ale szybko przybierał i rósł i dzisiaj największy w grupie w przedszkolu. Wysoki po tatusiu [emoji5]
Kilka ubranek możesz dokupić, a kilka kupić teraz na ten rozmiar. Takie 50/50 [emoji5] zawsze cos będziesz mieć pod ręka [emoji28] ja też jestem przekona że rozpakuje sie sporo przed czasem [emoji846]
MangoWawa
ja kupuje pieluchy pampers w rossmanie, mają dobre promocje i wychodzi podobnie jak w tych wielkich paczkach z internetu. A z mojego doswiadczenia zapasy nie mają sensu, bo jak kupilam 1 i 2 wielkie opakowanie to oddalam po pół paki
ja też zapominam o różnych rzeczach, to chyba normalne w ciąży
myślę o takim kobinezonie z h&m one pojawiają się co roku. rozmiar 62 na początku nie będę wkladać rąk w rekawy.
ja też zapominam o różnych rzeczach, to chyba normalne w ciąży
myślę o takim kobinezonie z h&m one pojawiają się co roku. rozmiar 62 na początku nie będę wkladać rąk w rekawy.
Załączniki
A u mnie znów większość rozmiarów to 0-3, 3-6 a nie 56,62 itd i nie wiem czy mam ciuszki na 56 czy na 62 [emoji23] kombinezon tez mam 0-3 wiec nie mam pojęcia czy mi się dziecko w nim nie utopi bo między 0 a 3 msc jednak jest trochę różnicy.
Sasanka14
Bo mam przegrode macicy tzw macice podwójną i raczej żaden rozsądny lekarz nie podejmie się sn. I mój gin mówi że i tym razem pewnie będzie ułożenie posladkowe także już na pierwszej wizycie kazał nastawiać się na cc.A dlaczego cesarke?
U nas dziś cudowny dzien. Rano procesja- córcia kwiatki sypala, mój aniołek. Później z przyjaciółmi grill nad jeziorkiem a teraz odpoczywamy i już leazkujemy. Kocham takie dni
Sasanka14
Był filmik?Zaraz wrzuce filmik dzieci mega zadowolone zaczely kroic tort i krzyczaly ze siostra
Mirakulum
A u mnie znów większość rozmiarów to 0-3, 3-6 a nie 56,62 itd i nie wiem czy mam ciuszki na 56 czy na 62 [emoji23] kombinezon tez mam 0-3 wiec nie mam pojęcia czy mi się dziecko w nim nie utopi bo między 0 a 3 msc jednak jest trochę różnicy.
tez mialam taki 0-3 i mloda mi sie topila (52cm 3730) ale juz nic nie zmienialam..po prostu raczek nie wkladalam ..pozatym szybko zlecialo..tym razem starczy na dluzej ale tez chyba chce taki ze nozki razem ale jak to z pasami w foteliku?/??
reklama
No akurat tego nie da się wpiąć w fotelik wiec trzeba by było kupić jeden taki drugi taki ale są też z wycięciem na pas. Wydaje mi się, że te bez nóżek są wygodniejsze, maluch może sobie swobodnie machać nóżkami. Ja chyba właśnie taki dokupie a ten co mam z nożkami misiowy będzie do fotelika [emoji4]tez mialam taki 0-3 i mloda mi sie topila (52cm 3730) ale juz nic nie zmienialam..po prostu raczek nie wkladalam ..pozatym szybko zlecialo..tym razem starczy na dluzej ale tez chyba chce taki ze nozki razem ale jak to z pasami w foteliku?/??