Muszę się tu wypisać. Miałam wczoraj wizytę. Dostałam zwolnienie, tak jak chciałam.
Niespodziewanie poznałam płeć i nie ma ku temu żadnych wątpilwości - chłopiec (jestem 14t5d).
I powiem Wam, że nie mogę wyjść z szoku. Niby wiedziałam, że może być synek, ale cały czas liczyłam na dziewczynkę. Od zawsze marzyłam o córeczce, zwłaszcza jako pierwszej. Mój partner też. Uświadomiłam sobie, że zawsze wobrazałam sobie siebie jaki matkę dziewczynki. I jeszcze zawód w głosie mojej mamy, kiedy powiedziałam jej przez telefon o płci.
Wczoraj miałam mega doła.
I z tego powodu jest mi źle i głupio. Powinnam się cieszyć, że dziecko zdrowe i wszystko jest dobrze. A ja się martwię. Spróbuje to zwalić na ciążowe hormony.....
Mam nadzieję, że szybko przestawie swoje myślenie i będę się cieszyć.
Załączam mojego malucha
Nie przejmuj się Każda z nas ma jakieś wyobrażenie o płci, mniejsze lub większe. Ty chciałaś dziewczynkę bardzo, nastawiłaś się na to - może niepotrzebnie, ale takie jest życie, nie ty pierwsza, nie ostatnia Teraz myślę jesteś w małym szoku...ale to minie. Gwarantuję ci,że niedługo się zaczniesz cieszyć z chłopca, zaczniesz mówić do niego po imieniu, kupować wyprawkę... A jak urodzisz........ Przyjdzie miłość tak wielka i ogromna, jakiej sobie nigdy w całym swoim życiu nie wyobrażałaś. To będzie twój skarb, twoje życie i twoje wszystko. I nie będziesz mogła sobie wyobrazić, żeby synek był córką, bo go pokochasz takiego dokładnie jaki będzie. Bezwarunkowo
A teraz daj sobie czas i nie katuj się dziewczyno wyrzutami sumienia. Nie jesteś cyborgiem tylko człowiekiem z krwi i kości. Trochę cię rozumiem, bo w 1.ciąży byłam pewna, że będzie synek, chciałam synka i zawsze siebie wyobrażałam jako mamę synków. I byłam szczęśliwa, że będę miała synka, ale w ogóle się nie zdziwiłam, że będzie. Jakby to było oczywiste, A przecież wcale takie nie było. Myślę, że też odczułabym pewien zawód... Przez chwilę. Bo później już jest tylko radość I szczęście.
Teraz druga ciąża, też chciałam długo drugiego synka. I jak będzie to super. Ale już nastawiłam, że jak będzie córka to też fajnie. Zobaczę jak to z 2.strony wygląda. Będzie córeczka tatusia. No i wiem, ze ktokolwiek mi rośnie pod sercem, już wiem, ze będę kochać miłością nie do opisania. Ma być zdrowe i o to się modlę, a płeć taka jaka jest nam pisana Komentarzami się nie przejmuj, to twoje dziecko. Ty będziesz je kochać za wszystkich ludzi na świecie hehe