reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Koka,
Coś Ci mówił lekarz o jego bezpieczeństwie?
Bo ja byłam bardzo zestresowana innymi wynikami i problemami, że nie dopytałam a potem się wystraszyłam i tak leży to opakowania obok łóżka i sie nie moge zebrac, zeby zaczac je lykac :(

Ja biorę przeciwzakrzepowo Acard 75mg rano, a wieczorem zastrzyk Neoparin 40mg (mam mutację genu MTHFR i podwyższoną homocysteinę). Zakładam, że skoro lekarz przepisuje mi te leki to są bezpieczne i powinnam je brać. Inne dziewczyny z takimi problemami też je biorą i jest ok :) Te zastrzyki przeciwzakrzepowe nie są bezbolesne, mam siniaki na brzuchu, ale 100 razy bardziej wolę to niż żeby zakrzep zaszkodził mojemu dziecku. Acard biorę od 2 miesięcy i dziecko dobrze się rozwija :)

reklama
Mi tez tak powiedział dwa tygodnie temu, dlatego na ten przyszły wtorek za tydzień czekam z ciekawością [emoji5] czy uda mu się podejrzeć co tam bobas chowa miedzy nóżkami czy nie [emoji16]
A tak w ogole zorientowałam sie, ze niedługo będę miała połówkowe... z racji tego ze na urlop jade w czerwcu i po powrocie moze już być za późno [emoji5]wiec wypada ze już 12.06 [emoji33][emoji16][emoji5]
Ktory ci wypadnie tydzien i dzien przy polowkowym?

Hej ja dzis bylam na wizycie ale bez usg kolejna wizyte mam 25.06 a 26/27 .06 usg połówkowe przy tej wizycie wszystko w porzadku szyjka podobno super czekam z utesknieniem na ruchy maluszka no i na to usg polowkowe powinnam zie w yedy dowiedziec kto tam sie chowa
Pozdrawiam wszystkie nowe listopadowki

Ja ostatnio ogladam porodowke tlc hihi

Dita mam dokładnie to samo. W ogóle zapominam, że jestem w ciąży. Bardziej przeżywam, że Młoda idzie do 1 klasy. Czasem też boję się, czy będę w stanie pokochać tego Dzidziutka, jak Agatę. Głupie myśli.
Ale dziś śniło mi się, że szłam z Agatą do szkoły i miałam wózek z małym, uroczym chłopcem ;)

Jest nas więcej w takim razie wiec mogę nie czuć sie wyrodną matką[emoji28] tym bardziej ze naprawdę sie cieszę i jestem szczęśliwa, tylko teraz mam głowę zajęta czymś innym... [emoji5]jak się czujesz??

do dzis super! rano smiagalam jak nowonarodzona (coraz czesciej sie czuje tak dobrze jakbym w ciazy nie byla ) a po 10 zaczal mnie brzuszek pobolewac...(na ubikacji sie skonczylo, winowajca)...no a potem zaobserwowalam sluz jak w czasie owulacji i duzo..i nijakiego koloru! od 11 spokoj czysto,
jutro ide do lekarza,, ja juz nie wiem .... mam taki kremoy wymieszany z nitkami zoltymi np. i sa dni przerwy, ze np jest rzadszy jasniejszy i mniej go jest,, ja juz nie wiem czy to normalne a 2 razy bylam w ciazy i czegos takiego nie pamietam!!!!
.. nic mnie nie swedzi.... po 14 brzuszek mnie zaczal pobolewac... i tak drapalo mnie w macicy jakby laskotalo ale z przerwami,,,dziwaczne;/ wzielam nospe juz dla swietego spokoju ...moja 3 tabletka w tej ciazy
ide jutro do lekarza

pozatym ccodzienne czuje babelka...:) np teraz tez. kapitalne!
a ty jak sie czujesz???

A ja wróce do tematu wakacji, jedziecie dziewczyny ? My w końcu zdecydowaliśmy się na Chorwację, pani doktor pozwoliła i za miesiąc śmigamy [emoji16]
My na początku czerwca, prawdopodobnie Grecja :) Liczę, że to najlepszy moment ciąży na większą eskpadę, chociaż mniejsze wyjazdy też bym chciała mieć, żeby nie zatracić się w tym ciążym świecie.

Teraz news: dzisiaj pierwszy raz zobaczyłam siarę. Pewnie to głupie, ale się ucieszyłam, cieszę się z każdego objawu ciąży (moja pierwsza ciąża, nie licząc poronienia).
Co to jest? :)W ogóle nie słyszałam o czymś takim.

reklama
Siara to takie pierwsze mleko. Często pojawia się jeszcze w ciąży. Ja pamiętam że dwa razy w pierwszej ciąży obudziłam się cała mokra w tej siarze a pierwsza myśl była że mnie chłop uślinił przez sen hahaha :D

Do góry