reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny pomyliły mi się daty wizyty u gin, bo byłam pewna że mam 24tego maja a przyszedł mail przypominający i się okazało, że mam 22ego... I teraz tak. Mam zrobić morfologie, mocz i glukoze. Gin powiedział, żebym nie jadła nic słodkiego 3 dni przed pobraniem krwi a że okazało się że badanie muszę zrobić jutro a nie we wtorek to nie uważałam co jem i jadłam slodkie, piłam kakao itd. Czy któraś z Was jadła słodkie przed badaniem glukozy? Pewnie wyjdą zafalszowane wyniki i glukoza wyjdzie za wysoka niż jest w rzeczywistości.... To nic takiego bo przecież za miesiąc mogę powtórzyć badanie, ale wkurzylam się na siebie...

Ja raz dzień przed krzywa zjadłam pół opakowania ptasiego mleczka i następnego dnia miałam badanie i wyszło ok. Jak ma wyść dobrze, to wyjdzie. A jak nie, to lepiej być pod opieką diabetologa, bo z cukrem w ciąży nie ma żartów.

reklama
Ooo, świetnie, że u Was wszystkich jest tak super z maluchami :-) :)
Ja dziś z samego rana poczułam pierwsze ruchy... :) leżałam, nawet miałam w planach jeszcze pospać, bo tak przyjemnie chłodno się zrobiło... I wiecie co? Poczułam takie dziwne boksowanie, które raczej lekko łaskotało, zupełnie jakby rybka się zaplątała w sieć:laugh2: trwało to jakąś dłuższą chwilę, takie wow! i to na pewno nie moje wnętrzności! Chciałam więc być dobrą mamą i przytulić maluszka, ale... nagle przestało- czyli uparciuch! Szczęście, bo już się martwiłam... W sumie za kilka dni zaczynamy piąty miesiąc, więc chyba jest ok. :biggrin2:

Ja dziś z samego rana poczułam pierwsze ruchy... :) leżałam, nawet miałam w planach jeszcze pospać, bo tak przyjemnie chłodno się zrobiło... I wiecie co? Poczułam takie dziwne boksowanie, które raczej lekko łaskotało, zupełnie jakby rybka się zaplątała w sieć:laugh2: trwało to jakąś dłuższą chwilę, takie wow! i to na pewno nie moje wnętrzności! Chciałam więc być dobrą mamą i przytulić maluszka, ale... nagle przestało- czyli uparciuch! Szczęście, bo już się martwiłam... W sumie za kilka dni zaczynamy piąty miesiąc, więc chyba jest ok. :biggrin2:
Wow [emoji3] ale super, nie mogę się doczekać kiedy ja poczuje pierwsze ruchy, nie mam pojęcia jakie to uczucie ale na pewno wspaniałe [emoji3]

Ja weszłam na telefonie, tylko przez neta. Ale tam tez nie byłam od wczoraj, tutaj piszemy [emoji5]
A ja nie wiem nawet jak tam wejsc, weszlam z linku i potem juz znalezc nie umiem :p
Wow [emoji3] ale super, nie mogę się doczekać kiedy ja poczuje pierwsze ruchy, nie mam pojęcia jakie to uczucie ale na pewno wspaniałe [emoji3]
Jest wspaniale [emoji173] Ja tez czuje od kilku dni [emoji173]

Od paru dni .cos ...mi znajomego..a dzis no juz czulam soba ze mylic sie nie moge...czulam sie podobnie jak w poprzednich ciazach...niezapomniane uczucie ..
Jeszcze trochę i sie rozkreci na dobre:)
A juz napewno tego sie z niczym nie pomyli:)

Ja tez od paru dni czuje ruchy [emoji5]a dzisiaj rano podobnie jak ty wyjątkowo czułam [emoji3] już teraz coraz intensywniejsze bedą [emoji5]

Igorowelove właśnie tak zrobię :)

Też czuje ruchy gdzieś od ponad tygodnia :) na początku tylko wieczorami jak już położyłam się do łóżka spać, wyciszylam się to niekiedy czułam a od 3 dni czuje już mocniej te ruchy, nie takie delikatne jak wcześniej i nie tylko wieczorem ale też i rano a dziś to i w dzień pierwszy raz mnie zaskoczyło :) nie muszę się już tak skupiać żeby poczuć i super bo człowiek do tej pory nie wiedział co się tam dzieje a jak już czuje się ruchy i raz na jakiś czas dzidzia daje o sobie znać to wiem że żyje i że wszystko u niej w porządku :) mniej człowiek się martwi. Maz tylko nie może się jeszcze biedny doczekać kiedy on będzie czuł :) no a ja nie mogę się doczekać kiedy maluch będzie na tyle mocno kopał że poczuje też to synek, będzie cudownie :*

reklama
Do góry