D
Deleted member 178885
Gość
Miłego dnia
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Współczuję. Ja wymiotowalam do ok 9 tc i później cisza i tak się cieszylam że już koniec dlatego tak mnie zasmucil ich powrót. Z córka męczyłam się do 5 msc więc miałam nadzieję że teraz będzie lżej. Ale Ty już blisko połowy więc lada moment Ci przejdzie... Oby!Może Cię pociesze... ja jestem w 15 tygodniu i mdłości mi nadal nie przeszły, przez kilka dni może dokuczały troszkę mniej ale teraz znów zmagam się z nimi codziennie i nadal czasem wymiotuje [emoji53]
Słyszałam kiedyś że w celu zminimaliziwania ryzyka infekcji warto włożyć tampon, ile w tym prawdy nie wiem ale zapytaj ginaDziękuje bardzo za odpowiedzi na moje pytanie bo mi wszyscy wmawiają że nie wolno że coś złapie i będę żałować że miałam taki pomysł i że zamiast uważać i unikać różnych negatywnych sytuacji to na własne życzenie się cisnę nie uważając na dobro dziecka.....i takie tam inne dziwne aluzje Ale to chyba zaś jakieś zabobony dziwaczne ale w NOSIE to mam! I kupie ten karnet i będę chodzić czy się im to podoba czy nie
Yup, mi tak lekarz radzil przed ciaza, bo wlasnie mialam czeste infekcjeSłyszałam kiedyś że w celu zminimaliziwania ryzyka infekcji warto włożyć tampon, ile w tym prawdy nie wiem ale zapytaj gina
Basen to świetny pomysł, jest wysoko w rankingu wszystkich form aktywności fizycznej kobiet w ciąży, bardzo korzystnie wpływa na organizm i samopoczucie. A ryzyko infekcji można zminimalizować korzystając z basenu rano kiedy woda jest dopiero co przefiltrowana, dbając w standardowy sposób o higienę (nie siadając "gołym" tyłkiem na krzesełkach/kafelkach, myjąc się dokładnie po wyjściu z basenu, chodząc w klapkach itp.), stosując przy codziennym myciu żele do mycia z probiotykami. Trzeba zrezygnować jednak z jacuzzi, którego temperatura nie jest wskazana dla kobiet w ciąży, a ponadto istnieje większe ryzyko podłapania bakterii. Sauna też nie wchodzi w grę. Moim zdaniem basen to dużo bezpieczniejsze rozwiązanie niż otwarte zbiorniki wodne na powietrzu.
Oczywiście jeśli obecnie występują już problemy z infekcjami intymnymi, to najlepiej byłoby sobie jednak darować basen.
A... i jeszcze jedno. Nie przeforsowywać się. Jak to mój lekarz powiedział - wszystko można, ale z umiarem. Ja w tej chwili z rozrzewnieniem wspominam czasy, kiedy pokonywałam spore długości na basenie czy na rowerze. Teraz uprawiam oba sporty, ale na spokojnie, typowo rekreacyjnie tak żeby się nie przemęczyć. A sama jazda na rowerze - tylko na płaskim podłożu, nie po leśnych wertepach.
Dziękuję byłam nawet w kościele pomodlić się za zdrowe dziecko i chłopca jak już już ale to cicha prośba
Po cichu mówię mu Nikos ale to moje takie urojenia
Chłopcy są superowi nie są tak rozdarci i nie ma czegoś takiego jak rozpieszczenie które przy Dziewczynkach jest wielkie
Ja chętnie zaczne chodzić po wizycie,w poniedziałek zapytam o zgodę
Jak dotąd nigdy nie miałam infekcji, ani nic takiego
Wiec czemu by nie ,póki brzuszka nie ma znacznego
Dzidzius ma sie super synek I wysyla wam piateczke prosto z brzuszka Zobacz załącznik 856159