reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Jak mam typowy atak to zaczyna się aurą a ból przychodzi później i nie jest mocny tylko długotrwały. Teraz nie mam aury tylko sam ból bardzo mocny. Szczerze mówiąc to bałam się tych ataków w ciazy ze względu na to że nie można brać przeciwbólowych.
No wiem o czym mowisz. Mam dokladnie to samo. Grunt ze te bole sa do zniesienia a jak cis to to paracetamol zawsze troche go oslabia. Obysmy nie mialy tego zbyt czesto ;)

reklama
Moze przy kolejnej ciazy trafi na Ciebie [emoji14] Ale faktycznie jest duze prawdopodobienstwo ze komus moga sie przytrafic blizniaki :)

U mnie nie ma bliźniaków, a 2 razy na początku ciąży, na usg były 2 pęcherzyki. Potem w 8t zostal już tylko jeden i z 1 ciąży mamy synka, a teraz maluszka :)

To wszedzie tak za kare siedza [emoji14] w banku, na poczcie, w kazdym urzedzie [emoji14] Moj pksrednik jest super, ale to znajomy meza to tez inaczej :)Taki chyba urok w ciazy, bo tez mam kilka strupkow i mi sie nie goja :/

Bylam u gina, wizyta bez usg. Wyniki badan sa ok, szyjka ok, dno macicy w prawidlowym miejscu :) Teraz musze kontrole u dentysty i u okulisty zaliczyc. Kolejna wizyta 5/6 czerwca :)
Moj lekarz jest wspanialy, pyta jak sie czuje ja mowie, ze dobrze a on na to czy chce isc na l4 :) Nie pracuje, wiec nie potrzebuje, ale z tego co czytam na forach, to czesto ciezarne sciemniaja lub prosza o l4, a moj sam chetnie wypisuje :)

Czyli bez usg do 5 czerwca? :huh: Dzielna jesteś, że tak długo wytrzymujesz... A ostatnio kiedy miałaś usg?
Mój lekarz w 1.ciąży praktycznie co wizytę się pytał jak się czuję i czy chcę L4. Przestał w 7.m-cu :-D Powiedział, że jak będę chciała to mam powiedzieć i wypisze :-D

Musialam zrobic wywiad rodzinny taki dosc wglebiony bo malo kto wiedzial ze moja babcia i wlasnie jej siostra mialy te blizniaki.. W obu tych przypadkach jedno z dzieci zmarlo na zapalenie pluc dlatego nikt prawie nie wiedzial ze te co przezyly sa od blizniakow.

U mnie prababcia miała bliźniaki i tez się późno dowiedziałam, bo urodziła w latach 30.i oba zmarły po porodzie, chyba były za małe...:unsure: a może za słabe? szczegółów nie znam...Ale od tej pory nie było bliźniaków w tej linii...:sorry:

Jak mam typowy atak to zaczyna się aurą a ból przychodzi później i nie jest mocny tylko długotrwały. Teraz nie mam aury tylko sam ból bardzo mocny. Szczerze mówiąc to bałam się tych ataków w ciazy ze względu na to że nie można brać przeciwbólowych.

Ja mam tak co jakiś czas, taki bol glowy chyba z aurą, bo widze wtedy inaczej, tak jakby troche w kalejdoskopie i po apapie przechodzi. Zaczęło się po cc, podejrzewam, że od znieczulenia :/

Dziewczynki mam pytanie do mam bliźniaków. Kiedyś marzyłam żeby mieć blizniaki i tak się zastanawiam czy u Was w rodzinie są do tego predyspozycje czy jesteście pierwsze?
U mnie po stymulacji hormonalnej poszła podwójna owulacja plus inseminacja wiec cóż prawdopodobieństwo było duże:) ani w rodzinie mojej ani męża nie ma bliźniaków.

U mnie nie ma bliźniaków, a 2 razy na początku ciąży, na usg były 2 pęcherzyki. Potem w 8t zostal już tylko jeden i z 1 ciąży mamy synka, a teraz maluszka :)

Moja siostra w ciąży tez miała dwa pęcherzyki, ale właśnie na wczesnym etapie ten jeden się wchłonął? W każdym razie został jeden i jest Mateuszek :happy2:

Moja siostra w ciąży tez miała dwa pęcherzyki, ale właśnie na wczesnym etapie ten jeden się wchłonął? W każdym razie został jeden i jest Mateuszek :happy2:

U mnie podobnie i to 2 razy, za 1 miałam nadzieję na bliźniaki, ale rozwinał sie jeden. Podobno często tak się dzieje..

reklama
U mnie podobnie i to 2 razy, za 1 miałam nadzieję na bliźniaki:) Podobno czesto tak się dzieje..

Ciekawe dlaczego...
Ja w każdym razie 3.nie planuję, zamykam fabrykę, więc już bliźniaków mieć nie będę :D Choć ostatnio coś mąż żartował, że może trzecie zaraz po drugim? :o I to ten, którego ponad dwa lata przekonywałam do drugiego dziecka!:shocked2::o:p

Do góry