reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Jak mam typowy atak to zaczyna się aurą a ból przychodzi później i nie jest mocny tylko długotrwały. Teraz nie mam aury tylko sam ból bardzo mocny. Szczerze mówiąc to bałam się tych ataków w ciazy ze względu na to że nie można brać przeciwbólowych.
No wiem o czym mowisz. Mam dokladnie to samo. Grunt ze te bole sa do zniesienia a jak cis to to paracetamol zawsze troche go oslabia. Obysmy nie mialy tego zbyt czesto ;)

reklama
Moze przy kolejnej ciazy trafi na Ciebie [emoji14] Ale faktycznie jest duze prawdopodobienstwo ze komus moga sie przytrafic blizniaki :)

U mnie nie ma bliźniaków, a 2 razy na początku ciąży, na usg były 2 pęcherzyki. Potem w 8t zostal już tylko jeden i z 1 ciąży mamy synka, a teraz maluszka :)

To wszedzie tak za kare siedza [emoji14] w banku, na poczcie, w kazdym urzedzie [emoji14] Moj pksrednik jest super, ale to znajomy meza to tez inaczej :)Taki chyba urok w ciazy, bo tez mam kilka strupkow i mi sie nie goja :/

Bylam u gina, wizyta bez usg. Wyniki badan sa ok, szyjka ok, dno macicy w prawidlowym miejscu :) Teraz musze kontrole u dentysty i u okulisty zaliczyc. Kolejna wizyta 5/6 czerwca :)
Moj lekarz jest wspanialy, pyta jak sie czuje ja mowie, ze dobrze a on na to czy chce isc na l4 :) Nie pracuje, wiec nie potrzebuje, ale z tego co czytam na forach, to czesto ciezarne sciemniaja lub prosza o l4, a moj sam chetnie wypisuje :)

Czyli bez usg do 5 czerwca? :huh: Dzielna jesteś, że tak długo wytrzymujesz... A ostatnio kiedy miałaś usg?
Mój lekarz w 1.ciąży praktycznie co wizytę się pytał jak się czuję i czy chcę L4. Przestał w 7.m-cu :-D Powiedział, że jak będę chciała to mam powiedzieć i wypisze :-D

Musialam zrobic wywiad rodzinny taki dosc wglebiony bo malo kto wiedzial ze moja babcia i wlasnie jej siostra mialy te blizniaki.. W obu tych przypadkach jedno z dzieci zmarlo na zapalenie pluc dlatego nikt prawie nie wiedzial ze te co przezyly sa od blizniakow.

U mnie prababcia miała bliźniaki i tez się późno dowiedziałam, bo urodziła w latach 30.i oba zmarły po porodzie, chyba były za małe...:unsure: a może za słabe? szczegółów nie znam...Ale od tej pory nie było bliźniaków w tej linii...:sorry:

Jak mam typowy atak to zaczyna się aurą a ból przychodzi później i nie jest mocny tylko długotrwały. Teraz nie mam aury tylko sam ból bardzo mocny. Szczerze mówiąc to bałam się tych ataków w ciazy ze względu na to że nie można brać przeciwbólowych.

Ja mam tak co jakiś czas, taki bol glowy chyba z aurą, bo widze wtedy inaczej, tak jakby troche w kalejdoskopie i po apapie przechodzi. Zaczęło się po cc, podejrzewam, że od znieczulenia :/

Dziewczynki mam pytanie do mam bliźniaków. Kiedyś marzyłam żeby mieć blizniaki i tak się zastanawiam czy u Was w rodzinie są do tego predyspozycje czy jesteście pierwsze?
U mnie po stymulacji hormonalnej poszła podwójna owulacja plus inseminacja wiec cóż prawdopodobieństwo było duże:) ani w rodzinie mojej ani męża nie ma bliźniaków.

U mnie nie ma bliźniaków, a 2 razy na początku ciąży, na usg były 2 pęcherzyki. Potem w 8t zostal już tylko jeden i z 1 ciąży mamy synka, a teraz maluszka :)

Moja siostra w ciąży tez miała dwa pęcherzyki, ale właśnie na wczesnym etapie ten jeden się wchłonął? W każdym razie został jeden i jest Mateuszek :happy2:

Moja siostra w ciąży tez miała dwa pęcherzyki, ale właśnie na wczesnym etapie ten jeden się wchłonął? W każdym razie został jeden i jest Mateuszek :happy2:

U mnie podobnie i to 2 razy, za 1 miałam nadzieję na bliźniaki, ale rozwinał sie jeden. Podobno często tak się dzieje..

reklama
U mnie podobnie i to 2 razy, za 1 miałam nadzieję na bliźniaki:) Podobno czesto tak się dzieje..

Ciekawe dlaczego...
Ja w każdym razie 3.nie planuję, zamykam fabrykę, więc już bliźniaków mieć nie będę :D Choć ostatnio coś mąż żartował, że może trzecie zaraz po drugim? :o I to ten, którego ponad dwa lata przekonywałam do drugiego dziecka!:shocked2::o:p

Do góry