reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Próbowałaś gdzieś jeździć tym wózkiem z obciążeniem, np. po sklepie? Pytam, bo to wózek który od początku chciała moja przyjaciółka i w końcu wybrała inny z uwagi na jak to stwierdziła „ciężkie prowadzenie z obciążeniem” i tak się zastanawiam czy tylko ona miała takie wrażenie?

Zgadzam się zupełnie inaczej jest z obciążeniem, podbija się np na krawężnik, skręca. W niektórych sklepach są takie worki 10kg które wkładają po wozka podczas testów:)

Zgadzam się zupełnie inaczej jest z obciążeniem, podbija się np na krawężnik, skręca. W niektórych sklepach są takie worki 10kg które wkładają po wozka podczas testów:)

Ja czuję, że wózek to będzie nasz najtrudniejszy wybór. Aczkolwiek jesli chodzi o wielkość tych gondoli to pomyślałam ostatnio, że większe znaczenie ma to chyba jak dziecko np. ma się urodzić we wrześniu i chciałoby się je przezimować w gondoli. Myślę, że listopadowe dziecko to do tego kwietnia to w każdej objeździ ;)

Ja we wtorek mam wizytę i bardzo bym chciała poznać płeć. Zaczynam 15 tc, dużo dziewczyn na prenatalnych usłyszało chociaż na 80% a ja nic. Już oglądam ubranka, nie chcę kupować neutralnych, więc czekam na tą płeć. Chciałabym zacząć robić zakupy zanim zacznie się zabawa z mieszkaniem, bo ciężko będzie z czasem. Chciałabym też spróbować w te wakacje odpieluchować córkę, a na koniec września chce mieć wszystko gotowe, bo skoro z usg termin mam na 2 listopada, a moja córka urodziła się miesiąc wcześniej to jednak nie chce tego zostawiać. Czekam też na ruchy, ale póki co nic.
Z samopoczucia to zaczął mnie pobolewać ząb i jak najszybciej muszę iść do dentysty, bo w poprzedniej ciąży właśnie w 4 miesiącu wyrywałam zęba. Senność trochę minęła, na wieczór ważę 1kg więcej niż rano i ten brzuch jest widoczny. Ostatnio mieliśmy ciężki czas z mężem, bo nasza córka zaczyna bunt dwulatka i niestety teściowa wtrąca się ciągle, więc to nie pomaga a wręcz jeszcze bardziej mnie denerwuje.
Z sikaniem też mam problem, ciągle to mało powiedziane.

Też mi nie powiedział na prenatalnych. Ale mi tam na tej wiedzy jakoś specjalnie nie zależy, nie pytałam nawet.
I tak zamierzam kupować większość rzeczy w neutralnych kolorach - takie najbardziej lubię. Nie znoszę cukierkowych, różowych rzeczy dla dziewczynek, choć do różu nic nie mam. Działy dla dzewczynek mnie przerażają zawsze ;p

Ja czuję, że wózek to będzie nasz najtrudniejszy wybór. Aczkolwiek jesli chodzi o wielkość tych gondoli to pomyślałam ostatnio, że większe znaczenie ma to chyba jak dziecko np. ma się urodzić we wrześniu i chciałoby się je przezimować w gondoli. Myślę, że listopadowe dziecko to do tego kwietnia to w każdej objeździ ;)

To ciężki wybór, ja syna przełożyłam jak miał prawie 6 miesięcy, nie chciał leżeć w gondoli, podciągał się, próbował wyjść nogami z wozkaa, bo chciał widzieć wiecej.
Od kilku lat kwiecień jest już cieplutki więc jak spacerowka na plasko się rozkłada można zmianić. Listopad to dobry miesiąć :)
A co do długiści, syn od poczatku jest bardzo długi i miał jeszcze trochę zapasu jak zmienialiśmy ( używaliśmy gondoli x landera )
20170808_110610.jpg

Załączniki

• 20170808_110610.jpg
    20170808_110610.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 433
Moj syn mial ciasno w gondoli w 4 miesiacu zycia, a byl wrzesien, wiec nie byl grubo ubierany [emoji33] z racji tego, ja jednak wole szersza gondole niz mialam poprzednio bo nigdy nic nie wiadomo [emoji14]

Ja we wtorek mam wizytę i bardzo bym chciała poznać płeć. Zaczynam 15 tc, dużo dziewczyn na prenatalnych usłyszało chociaż na 80% a ja nic. Już oglądam ubranka, nie chcę kupować neutralnych, więc czekam na tą płeć. Chciałabym zacząć robić zakupy zanim zacznie się zabawa z mieszkaniem, bo ciężko będzie z czasem. Chciałabym też spróbować w te wakacje odpieluchować córkę, a na koniec września chce mieć wszystko gotowe, bo skoro z usg termin mam na 2 listopada, a moja córka urodziła się miesiąc wcześniej to jednak nie chce tego zostawiać. Czekam też na ruchy, ale póki co nic.
Z samopoczucia to zaczął mnie pobolewać ząb i jak najszybciej muszę iść do dentysty, bo w poprzedniej ciąży właśnie w 4 miesiącu wyrywałam zęba. Senność trochę minęła, na wieczór ważę 1kg więcej niż rano i ten brzuch jest widoczny. Ostatnio mieliśmy ciężki czas z mężem, bo nasza córka zaczyna bunt dwulatka i niestety teściowa wtrąca się ciągle, więc to nie pomaga a wręcz jeszcze bardziej mnie denerwuje.
Z sikaniem też mam problem, ciągle to mało powiedziane.

Ja też nie wiem jeszcze, z synem dowiedziala się w 16 tygodniu. Duża szansa, że na wizycie się dowiesz :)

Moj syn mial ciasno w gondoli w 4 miesiacu zycia, a byl wrzesien, wiec nie byl grubo ubierany [emoji33] z racji tego, ja jednak wole szersza gondole niz mialam poprzednio bo nigdy nic nie wiadomo [emoji14]

Pewnie też dużo zależy od dziecka - moja koleżanka urodziła w marcu i już dziecko przełożyła do spacerówki - mała urodziła się 4,5 kg ;p stwierdziła, że jej gorąco, no i gondola (duża stosunkowo) okazała się mało praktyczna w częstym przewożeniu, bo zajmuje im większość bagażnika lub całe siedzenie z tylu ;p

A wy jakie macie samopoczucie ?
U mnie troszkę lepiej, nadal czasem mam mdłości i zdarzają się wymioty ale już nie tak często tylko zastanawiam się czy to nie dlatego, że jestem na urlopie i dużo odpoczywam.

Jutro idę do lekarza, mam cichą nadzieje, że poznamy płeć [emoji5]
Jeśli chodzi o wózek to wczoraj się dowiedzieliśmy, że dziadkowie chcą nam kupić tylko mamy wybrać jaki chcemy, więc też jutro popatrzymy na bryki [emoji5]

reklama
Pewnie też dużo zależy od dziecka - moja koleżanka urodziła w marcu i już dziecko przełożyła do spacerówki - mała urodziła się 4,5 kg ;p stwierdziła, że jej gorąco, no i gondola (duża stosunkowo) okazała się mało praktyczna w częstym przewożeniu, bo zajmuje im większość bagażnika lub całe siedzenie z tylu ;p

Mój też z marca, ale takiego malucha nie włożyłabym od razu do spacerówki. Ze wzglęgu na kregosłup bo materacyk gondoli jest zupełnie plaski i jednak daje dadatkową amortyzajcę. Owszem gondola mało praktyczna w przewożeniu, ale jednak jest bezpieczniejsza dla takiego malucha. Niektóre modele można złożyć na plasko
Mój pod konieć sierpnia już jeździł w yspacerówce :)

Do góry