reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Próbowałaś gdzieś jeździć tym wózkiem z obciążeniem, np. po sklepie? Pytam, bo to wózek który od początku chciała moja przyjaciółka i w końcu wybrała inny z uwagi na jak to stwierdziła „ciężkie prowadzenie z obciążeniem” i tak się zastanawiam czy tylko ona miała takie wrażenie?

Zgadzam się zupełnie inaczej jest z obciążeniem, podbija się np na krawężnik, skręca. W niektórych sklepach są takie worki 10kg które wkładają po wozka podczas testów:)

Zgadzam się zupełnie inaczej jest z obciążeniem, podbija się np na krawężnik, skręca. W niektórych sklepach są takie worki 10kg które wkładają po wozka podczas testów:)

Ja czuję, że wózek to będzie nasz najtrudniejszy wybór. Aczkolwiek jesli chodzi o wielkość tych gondoli to pomyślałam ostatnio, że większe znaczenie ma to chyba jak dziecko np. ma się urodzić we wrześniu i chciałoby się je przezimować w gondoli. Myślę, że listopadowe dziecko to do tego kwietnia to w każdej objeździ ;)

Ja we wtorek mam wizytę i bardzo bym chciała poznać płeć. Zaczynam 15 tc, dużo dziewczyn na prenatalnych usłyszało chociaż na 80% a ja nic. Już oglądam ubranka, nie chcę kupować neutralnych, więc czekam na tą płeć. Chciałabym zacząć robić zakupy zanim zacznie się zabawa z mieszkaniem, bo ciężko będzie z czasem. Chciałabym też spróbować w te wakacje odpieluchować córkę, a na koniec września chce mieć wszystko gotowe, bo skoro z usg termin mam na 2 listopada, a moja córka urodziła się miesiąc wcześniej to jednak nie chce tego zostawiać. Czekam też na ruchy, ale póki co nic.
Z samopoczucia to zaczął mnie pobolewać ząb i jak najszybciej muszę iść do dentysty, bo w poprzedniej ciąży właśnie w 4 miesiącu wyrywałam zęba. Senność trochę minęła, na wieczór ważę 1kg więcej niż rano i ten brzuch jest widoczny. Ostatnio mieliśmy ciężki czas z mężem, bo nasza córka zaczyna bunt dwulatka i niestety teściowa wtrąca się ciągle, więc to nie pomaga a wręcz jeszcze bardziej mnie denerwuje.
Z sikaniem też mam problem, ciągle to mało powiedziane.

Też mi nie powiedział na prenatalnych. Ale mi tam na tej wiedzy jakoś specjalnie nie zależy, nie pytałam nawet.
I tak zamierzam kupować większość rzeczy w neutralnych kolorach - takie najbardziej lubię. Nie znoszę cukierkowych, różowych rzeczy dla dziewczynek, choć do różu nic nie mam. Działy dla dzewczynek mnie przerażają zawsze ;p

Ja czuję, że wózek to będzie nasz najtrudniejszy wybór. Aczkolwiek jesli chodzi o wielkość tych gondoli to pomyślałam ostatnio, że większe znaczenie ma to chyba jak dziecko np. ma się urodzić we wrześniu i chciałoby się je przezimować w gondoli. Myślę, że listopadowe dziecko to do tego kwietnia to w każdej objeździ ;)

To ciężki wybór, ja syna przełożyłam jak miał prawie 6 miesięcy, nie chciał leżeć w gondoli, podciągał się, próbował wyjść nogami z wozkaa, bo chciał widzieć wiecej.
Od kilku lat kwiecień jest już cieplutki więc jak spacerowka na plasko się rozkłada można zmianić. Listopad to dobry miesiąć :)
A co do długiści, syn od poczatku jest bardzo długi i miał jeszcze trochę zapasu jak zmienialiśmy ( używaliśmy gondoli x landera )
20170808_110610.jpg

Załączniki

• 20170808_110610.jpg
    20170808_110610.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 428
Moj syn mial ciasno w gondoli w 4 miesiacu zycia, a byl wrzesien, wiec nie byl grubo ubierany [emoji33] z racji tego, ja jednak wole szersza gondole niz mialam poprzednio bo nigdy nic nie wiadomo [emoji14]

Ja we wtorek mam wizytę i bardzo bym chciała poznać płeć. Zaczynam 15 tc, dużo dziewczyn na prenatalnych usłyszało chociaż na 80% a ja nic. Już oglądam ubranka, nie chcę kupować neutralnych, więc czekam na tą płeć. Chciałabym zacząć robić zakupy zanim zacznie się zabawa z mieszkaniem, bo ciężko będzie z czasem. Chciałabym też spróbować w te wakacje odpieluchować córkę, a na koniec września chce mieć wszystko gotowe, bo skoro z usg termin mam na 2 listopada, a moja córka urodziła się miesiąc wcześniej to jednak nie chce tego zostawiać. Czekam też na ruchy, ale póki co nic.
Z samopoczucia to zaczął mnie pobolewać ząb i jak najszybciej muszę iść do dentysty, bo w poprzedniej ciąży właśnie w 4 miesiącu wyrywałam zęba. Senność trochę minęła, na wieczór ważę 1kg więcej niż rano i ten brzuch jest widoczny. Ostatnio mieliśmy ciężki czas z mężem, bo nasza córka zaczyna bunt dwulatka i niestety teściowa wtrąca się ciągle, więc to nie pomaga a wręcz jeszcze bardziej mnie denerwuje.
Z sikaniem też mam problem, ciągle to mało powiedziane.

Ja też nie wiem jeszcze, z synem dowiedziala się w 16 tygodniu. Duża szansa, że na wizycie się dowiesz :)

Moj syn mial ciasno w gondoli w 4 miesiacu zycia, a byl wrzesien, wiec nie byl grubo ubierany [emoji33] z racji tego, ja jednak wole szersza gondole niz mialam poprzednio bo nigdy nic nie wiadomo [emoji14]

Pewnie też dużo zależy od dziecka - moja koleżanka urodziła w marcu i już dziecko przełożyła do spacerówki - mała urodziła się 4,5 kg ;p stwierdziła, że jej gorąco, no i gondola (duża stosunkowo) okazała się mało praktyczna w częstym przewożeniu, bo zajmuje im większość bagażnika lub całe siedzenie z tylu ;p

A wy jakie macie samopoczucie ?
U mnie troszkę lepiej, nadal czasem mam mdłości i zdarzają się wymioty ale już nie tak często tylko zastanawiam się czy to nie dlatego, że jestem na urlopie i dużo odpoczywam.

Jutro idę do lekarza, mam cichą nadzieje, że poznamy płeć [emoji5]
Jeśli chodzi o wózek to wczoraj się dowiedzieliśmy, że dziadkowie chcą nam kupić tylko mamy wybrać jaki chcemy, więc też jutro popatrzymy na bryki [emoji5]

reklama
Pewnie też dużo zależy od dziecka - moja koleżanka urodziła w marcu i już dziecko przełożyła do spacerówki - mała urodziła się 4,5 kg ;p stwierdziła, że jej gorąco, no i gondola (duża stosunkowo) okazała się mało praktyczna w częstym przewożeniu, bo zajmuje im większość bagażnika lub całe siedzenie z tylu ;p

Mój też z marca, ale takiego malucha nie włożyłabym od razu do spacerówki. Ze wzglęgu na kregosłup bo materacyk gondoli jest zupełnie plaski i jednak daje dadatkową amortyzajcę. Owszem gondola mało praktyczna w przewożeniu, ale jednak jest bezpieczniejsza dla takiego malucha. Niektóre modele można złożyć na plasko
Mój pod konieć sierpnia już jeździł w yspacerówce :)

Do góry