reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Mi ustaly na dobre wymioty. No i ciagle mam ochote na slodkie jedzonko. Sporo schudlam ale juz widze ze ciezko bedzie przytyc bo apetytu jakiegos wielkiego nie mam.
Wizyta prenatalna w czwartek. Strasznie sie martwie o moje malenstwa. No i czuje juz ruchy codziennie. Zwlaszcza wieczorem przed snem :)

reklama
Wybrałam oficialnie wózek z moim i padło na maxi cosi adorra 2018 i jestem bardzo zadowolona :)))

Ostatnio minelo mi uczucie bycia ociezalej i w ciąży..został ból piersi, zmęczenie ale tak po za tym nic ...i nie wiem czy dobrze czy źle i czy wszystko jest ok .
Zżera mnie uczucie niepewności A do 14 jeszcze tydzień:(
Nie ma sie co martwic, trzeba sie cieszyc :) ja tez aie czuje swietnie, oprocz tego ze ciagle sikam [emoji85][emoji23]

Ja we wtorek mam wizytę i bardzo bym chciała poznać płeć. Zaczynam 15 tc, dużo dziewczyn na prenatalnych usłyszało chociaż na 80% a ja nic. Już oglądam ubranka, nie chcę kupować neutralnych, więc czekam na tą płeć. Chciałabym zacząć robić zakupy zanim zacznie się zabawa z mieszkaniem, bo ciężko będzie z czasem. Chciałabym też spróbować w te wakacje odpieluchować córkę, a na koniec września chce mieć wszystko gotowe, bo skoro z usg termin mam na 2 listopada, a moja córka urodziła się miesiąc wcześniej to jednak nie chce tego zostawiać. Czekam też na ruchy, ale póki co nic.
Z samopoczucia to zaczął mnie pobolewać ząb i jak najszybciej muszę iść do dentysty, bo w poprzedniej ciąży właśnie w 4 miesiącu wyrywałam zęba. Senność trochę minęła, na wieczór ważę 1kg więcej niż rano i ten brzuch jest widoczny. Ostatnio mieliśmy ciężki czas z mężem, bo nasza córka zaczyna bunt dwulatka i niestety teściowa wtrąca się ciągle, więc to nie pomaga a wręcz jeszcze bardziej mnie denerwuje.
Z sikaniem też mam problem, ciągle to mało powiedziane.

Dzien dobry [emoji16]
Dziewczyny jakie stroje kompielowe na 6 mc proponujecie ? W lipcu tak mi wyjdzie. 2 częściowy czy 1

Dzien dobry [emoji16]
Dziewczyny jakie stroje kompielowe na 6 mc proponujecie ? W lipcu tak mi wyjdzie. 2 częściowy czy 1
Ja nie zalozylabym 2 czesciowego [emoji14] mam rozstepy, ktore robia sie bardziej widoczne wraz z rosnacym brzuchem. Mysle, ze albo kupie stroj dla ciezarnych albo dol od kostiumu a na gorze bluzka [emoji85]

Ja nie mam rozstepow po 1 ciazy na szczescie [emoji4] ale glupio tak paradowac z brzuchem w kostiumie 2 częściowym ale moze zrobie tak jak ty koszulke do majtek [emoji849]

Ja nie mam rozstepow po 1 ciazy na szczescie [emoji4] ale glupio tak paradowac z brzuchem w kostiumie 2 częściowym ale moze zrobie tak jak ty koszulke do majtek [emoji849]
Ja gdybym nie miala rozstepow to bym pokazywala brzuch :) ewentualnie zamiast koszulki moze taka chuste i nad brzuchem przewiazac? Nie wiem, pomysle o tym blizej upalnych dni [emoji28]

Ja czułam sie już lepiej od dwóch tygodni ale cos D wczoraj znowu lekkie mdłości choć to już 14tydzien [emoji53]być moze zaraziłam sie lekka jelitówka od synka,bo wczoraj tez mnie pogoniło... No i brzuch pobolewa jak na jelitowke choć delikatnie na szczęście.

Ania
Ja tez we wtorek mam lekarza i tez nie znam płci,bo na tych prenatalnych stary wredny dziad mi sie trafił [emoji53] ale nie sadze żeby mój powiedział mi tak szybko płeć, nawet jak cos zauważy bo on z tych co musi być pewien na 100%, a jak myśli, że na 80%,ale nie jest pewien to nie powie.. taki ma charakter [emoji5]
Moze za trzy tygodnie... wtedy już będę mieć nadzieje na poznanie płci [emoji5]

Kostium w ciąży to mi sie kojarzy jednoczęściowy albo majteczki i tankini[emoji16]i tak nie ma opalania wielkiego, wiec nie wiem czy w ogole będę kupować.. tym bardziej, że nad polskim morzem rożnie bywa [emoji23]

reklama
Wybrałam oficialnie wózek z moim i padło na maxi cosi adorra 2018 i jestem bardzo zadowolona :)))

Ostatnio minelo mi uczucie bycia ociezalej i w ciąży..został ból piersi, zmęczenie ale tak po za tym nic ...i nie wiem czy dobrze czy źle i czy wszystko jest ok .
Zżera mnie uczucie niepewności A do 14 jeszcze tydzień:(

Próbowałaś gdzieś jeździć tym wózkiem z obciążeniem, np. po sklepie? Pytam, bo to wózek który od początku chciała moja przyjaciółka i w końcu wybrała inny z uwagi na jak to stwierdziła „ciężkie prowadzenie z obciążeniem” i tak się zastanawiam czy tylko ona miała takie wrażenie?

Do góry