reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Mi ustaly na dobre wymioty. No i ciagle mam ochote na slodkie jedzonko. Sporo schudlam ale juz widze ze ciezko bedzie przytyc bo apetytu jakiegos wielkiego nie mam.
Wizyta prenatalna w czwartek. Strasznie sie martwie o moje malenstwa. No i czuje juz ruchy codziennie. Zwlaszcza wieczorem przed snem :)

reklama
Wybrałam oficialnie wózek z moim i padło na maxi cosi adorra 2018 i jestem bardzo zadowolona :)))

Ostatnio minelo mi uczucie bycia ociezalej i w ciąży..został ból piersi, zmęczenie ale tak po za tym nic ...i nie wiem czy dobrze czy źle i czy wszystko jest ok .
Zżera mnie uczucie niepewności A do 14 jeszcze tydzień:(
Nie ma sie co martwic, trzeba sie cieszyc :) ja tez aie czuje swietnie, oprocz tego ze ciagle sikam [emoji85][emoji23]

Ja we wtorek mam wizytę i bardzo bym chciała poznać płeć. Zaczynam 15 tc, dużo dziewczyn na prenatalnych usłyszało chociaż na 80% a ja nic. Już oglądam ubranka, nie chcę kupować neutralnych, więc czekam na tą płeć. Chciałabym zacząć robić zakupy zanim zacznie się zabawa z mieszkaniem, bo ciężko będzie z czasem. Chciałabym też spróbować w te wakacje odpieluchować córkę, a na koniec września chce mieć wszystko gotowe, bo skoro z usg termin mam na 2 listopada, a moja córka urodziła się miesiąc wcześniej to jednak nie chce tego zostawiać. Czekam też na ruchy, ale póki co nic.
Z samopoczucia to zaczął mnie pobolewać ząb i jak najszybciej muszę iść do dentysty, bo w poprzedniej ciąży właśnie w 4 miesiącu wyrywałam zęba. Senność trochę minęła, na wieczór ważę 1kg więcej niż rano i ten brzuch jest widoczny. Ostatnio mieliśmy ciężki czas z mężem, bo nasza córka zaczyna bunt dwulatka i niestety teściowa wtrąca się ciągle, więc to nie pomaga a wręcz jeszcze bardziej mnie denerwuje.
Z sikaniem też mam problem, ciągle to mało powiedziane.

Dzien dobry [emoji16]
Dziewczyny jakie stroje kompielowe na 6 mc proponujecie ? W lipcu tak mi wyjdzie. 2 częściowy czy 1

Dzien dobry [emoji16]
Dziewczyny jakie stroje kompielowe na 6 mc proponujecie ? W lipcu tak mi wyjdzie. 2 częściowy czy 1
Ja nie zalozylabym 2 czesciowego [emoji14] mam rozstepy, ktore robia sie bardziej widoczne wraz z rosnacym brzuchem. Mysle, ze albo kupie stroj dla ciezarnych albo dol od kostiumu a na gorze bluzka [emoji85]

Ja nie mam rozstepow po 1 ciazy na szczescie [emoji4] ale glupio tak paradowac z brzuchem w kostiumie 2 częściowym ale moze zrobie tak jak ty koszulke do majtek [emoji849]

Ja nie mam rozstepow po 1 ciazy na szczescie [emoji4] ale glupio tak paradowac z brzuchem w kostiumie 2 częściowym ale moze zrobie tak jak ty koszulke do majtek [emoji849]
Ja gdybym nie miala rozstepow to bym pokazywala brzuch :) ewentualnie zamiast koszulki moze taka chuste i nad brzuchem przewiazac? Nie wiem, pomysle o tym blizej upalnych dni [emoji28]

Ja czułam sie już lepiej od dwóch tygodni ale cos D wczoraj znowu lekkie mdłości choć to już 14tydzien [emoji53]być moze zaraziłam sie lekka jelitówka od synka,bo wczoraj tez mnie pogoniło... No i brzuch pobolewa jak na jelitowke choć delikatnie na szczęście.

Ania
Ja tez we wtorek mam lekarza i tez nie znam płci,bo na tych prenatalnych stary wredny dziad mi sie trafił [emoji53] ale nie sadze żeby mój powiedział mi tak szybko płeć, nawet jak cos zauważy bo on z tych co musi być pewien na 100%, a jak myśli, że na 80%,ale nie jest pewien to nie powie.. taki ma charakter [emoji5]
Moze za trzy tygodnie... wtedy już będę mieć nadzieje na poznanie płci [emoji5]

Kostium w ciąży to mi sie kojarzy jednoczęściowy albo majteczki i tankini[emoji16]i tak nie ma opalania wielkiego, wiec nie wiem czy w ogole będę kupować.. tym bardziej, że nad polskim morzem rożnie bywa [emoji23]

reklama
Wybrałam oficialnie wózek z moim i padło na maxi cosi adorra 2018 i jestem bardzo zadowolona :)))

Ostatnio minelo mi uczucie bycia ociezalej i w ciąży..został ból piersi, zmęczenie ale tak po za tym nic ...i nie wiem czy dobrze czy źle i czy wszystko jest ok .
Zżera mnie uczucie niepewności A do 14 jeszcze tydzień:(

Próbowałaś gdzieś jeździć tym wózkiem z obciążeniem, np. po sklepie? Pytam, bo to wózek który od początku chciała moja przyjaciółka i w końcu wybrała inny z uwagi na jak to stwierdziła „ciężkie prowadzenie z obciążeniem” i tak się zastanawiam czy tylko ona miała takie wrażenie?

Do góry