reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Cześć Dziewczyny :D
Byłam dziś u gina prywatnie i przyznam, że razem z partnerem przeżyliśmy szok. Do czego ta technologia jest dziś zdolna [emoji14] Zobaczyłam śliczne nóżki a nawet palce u stóp swojego maleństwa, nie wiedziałam że to możliwe a na pewno nie aż tak wcześnie :o Ciąża rozwija się prawidłowo a Maluszek podczas USG odkręcał się buźką jakby chciał się przywitać ;)
U mnie wszystko okey, z dnia na dzień czuję się coraz lepiej :) Pozdrawiam!
PS. Lekarz wspomniał że na jego oko no chłopczyk ;) ale nic jeszcze nie jest pewne :p
Śliczna fotka.
Ja już ostatnio choć dzidziek miał 3 cm widziałam jak rusza rączkami i nóżkami i się odwraca.
To chyba kwestia dobrego sprzętu i lekarza
Teraz jestem tyle w ciąży co Ty 11+6
Ile dzidziek ma długości?
Ja 7ego mam prenatalne to zobaczę, co u mojego.

reklama
Mam pytanie o wielkość dzidzi. CZytałam, że na początku rośnie 1mm/dzien i muszę przyznać, że dwa usg, ktore miałam to potwierdziły. Zastanawiam się czy teraz (13tc) dziecko jakoś przyspieszy czy to stałe tempo wzrostu? Może któraś z Was zwracała na to uwagę i ma jakieś spostrzeżenia :)
Mysle, ze z czasem przyspiesza ;)

Mam pytanie o wielkość dzidzi. CZytałam, że na początku rośnie 1mm/dzien i muszę przyznać, że dwa usg, ktore miałam to potwierdziły. Zastanawiam się czy teraz (13tc) dziecko jakoś przyspieszy czy to stałe tempo wzrostu? Może któraś z Was zwracała na to uwagę i ma jakieś spostrzeżenia :)
Nigdy się nad tym nie zastanawiałam.
Jak lekarz mierzył i mówił, że ok to się tym kierowałam.
Mogę Ci tylko powiedzieć, że w 20tyg. ciąży z młodszą córką na usg miała 18cm i ważyła 433g i wtedy mi gin powiedział, że termin się przesunął z 27ego na 22gi.
Ale tym się nie przejmowałam, bo ja duże dzieci rodze.
Zresztą my z mężem do małych nie należymy(ja 178cm,mąż 190cm).
Dla mnie ważne, że dzidziek rośnie i się rozwija.

Pati94 to tylko w 1 trym dziecko rośnie tak równo chociaż o kilka milimetrow w ta czy w tamtą może być roznica. W 2 trym gdzies od 14tego tyg natomiast dzidzia bardzo przyspiesza ten wzrost i już nie ma na to reguły :)

Cześć Dziewczyny :D
Byłam dziś u gina prywatnie i przyznam, że razem z partnerem przeżyliśmy szok. Do czego ta technologia jest dziś zdolna :p Zobaczyłam śliczne nóżki a nawet palce u stóp swojego maleństwa, nie wiedziałam że to możliwe a na pewno nie aż tak wcześnie :o Ciąża rozwija się prawidłowo a Maluszek podczas USG odkręcał się buźką jakby chciał się przywitać ;)
U mnie wszystko okey, z dnia na dzień czuję się coraz lepiej :) Pozdrawiam!
PS. Lekarz wspomniał że na jego oko no chłopczyk ;) ale nic jeszcze nie jest pewne :p

Super zdjecie i dobrze, że wszystko ok z maluchem.
Jakie CRL miał maluszek podczas badania, ja za tydzień mam penatalne w tym dniu i zastanawiam się jaką długość będzie miał maluszek:)

To prawda na poczatku, w 1 trymestrze na podstawie długości CRL ocenia się wiek ciąży, potrm maluszki mogą rosnąć trochę indywidualnie.
Na usg do 10t ocenia sie rzeczywisty wiek maluszka i gdy jest różnica pow tygodnia, znana data owulacji, to lekarz może zmienić termin na ten z usg w karcie ciąży.

Witajcie majowo, kolejny dzień super pogody, trzeba korzystać. My mamy dziś gosci i pojdziemy nad wodę.
A Wy jakie macie plany na dziś?
@MamaMani82 ja też jestem na diecie :(

To prawda na poczatku, w 1 trymestrze na podstawie długości CRL ocenia się wiek ciąży, potrm maluszki mogą rosnąć trochę indywidualnie.
Na usg do 10t ocenia sie rzeczywisty wiek maluszka i gdy jest różnica pow tygodnia, znana data owulacji, to lekarz może zmienić termin na ten z usg w karcie ciąży.

Witajcie majowo, kolejny dzień super pogody, trzeba korzystać. My mamy dziś gosci i pojdziemy nad wodę.
A Wy jakie macie plany na dziś?
@MamaMani82 ja też jestem na diecie :(

Ja juz 4 dzien mam gosci i wszystko super tyle ze jestem juz tym bardzo zmeczona i chodzę jak zombie oO ..dobrze ze chociaz czesciowo chodze do pracy bo nie idzie wyrobic tak sie nie wysypiam oO

W srode ta mam pierwszy scan:):):):):)):):):):):):):)):):):):):)):):):)

Ja też dziś mam gości i to zaraz po śniadaniu. Przyjeżdża brat bliźniak mojego męża z żoną i dwiema coreczkami, 5 lat i 1.5 roczku. Bedzie się działo! :)

reklama
Do góry