reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Chyba mam problem ....
Miałam styczność z dzieckiem które miało ospe co prawda początek ale miało już i pytanie czy w ciazy coś może się stać nie dorykalam je za specjalnie kontakt był jakieś 2 godziny. I to na powietrzu ja już miałam ospe mój mąż i syn również.

reklama
Chyba mam problem ....
Miałam styczność z dzieckiem które miało ospe co prawda początek ale miało już i pytanie czy w ciazy coś może się stać nie dorykalam je za specjalnie kontakt był jakieś 2 godziny. I to na powietrzu ja już miałam ospe mój mąż i syn również.
To raczej nic nie grozi skoro przechodziłaś już

Chyba mam problem ....
Jeżeli przechodziłaś ospę masz p/ciała.
Jak Cię to uspokoi możesz zrobić badanie z krwi, aby sprawdzić czy masz p/ciała

Mój syn w zeszłym roku miał ospe ja jak byłam mała i mąż też bo w sumie nawet się nie zarazilismy hehe ale nie wiem jak to wygląda w ciazy.
Mój gin na początku ciąży mówi, żeby sprawdzić p/ciała.
Ja np w dzieciństwie smarowałam brata, żebym załapała ale albo nie miałam objawów albo miałam niewidoczne, bo w wynikach wyszło, że mam p/ciała i mam się tym nie wzruszać.
To badanie ospa wietrzna IgG

Hej... Byłam dzisiaj na usg z kolejnym plamieniem. Zapisałam się rano na szybko. Lekarz wykrył krwiaka, ale niestety nie był zbyt rozmowny i w sumie nic tak naprawdę nie wiem... Zostawił mi luteinę 2x1, powiedział, że mam leżeć i że dużo zależy od szczęścia... Miała któraś z Was krwiaka? Jakie macie zalecenia?

A z pozytywów :) Pierwszy raz widziałam rączki, nóżki, fasola awansowała i mogę już ją nazywać płodem ^^ Serduszko biło jak dzwon.

Chyba mam problem ....
Z tego co wiem to chory na ospę zaraża w czasie gdy nie ma jeszcze objawów. Jak już ma objawy to nie zaraża.

Hej... Byłam dzisiaj na usg z kolejnym plamieniem. Zapisałam się rano na szybko. Lekarz wykrył krwiaka, ale niestety nie był zbyt rozmowny i w sumie nic tak naprawdę nie wiem... Zostawił mi luteinę 2x1, powiedział, że mam leżeć i że dużo zależy od szczęścia... Miała któraś z Was krwiaka? Jakie macie zalecenia?

A z pozytywów :) Pierwszy raz widziałam rączki, nóżki, fasola awansowała i mogę już ją nazywać płodem ^^ Serduszko biło jak dzwon.
Krwiak sie czesto zdarza. Ja mialam ale bez plamienia. Teraz juz sam zniknął ale duphaston mam brac do 16 tygodnia

reklama
Do góry