reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Chyba mam problem ....
Miałam styczność z dzieckiem które miało ospe co prawda początek ale miało już i pytanie czy w ciazy coś może się stać nie dorykalam je za specjalnie kontakt był jakieś 2 godziny. I to na powietrzu ja już miałam ospe mój mąż i syn również.

reklama
Chyba mam problem ....
Miałam styczność z dzieckiem które miało ospe co prawda początek ale miało już i pytanie czy w ciazy coś może się stać nie dorykalam je za specjalnie kontakt był jakieś 2 godziny. I to na powietrzu ja już miałam ospe mój mąż i syn również.
To raczej nic nie grozi skoro przechodziłaś już

Chyba mam problem ....
Jeżeli przechodziłaś ospę masz p/ciała.
Jak Cię to uspokoi możesz zrobić badanie z krwi, aby sprawdzić czy masz p/ciała

Mój syn w zeszłym roku miał ospe ja jak byłam mała i mąż też bo w sumie nawet się nie zarazilismy hehe ale nie wiem jak to wygląda w ciazy.
Mój gin na początku ciąży mówi, żeby sprawdzić p/ciała.
Ja np w dzieciństwie smarowałam brata, żebym załapała ale albo nie miałam objawów albo miałam niewidoczne, bo w wynikach wyszło, że mam p/ciała i mam się tym nie wzruszać.
To badanie ospa wietrzna IgG

Hej... Byłam dzisiaj na usg z kolejnym plamieniem. Zapisałam się rano na szybko. Lekarz wykrył krwiaka, ale niestety nie był zbyt rozmowny i w sumie nic tak naprawdę nie wiem... Zostawił mi luteinę 2x1, powiedział, że mam leżeć i że dużo zależy od szczęścia... Miała któraś z Was krwiaka? Jakie macie zalecenia?

A z pozytywów :) Pierwszy raz widziałam rączki, nóżki, fasola awansowała i mogę już ją nazywać płodem ^^ Serduszko biło jak dzwon.

Chyba mam problem ....
Z tego co wiem to chory na ospę zaraża w czasie gdy nie ma jeszcze objawów. Jak już ma objawy to nie zaraża.

Hej... Byłam dzisiaj na usg z kolejnym plamieniem. Zapisałam się rano na szybko. Lekarz wykrył krwiaka, ale niestety nie był zbyt rozmowny i w sumie nic tak naprawdę nie wiem... Zostawił mi luteinę 2x1, powiedział, że mam leżeć i że dużo zależy od szczęścia... Miała któraś z Was krwiaka? Jakie macie zalecenia?

A z pozytywów :) Pierwszy raz widziałam rączki, nóżki, fasola awansowała i mogę już ją nazywać płodem ^^ Serduszko biło jak dzwon.
Krwiak sie czesto zdarza. Ja mialam ale bez plamienia. Teraz juz sam zniknął ale duphaston mam brac do 16 tygodnia

reklama
Do góry