reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Jak byłam w 5 tygodniu był 5mm pęcherzyk, w 6 tygodniu 14mm pęcherzyk ciałko żółte i kropeczka. W 8 tygodniu już 14mm bobasek i serduszko było widać. Wtedy mi założył kartę ciąży.
Teraz w 10 tygodniu dzidziek miał 3,08 cm i słuchałam serduszko 180 uderzeń na minutę.
Czyli ja ja mam 7mm to który to tydzien bo ginekolog badając mnie powiedział 6 tydzien to było jakieś tydzien temu

Czyli ja ja mam 7mm to który to tydzien bo ginekolog badając mnie powiedział 6 tydzien to było jakieś tydzien temu
Ty nie patrz na to, że u mnie tak a u Ciebie tak. Ja bym ufała ginowi. Jak mówi, że 6 tydzień to tak jest.
Wg mojej aplikacji 6 tydzień 5-6mm 7 tydzień 11-13mm, 8 tydzień 14-20mm
9 tydzień 2-3cm, 10 tydzień 3-4cm

Dziewczyny mam pytanie, jak wyglądają Wasze wizyty?
Jesteście ważone/mierzone?
Czy lekarz zlecił Wam cytologie?
Bo ja ani razu nie wychodziłam podczas wizyty na wagę... o cytologii też nic nie wspominał. :p

Bo ja ani razu nie wychodziłam podczas wizyty na wagę... o cytologii też nic nie wspominał. :p
Ja cytologie miałam robioną zaraz przed ciążą.
Na pierwszej wizycie sprawdzał czy wszystko ok i wypisał luteine. Na drugiej dopisał duphaston i zbadał bo miałam plamienie.
Na trzeciej w 8 tygodniu założył kartę ciąży zrobił usg, wpisał wszystkie badania, zlecił następne i zważył mnie.
Teraz mam wizytę za mc i mam zrobić kolejne badania plus wynik z prenatalnych i znów mnie zważy i pewnie zrobi usg.

reklama
Jestem wazona i mam mierzone cisnienie u poloznej zanim wejde do gabinetu. W gabinecie najpierw oglada wyniki badan, potem pyta jak sie czuje etc i badanie.. albo usg albo recznie bada szyjke, ocenia wysokosc dna macicy itd... Po badaniu wypisuje skierowania (jesli trzeba jakoes badanie wykonac), wpisuje dane do kart i jesli mam pytania to pytam, on odpowiada :)
Cytologie i czystosc pochwy juz mialam. Na nastepnej albo na jeszcze kolejnej bede miala usg piersi.
Wizyty na nfz.

Do góry