reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja przed wejściem do gabinetu jestem wazona i mam mierzone ciśnienie. Potem wchodzę do gabinetu, pitu pitu pierdu pierdu jak się czuje, daje mu wyniki badań to je ocenia i wpisuje do karty, potem badanie szyjki i ogólne badanie dowcipne, potem usg dzidzi, potem wracamy na kanapy i zadaje pytania jeśli je mam, potem daje skierowanie na kolejne badania, płacę i wychodzę :) każda wizyta wygląda tak samo

reklama
Ja farbowalam i w pierwszej ciąży i w tej też od samego początku. Nie patrzyłam czy to farba specjalna czy zwykła i czy to pierwszy trymestr czy nie. Synek zdrów jak ryba, dzidzia w brzuszku też mimo 2óch już farbowan zdrowiutka także nie dajmy się zwariować. Jedyny minus że czasem kolor nie wychodzi tak jak powinien ale to przez hormony.

Co do obecnosci męża na wizytach u gina i przy porodzie to tylko i wyłącznie jego decyzja. On jest bardzo chętny i sam wszędzie chce być i we wszystkim uczestniczyć. Nawet się pchal na cesarke z synem ale go nie wpuscili :) tłumaczyłam mu że jeśli nie chce to absolutnie nie musi, ja go nie namawiam do niczego, jeśli by nie chciał to rozumiem i jest wszystko w porządku. On jednak chce i fajnie :) mówi że przeraża go poród albo raczej to że będzie widział jak mnie będzie bolało i jak cierpię ale nie wyobraża sobie żeby miało go przy mnie wtedy nie być :)
A powiec mi uzywalas może jakiejś maści na oplawy pieczenie i swędzenie bo mój lekarz powiedział że to za wczesne stadium żeby coś przepisywac 7tc. Biorę duphaston i do wczoraj duomox bo miałam straszny stan zapalny 8 ale wczoraj już ja mi wyrwali jest ok.

Dziewczyny u mnie zauwozono ze mam 4cm miesniaka :/ kolejny stres.... :(

Hej mi tez wyszedl miesniak prawie 4cm
Teraz na ostatniej wizycie . wczesniej nic nie mialam
A w jakim miejscu masz bo to jest chyba najistotniejsze
Ja mam na tylnej scianie macicy wiec powiedziala mi moja gin ze nie zagraza to dzidziusiowi jedyne co to powiedziala ze to bedzie roslo dosyc intensywnie wiec bede odczuwac go . naciskac bedzie na inne narzady np na jelita bedzie to dyskomfort itp ale dka dziecka nic groznego w tej chwili no i oczywiscie do obserwacjii

reklama
Dziewczyny czy któraś farbowala włosy u fryzjera oczywiście:) w ciazy pytam bo w pierwszej ciąży 10 lat temu nie miałam takiej potrzeby a teraz by się przydało :)

Farbowałam w 1.ciaży normalnie, teraz też farbowałam, tyle, że w domu, farbą bez amoniaku :)
Młodemu nic nie było, wiec temu też nic nie będzie :D

A my już po :) wszystko jest ok! Przezierność karku 1,6 więc dobrze:)
Świetnie było zobaczyć, jak maleństwo skakało i wierzgało rączkami i nóżkami :):-) :) NIFTY robimy po majówce:)

Super! Gratuluje! Wspaniałe wieści ;)

Dziewczyny u mnie zauwozono ze mam 4cm miesniaka :/ kolejny stres.... :(

Mięśniaki się zdarzają w ciąży, nie przejmuj się. Będzie dobrze :)

ja juz po prenatalnych. Bylam w Opolu w femminie.Wszystko jest dobrze. Dzidziuś ruchliwy [emoji5] Lekarz powiedział,ze na 80% to dziewczynka [emoji5][emoji5]

Super! Masz fotkę z usg i wkleiłaś na wizyty? Pooglądałabym sobie:) Gratuluję córeczki:) :)

Karolina
Tobie w takim razie tez zmienię w tabelce wiek :p I gratuluję wkroczenia w wiek Chrystusowy :D Spóźnione życzenia urodzinowe składam, spełnienia marzeń :tak::rolleyes:

Mnie lekarz waży, mierzy ciśnienie na każdej wizycie. Sprawdza na "samolocie" szyjkę ręcznie, później usg. Wywiad jeszcze przed badaniem co i jak się czuję, po usg jeszcze odpowiada na moje mądre pytania :D A cytologię miałam robioną zaraz przed ciąża, bo robię ją regularnie, więc wszystko ok :tak:
Teraz w piątek usg u obcego lekarza i dość, że stresuję się wizytą czy dzidzia zdrowa to jeszcze modlę się, żeby nie był gburem, tylko badał mnie jakiś fajny lekarz. Do mojego gina chodzę już kilka dobrych lat i się przyzwyczaiłam a tu jakiś obcy facet będzie :o:p
A przy porodzie mąż był, oczywiście...musiał usiąść żeby nie zemdleć, ale był :laugh2:

Do góry