reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ale Wam rosną te brzuszki! Ja mam póki co śmieszną fałdkę poniżej pępka. ;) No i chciałabym żeby brzuchol jeszcze nie rzucał się tak bardzo w oczy, bo dopiero na początku czerwca narzeczony ma urodziny, na których chcemy oficjalnie ogłosić ;) Muszę kupić jakieś luźniejsze ciuchy ;)
Karty ciąży jeszcze nie mam, na kolejne badania mam umawiać się po majówce, także czekam... Najchętniej to bym co tydzień robiła usg, albo miała własne w domu do podglądania xP
Jeśli chodzi o niedoczynność to na początku ciąży miałam tsh prawie 4. I od razu z grubej rury Euthyrox 50. Teraz będę miała wizytę 10.05 to zobaczę jak to tsh wygląda obecnie. Aż się boję...

To ja chyba z jeszcze grubszej rury.. gdy dowiedziałam się o ciąży miałam 4 z kawałkiem i przyjmowałam przez pierwsze dwa tygodnie 100 :p Teraz 75 zamiennie z 50.

reklama
Mój lekarz mnie tak prowadzi że jeszcze nawet nie mam książeczki założonej mimo że jestem w 7 tygodniu i mam już komplet badań czeka na uzg 8 maja żeby fasolka była większa i można było coś powiedzieć.
Jak byłam w 5 tygodniu był 5mm pęcherzyk, w 6 tygodniu 14mm pęcherzyk ciałko żółte i kropeczka. W 8 tygodniu już 14mm bobasek i serduszko było widać. Wtedy mi założył kartę ciąży.
Teraz w 10 tygodniu dzidziek miał 3,08 cm i słuchałam serduszko 180 uderzeń na minutę.

To ja chyba z jeszcze grubszej rury.. gdy dowiedziałam się o ciąży miałam 4 z kawałkiem i przyjmowałam przez pierwsze dwa tygodnie 100 :p Teraz 75 zamiennie z 50.

Masakra ogólnie skąd to się bierze. Masa kobiet ma z tym problem. Endokrynolog mi powiedział, że powinnam się leczyć jeszcze przed ciążą i w ogóle dobrze, że zaszłam. Trochę postraszył ;)

reklama
U mnie mąż też był przy porodzie i teraz tez chce.
Czesc dziewczyny, ja jestem po wizycie. Dzidek rozwija sie prawidlowo, ma 3,6 cm a serduszko pukalo 180 na minute, pierwszy raz je slyszalam,ahh najcudowniejszy dzwiek :) <3 Wyniki mam ok, lekarz stwierdzil, ze morfologia wrecz idealna i ze dawno az tak dobrej nie widzial. Az w szoku bylam bo caly styczen chorowalam, bralam mase lekow i balam sie, ze wyniki mogly wyjsc do bani. Jedyne co to cisnienie mam takie na pograniczu, zwlaszcza to drugie, bo pierwsze jest ok. Dalej mam prowadzic obserwacje i dostalam acard raz dziennie profilaktycznie.
W koncu sie dzidzią pochwale w wątku z usg bo na pierwszym zdjeciu to za wiele nie bylo widac. :)
Super wiadomość, czekam na zdjątko :)

Do góry