reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny czy któraś farbowala włosy u fryzjera oczywiście:) w ciazy pytam bo w pierwszej ciąży 10 lat temu nie miałam takiej potrzeby a teraz by się przydało :)
Tak ja farbowałam każdej :)
W tej też farbowałam na samym początku, a teraz idę znowu w połowie maja, żeby jakoś wyglądać na Komunii u Córci
ile wynois Twoje Tsh?
tsh 0,323 (norma 0,350 - 4,940)
ft3 2,59 (norma 1,88 - 3,18)
ft4 1,24 ( norma 0,7 - 1,48)
TSH niewiele obniżone...kompletnie się na tym nie znam, bo pierwszy raz mam poza granicami normy
Cześć! Zniknęłam na 2 tygodnie z forum żeby nie czytać i nie nakręcać się niepotrzebnie do następnej wizyty, która była dziś. Wszystko jest OK. Na szczęście. A za 2 tygodnie prenatalne[emoji173]️
Super:)

reklama
1AB9ED0F-0B4A-44F0-9AF3-6A23902EF670.jpeg

@Dita_333 nie mam jak teraz zrobić, ale wklejam zdjęcie z piątkowej imprezy :) pózniej może jeszcze coś zrobię i wrzucę ;p na razie nic lepszego nie mam, żeby było bardziej widać ;)

Załączniki

• 1AB9ED0F-0B4A-44F0-9AF3-6A23902EF670.jpeg
    1AB9ED0F-0B4A-44F0-9AF3-6A23902EF670.jpeg
    12,9 KB · Wyświetleń: 449
TSH niewiele obniżone...kompletnie się na tym nie znam, bo pierwszy raz mam poza granicami normy

A przyjmujesz jakieś leki np. Euthyrox ? Napisze, to co usłyszałam podczas ostatniej wizyty u endokrynologa.
Jeśli chodzi o wejście w nadczynność w I trymestrze, to między 10 a 12 tygodniem ciąży jest to czeste zjawisko i nie jest groźne. Lekarz powiedział, że groźna dla ciąży jest niedoczynność. Nadczynność spowodowana jest wzrostem beta hCG, w II trymestrze zacznie spadaĆ, a tym samym TSH rosnąć. Ja obecnie przyjmuje euthyrox 75 i mój wynik to tsh-0.538. Ginekolog prowadzący powiedział, że wynik jest bardzo dobry i że mam mądrego endokrynologa :p

Ale Wam rosną te brzuszki! Ja mam póki co śmieszną fałdkę poniżej pępka. ;) No i chciałabym żeby brzuchol jeszcze nie rzucał się tak bardzo w oczy, bo dopiero na początku czerwca narzeczony ma urodziny, na których chcemy oficjalnie ogłosić ;) Muszę kupić jakieś luźniejsze ciuchy ;)
Karty ciąży jeszcze nie mam, na kolejne badania mam umawiać się po majówce, także czekam... Najchętniej to bym co tydzień robiła usg, albo miała własne w domu do podglądania xP
Jeśli chodzi o niedoczynność to na początku ciąży miałam tsh prawie 4. I od razu z grubej rury Euthyrox 50. Teraz będę miała wizytę 10.05 to zobaczę jak to tsh wygląda obecnie. Aż się boję...

Ale Wam rosną te brzuszki! Ja mam póki co śmieszną fałdkę poniżej pępka. ;) No i chciałabym żeby brzuchol jeszcze nie rzucał się tak bardzo w oczy, bo dopiero na początku czerwca narzeczony ma urodziny, na których chcemy oficjalnie ogłosić ;) Muszę kupić jakieś luźniejsze ciuchy ;)
Karty ciąży jeszcze nie mam, na kolejne badania mam umawiać się po majówce, także czekam... Najchętniej to bym co tydzień robiła usg, albo miała własne w domu do podglądania xP
Jeśli chodzi o niedoczynność to na początku ciąży miałam tsh prawie 4. I od razu z grubej rury Euthyrox 50. Teraz będę miała wizytę 10.05 to zobaczę jak to tsh wygląda obecnie. Aż się boję...
Będzie dobrze. Mi też ciąży tsh poszło w górę i biorę euthyrox 50.
Ja się zastanawiam nad kupnem detektora tętna już po 12 tygodniu można fajnie wysłuchać. Koleżanka ma i sobie chwali, uspokaja się jak słyszy bicie serca maluszka.

A przyjmujesz jakieś leki np. Euthyrox ? Napisze, to co usłyszałam podczas ostatniej wizyty u endokrynologa.
Jeśli chodzi o wejście w nadczynność w I trymestrze, to między 10 a 12 tygodniem ciąży jest to czeste zjawisko i nie jest groźne. Lekarz powiedział, że groźna dla ciąży jest niedoczynność. Nadczynność spowodowana jest wzrostem beta hCG, w II trymestrze zacznie spadaĆ, a tym samym TSH rosnąć. Ja obecnie przyjmuje euthyrox 75 i mój wynik to tsh-0.538. Ginekolog prowadzący powiedział, że wynik jest bardzo dobry i że mam mądrego endokrynologa :p
nic nie biorę, mam nadzieję, że mój lekarz też będzie mądry, bo wolałabym nic nie brać.

Kochana, ja w 17tygdniu miałam fotkę siusiaka i jąderek i nawet lekarz nie musiał mi nic pokazywać, sama widziałam jak na patelni :laugh2: mały bezwstydnik :-D:D
A ten wyrostek ponoć już skończonym 13tygodniu to naprawdę 80%, jak nie więcej pewności, kwestia tego jaki sprzęt, jaki lekarz i jak dziecko się ułoży :tak:
Ale nie ma to jak fotka siusiaka albo waginki :D:p

Wiesz, moj tez zna mnie mega dokładnie...wiadomo :-p Różne rzeczy się robiło czy robi hahahahaa:laugh2: Ale chodzi mi o fakt, że inny facet grzebie w twojej pochwie, że masz wszystko wywalone... No po prostu jestem przekonana, że by go to ruszyło trochę :D Był przy porodzie, ale poród odbierała kobieta, później przyszła lekarka kobieta ginekolog i tylko lekarz od dziecka był facetem, ale on to już dziecko badał a nie mnie :-D No i poród to takie szczególne wydarzenie, że chyba jest poza skalą wszystkiego :tak: Cud natury :)

Dziękuję wszystkim za życzenia:) 5latek i zmieniam licznik z przodu :laugh2:

Dita! Najlepszego [emoji253]
Jak to mówią... kobieta jak wino jest [emoji485]z wiekiem coraz lepsza!

reklama
Będzie dobrze. Mi też ciąży tsh poszło w górę i biorę euthyrox 50.
Ja się zastanawiam nad kupnem detektora tętna już po 12 tygodniu można fajnie wysłuchać. Koleżanka ma i sobie chwali, uspokaja się jak słyszy bicie serca maluszka.

Ja też o tym myślałam, ale póki co naczytałam się opinii, że czasami takim domowym urządzeniem ciężko jest coś wychwycić. Złe ustawienia, czy inne cuda. Nie wyobrażam sobie tej paniki, gdybym nie mogła znaleźć tętna...

Do góry