reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

A jak dziewczyny podchodzicie do kupowania ubranek uzywanych z drugiej reki takie malutkie dzieci i tak szybko wyrastaja i niektorych rzeczy niesa w stanie zniszczyc

Ja mam corke i synka i wszystko co mialam to oddawalam albo sprzedalam teraz musze kupowac wszystko od nowa .
Z pietwszym dzieckiem kupowalismy wszystko nowe przy synie uzywane i cenowo bardzo nam to zrobilo roznice i teraz tez mysle ze bede kupowala uzywane

reklama
A jak dziewczyny podchodzicie do kupowania ubranek uzywanych z drugiej reki takie malutkie dzieci i tak szybko wyrastaja i niektorych rzeczy niesa w stanie zniszczy

Ja mam corke i synka i wszystko co mialam to oddawalam albo sprzedalam teraz musze kupowac wszystko od nowa .
Z pietwszym dzieckiem kupowalismy wszystko nowe przy synie uzywane i cenowo bardzo nam to zrobilo roznice i teraz tez mysle ze bede kupowala uzywane
Mam nadzieję że zachowam zdrowy rozsądek i nie przesadza z liczbą rzeczy. To będzie moje pierwsze dziecko więc może być różnie z szełem zakupowym. Też myślę o używanych ubraniach bo one są na chwilę.

Dziewczyny mam ogromną ochotę na parówki zapiekane w naleśniki z serem. Nigdy tego nie robiłam ale czuje że muszę. Ciągnie mnie też do chipsów. Wiem że niezdrowo ale tak mi się chce że chyba sobie nie odmowie

My wózek i łóżeczko mamy po synku, więc o tyle wyprawka będzie lżejsza :)
Planowałam zakupy pod koniec wakacji, ale chyba w lipcu zaczynają się wyprzedaże, więc będzie kusić ;)

A jak dziewczyny podchodzicie do kupowania ubranek uzywanych z drugiej reki takie malutkie dzieci i tak szybko wyrastaja i niektorych rzeczy niesa w stanie zniszczyc

Przy pierwszym dziecku wszystko nowe, przy drugim troszkę dokupiłam, bo dziewczynka i wiadomo sukieneczki itd.
Prawie wszystko wydałam kuzynce po dzieciach, niestety nawet używany tylko 10 dni rożek spaliła w piecu i jak byłam z 3 w ciąży zaczynałam prawie od zera i wtedy odkryłam ciupeksy.
Kupowałam dosłownie nowe ciuszki, wiele z metką, albo raz uprane, wychodziła cała siatka ciuszków za 10zł.
Dokupiłam troszkę nowych ciuszków, które znowu oddałam rodzinie.
od kilku lat miałam fazę na dzidzię i jak widziałam coś w przecenie w Tesco,Pepco, Biedrze to kupowałam.

Nikt z rodziny mi nie proponował ciuszków, więc pewnie większość rzeczy maluszek będzie mieć nowych, choć nie mam problemów z ciuszkami używanymi, ani z Lumpeksu, ale teraz są takie tanie rzeczy nowe, w porównaniu z tym, jak kupowałam wiele lat temu.

reklama
Niby część jeansów jeszcze dopinam, ale po kilku godzinach w takich zapiętych spodniach czuję wieczorem dyskomfort, nie chcę ugniatac Dzidziusia .
Igorowelove inwestycja w nas to tez można powiedzieć taka wyprawka dla mamusi ;)

Do góry