reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Witaj. Choć opinie są różne to tak zamierzam rodzić w Puławach. Oddział świeżo wyremontowany, pielęgniarki miłe(byłam w grudniu na ginekologii).
Ja chodzę prywatnie do dr Mizaka.
Zrezygnowałam z ginekologa do którego chodziłam 12 lat, bo w ostatniej ciąży mnie olał, a po moich przeżyciach jak zapytałam czy zgodził by się prowadzić moją ciążę ? To usłyszałam, że on odradza mi zajście w ciążę i nie podejmie się prowadzenia,bo jestem za stara.
Dr Mizaka poznałam w czerwcu w szpitalu jak mi robił usg przed zabiegiem.
Jako jedyny mi wszystko wytłumaczył przed łyzeczkowaniem i zapytał, jak się czuję i powiedział, żebym się nie obwiniała.
Jeżdżę do niego do Końskowoli do Pro Family med.
Biorę luteine i duphaston i muszę leżeć.

Dzięki, że odpisałaś. No właśnie też słyszałam dużo dobrego o tym lekarzu, dobrze mieć też opinię bezpośrednio od kogoś, więc dzięki :) I właśnie jakbym zdecydowała rodzić w Puławach to chyba też chciałabym spróbować zapisać się do Niego żeby poprowadził ciążę. Widziałam, że przyjmuje jeszcze w Allmedzie. A co do tego drugiego lekarza... To niestety, ale i tacy się trafiają... W sumie to jak tak patrzę to są w większości.
Co do Puław to przerażają mnie trochę te opinie o podawaniu antybiotyków noworodkom... Zastanawiam się jeszcze nad Kozienicami, ale tam to już w ogóle nie znam lekarzy... No nic, jeszcze trochę czasu jest.
A co do leżenia to maluch później wszystko wynagrodzi :) Też na razie mam głównie leżący tryb życia i luteinę..

Dzięki, że odpisałaś. No właśnie też słyszałam dużo dobrego o tym lekarzu, dobrze mieć też opinię bezpośrednio od kogoś, więc dzięki :) I właśnie jakbym zdecydowała rodzić w Puławach to chyba też chciałabym spróbować zapisać się do Niego żeby poprowadził ciążę. Widziałam, że przyjmuje jeszcze w Allmedzie. A co do tego drugiego lekarza... To niestety, ale i tacy się trafiają... W sumie to jak tak patrzę to są w większości.
Co do Puław to przerażają mnie trochę te opinie o podawaniu antybiotyków noworodkom... Zastanawiam się jeszcze nad Kozienicami, ale tam to już w ogóle nie znam lekarzy... No nic, jeszcze trochę czasu jest.
A co do leżenia to maluch później wszystko wynagrodzi :) Też na razie mam głównie leżący tryb życia i luteinę..
Koleżanka urodziła 12ego, dziś ja wypuścili bez antybiotyku. Mała miała żółtaczkę.
Mizak jeszcze przyjmuje w salusie na Wróblewskiego. Ja jeżdżę do Pro Family bo tam jak muszę się wcześniej dostać to mnie wpiszą. A w allmedzie terminy długie

Ja rodziłam i będę rodziła w Kozienicach. Osobiście jestem bardzo zadowolona, ale nie lekarz jest ważny przy porodzie, tylko położna. Mi w Kozienicach bardzo położna pomagała i wspierała (bez dawania w łape)

Ja rodziłam i będę rodziła w Kozienicach. Osobiście jestem bardzo zadowolona, ale nie lekarz jest ważny przy porodzie, tylko położna. Mi w Kozienicach bardzo położna pomagała i wspierała (bez dawania w łape)

Też znam sporo osób zadowolonych z Kozienic. Chodzi mi o to, że chciałabym jeździć do lekarza też w mieście, w którym będę rodziła, a nie do dwóch odległych miast. Z różnych względów :)

Też znam sporo osób zadowolonych z Kozienic. Chodzi mi o to, że chciałabym jeździć do lekarza też w mieście, w którym będę rodziła, a nie do dwóch odległych miast. Z różnych względów :)
Rodziłam 3 dzieci w szpitalu w Puławach i jestem zadowolona.
Ale to Twoja decyzja, zrobisz jak uważasz. Popytaj, jeszcze masz czas

Dzięki dziewczyny za opinie :) W sumie dobrze, że i w Puławach i w Kozienicach macie dobre wspomnienia, jakoś tak to pozytywnie mnie nastroiło ;)

Dzięki dziewczyny za opinie :) W sumie dobrze, że i w Puławach i w Kozienicach macie dobre wspomnienia, jakoś tak to pozytywnie mnie nastroiło ;)
Szczerze mówiąc to ja bym wybrała szpital do którego mam bliżej. Ja do Kozienic mam najbliżej, a do tego opinie są w porządku.pierwsze dziecko urodziłam w Pionkach bo Kozienice były nieczynne, nie było tragedii ale porównując do drugiego porodu w Kozienicach, to ten drugi wygrywa

Dzień Dobry w ten piękny poranek:)
Dziś w nocy miałam niemałą sytuację. Wstałam do syna i dobrze że udało mi się dojść do ściany, bo tak mi się słabo zrobiło, że aż osunełam się na podłogę. Normalnie wszystkie części ciała miałam takie wiotkie, nie władne.
Mężowi stracha narobiłam:szok:

reklama
Dziewczyny, a ja mam glupie pytanie - jak zarabiam np. 2000 zl miesiecznie na reke to jak pojde na zwolnienie w czasie ciazy to dalej zarabiam tyle samo? (Ponad 12 miesiecy to samo wynagrodzenie)

Dopytuje bo w zyciu nie bylam na l4 - nawet jak bylam chora to pracowalam z domu ale teraz nie wiem jak sie wszystko potoczy.

W ciąży chorobowe jest 100%, czyli dostaniesz więcej niż na wypłatę, bo liczy się też soboty i niedziele ;) Ja wprawdzie nigdy na L4 nie byłam, ale macierzyński był tez właśnie 100% i miałam więcej niż na wypłatę, przez te liczone dni nierobocze :) Tylko wtedy byłam 5,5 m-ca na macierzyńskim, a teraz jest roczny 80%, czyli tak podobnie do wysokości wypłaty :tak:

I wez tu czlowieku badz madry jak kazda aplikacja inaczej wskazuje 2 trymestr [emoji23] na preglife pokazuje, ze od 14+0 [emoji85] a tu, ze od jutra [emoji85]Zobacz załącznik 847622

Wiesz, nawet na chłopski rozum to trochę za wcześnie i chyba żaden lekarz nie potwierdzi, że 12+1 to już II trymestr :) Chyba,że licząc ciąże jako 10 m-cy :) Bo przecież m-c ma 4,5 tygodnia, a licząc, że tylko 4tygodnie, to ciąża 4tyg.x9m-cy, miałaby 36tygodni, a dobrze wiemy, ze ma 40tygodni:) :D Ja to liczyłam w poprzedniej ciąży, że tydzień, w którym byłam dzieliłam przez 4,5. I na przykład jak byłam w 20tygodniu to 20:4,5 dawało mi, że jestem jeszcze w 5 m-cu. Praktycznie nie korzystałam z żadnej strony. Ale tak szczerze to szczegół :) Ważne, żeby dzieci rosły zdrowo..:-D

A ja po wizycie, fasola rośnie od przedwczoraj 2,5 mm :) Tętno 156, serduszko bije :) Według usg dzisiaj zaczęłam ósmy tydzień. Przez plamienia dostałam luteinę i mam dużo odpoczywać. Zero sprzątania, prania, gotowania.Teraz czas porobić wszystkie badania.

Super! Gratuluję udanej wizyty :tak:

Hej dziewczyny zbliża się sądny dzien.. Jutro wizyta u gina i mam nadzieję że będzie tam wielkie bijące serducho, wogole jakoś późno kazał mi przyjechała, po tamtej wizycie, ale modlę się żeby wszystko było dobrze . Mało ostatnio się udzielam, ale mežus przyjechał na dwa tyg i kupę spraw mamy do ogarnięcia a jutro nasz starszy pisze egzamin gimnazjalny i bardziej się denerwuję niż sam zainteresowany ... Już bym chciała być po wizycie, strasznie nakręcona jestem. Ściskam Was wszystkie mocno

Daj znać po wizycie :)
I kciuki za synka:) Też się pewnie przejmuje, ale może nie daje po sobie znać :D

Ja dzisiaj witam się w bardziej optymistycznym nastroju :) Wczoraj to jakieś doły miałam, złe wizje i w ogóle płakać mi się chciało... Czizez, chyba hormony :sorry::o Dziś znowu mam wiarę i nadzieję i wszystko takie kolorowe mi się wydaje... ciekawe jak długo :laugh2:

Do góry