martaaa222
Początkująca w BB
DziękujęNapewno bedzie silne serducho! Trzymam mocno kciuki za to!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
DziękujęNapewno bedzie silne serducho! Trzymam mocno kciuki za to!
Witaj. Choć opinie są różne to tak zamierzam rodzić w Puławach. Oddział świeżo wyremontowany, pielęgniarki miłe(byłam w grudniu na ginekologii).
Ja chodzę prywatnie do dr Mizaka.
Zrezygnowałam z ginekologa do którego chodziłam 12 lat, bo w ostatniej ciąży mnie olał, a po moich przeżyciach jak zapytałam czy zgodził by się prowadzić moją ciążę ? To usłyszałam, że on odradza mi zajście w ciążę i nie podejmie się prowadzenia,bo jestem za stara.
Dr Mizaka poznałam w czerwcu w szpitalu jak mi robił usg przed zabiegiem.
Jako jedyny mi wszystko wytłumaczył przed łyzeczkowaniem i zapytał, jak się czuję i powiedział, żebym się nie obwiniała.
Jeżdżę do niego do Końskowoli do Pro Family med.
Biorę luteine i duphaston i muszę leżeć.
Koleżanka urodziła 12ego, dziś ja wypuścili bez antybiotyku. Mała miała żółtaczkę.Dzięki, że odpisałaś. No właśnie też słyszałam dużo dobrego o tym lekarzu, dobrze mieć też opinię bezpośrednio od kogoś, więc dzięki I właśnie jakbym zdecydowała rodzić w Puławach to chyba też chciałabym spróbować zapisać się do Niego żeby poprowadził ciążę. Widziałam, że przyjmuje jeszcze w Allmedzie. A co do tego drugiego lekarza... To niestety, ale i tacy się trafiają... W sumie to jak tak patrzę to są w większości.
Co do Puław to przerażają mnie trochę te opinie o podawaniu antybiotyków noworodkom... Zastanawiam się jeszcze nad Kozienicami, ale tam to już w ogóle nie znam lekarzy... No nic, jeszcze trochę czasu jest.
A co do leżenia to maluch później wszystko wynagrodzi Też na razie mam głównie leżący tryb życia i luteinę..
Ja rodziłam i będę rodziła w Kozienicach. Osobiście jestem bardzo zadowolona, ale nie lekarz jest ważny przy porodzie, tylko położna. Mi w Kozienicach bardzo położna pomagała i wspierała (bez dawania w łape)Dzięki, że odpisałaś. No właśnie też słyszałam dużo dobrego o tym lekarzu, dobrze mieć też opinię bezpośrednio od kogoś, więc dzięki I właśnie jakbym zdecydowała rodzić w Puławach to chyba też chciałabym spróbować zapisać się do Niego żeby poprowadził ciążę. Widziałam, że przyjmuje jeszcze w Allmedzie. A co do tego drugiego lekarza... To niestety, ale i tacy się trafiają... W sumie to jak tak patrzę to są w większości.
Co do Puław to przerażają mnie trochę te opinie o podawaniu antybiotyków noworodkom... Zastanawiam się jeszcze nad Kozienicami, ale tam to już w ogóle nie znam lekarzy... No nic, jeszcze trochę czasu jest.
A co do leżenia to maluch później wszystko wynagrodzi Też na razie mam głównie leżący tryb życia i luteinę..
Ja rodziłam i będę rodziła w Kozienicach. Osobiście jestem bardzo zadowolona, ale nie lekarz jest ważny przy porodzie, tylko położna. Mi w Kozienicach bardzo położna pomagała i wspierała (bez dawania w łape)
Rodziłam 3 dzieci w szpitalu w Puławach i jestem zadowolona.Też znam sporo osób zadowolonych z Kozienic. Chodzi mi o to, że chciałabym jeździć do lekarza też w mieście, w którym będę rodziła, a nie do dwóch odległych miast. Z różnych względów
Szczerze mówiąc to ja bym wybrała szpital do którego mam bliżej. Ja do Kozienic mam najbliżej, a do tego opinie są w porządku.pierwsze dziecko urodziłam w Pionkach bo Kozienice były nieczynne, nie było tragedii ale porównując do drugiego porodu w Kozienicach, to ten drugi wygrywaDzięki dziewczyny za opinie W sumie dobrze, że i w Puławach i w Kozienicach macie dobre wspomnienia, jakoś tak to pozytywnie mnie nastroiło
Dziewczyny, a ja mam glupie pytanie - jak zarabiam np. 2000 zl miesiecznie na reke to jak pojde na zwolnienie w czasie ciazy to dalej zarabiam tyle samo? (Ponad 12 miesiecy to samo wynagrodzenie)
Dopytuje bo w zyciu nie bylam na l4 - nawet jak bylam chora to pracowalam z domu ale teraz nie wiem jak sie wszystko potoczy.
I wez tu czlowieku badz madry jak kazda aplikacja inaczej wskazuje 2 trymestr [emoji23] na preglife pokazuje, ze od 14+0 [emoji85] a tu, ze od jutra [emoji85]Zobacz załącznik 847622
A ja po wizycie, fasola rośnie od przedwczoraj 2,5 mm Tętno 156, serduszko bije Według usg dzisiaj zaczęłam ósmy tydzień. Przez plamienia dostałam luteinę i mam dużo odpoczywać. Zero sprzątania, prania, gotowania.Teraz czas porobić wszystkie badania.
Hej dziewczyny zbliża się sądny dzien.. Jutro wizyta u gina i mam nadzieję że będzie tam wielkie bijące serducho, wogole jakoś późno kazał mi przyjechała, po tamtej wizycie, ale modlę się żeby wszystko było dobrze . Mało ostatnio się udzielam, ale mežus przyjechał na dwa tyg i kupę spraw mamy do ogarnięcia a jutro nasz starszy pisze egzamin gimnazjalny i bardziej się denerwuję niż sam zainteresowany ... Już bym chciała być po wizycie, strasznie nakręcona jestem. Ściskam Was wszystkie mocno