reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
[emoji8] jak się dziewczyny czujecie?
Nie jest łatwo, ponieważ była to długo wyczekiwana ciąża. Szczerze mówiąc to jak nie dotarło jeszcze do mnie do końca, że jestem w ciąży to i tak samo nie dotarło to, że już w tej ciąży nie jestem. Ale wytłumaczyłam sobie, że lepiej teraz niż w późniejszym terminie stracić ciążę, czy lepiej niż gdyby dziecko miałoby być ciężko chore.. Obawiam się teraz bardzo zrostów po łyżeczkowaniu i tego, że znowu może mnie czekać długie staranie o kolejną ciążę. Ale mam nadzieję, że jeszcze będę szczęśliwą mamą. :)

Ja po wizycie.
Bąbel ma 3,50cm więc urósł znacznie[emoji4] słuchałam serduszka, biło 176uderzeń na minutę [emoji173]️widziałam na monitorze jak go mierzył, że wg usg w dalszym ciągu jest większy niż wg terminu OM. Wg suwaka jestem 9+5, a na monitorze widziałam raz 10+1,a raz nawet 10+5 [emoji16]
Taki mały człowieczek już [emoji5]
Dał mi skierowanie do szpitala na te testy pappa, bo ja z racji wieku mam darmowe-na 26albo 27 kwietnia [emoji58]a następna wizyta u niego dopiero za m-c 8maja[emoji58]

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt [emoji4]

No i jednak będę grudniową mamusią [emoji3]
Termin mam na 4.12 [emoji6]

Spokojnie możesz się załapać na listopad, to tylko cztery dni :) Ja myślę, że będę październikową, termin mam na 4 listopada, ale po wizycie lekarskiej upewniłam się, że czeka mnie szybszy poród jak z córką.

reklama
Nie jest łatwo, ponieważ była to długo wyczekiwana ciąża. Szczerze mówiąc to jak nie dotarło jeszcze do mnie do końca, że jestem w ciąży to i tak samo nie dotarło to, że już w tej ciąży nie jestem. Ale wytłumaczyłam sobie, że lepiej teraz niż w późniejszym terminie stracić ciążę, czy lepiej niż gdyby dziecko miałoby być ciężko chore.. Obawiam się teraz bardzo zrostów po łyżeczkowaniu i tego, że znowu może mnie czekać długie staranie o kolejną ciążę. Ale mam nadzieję, że jeszcze będę szczęśliwą mamą. :)
Będziesz wspaniałą mamą! Trzymam kciuki [emoji8]

Do góry