reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej. Jestem po rozmowie z szefem. Z pozytywów to sam zaproponował żebyśmy się spotkali poza pracą żebym nie musiała rozmawiać ze współpracownikami. Ucieszył się i pogratulował mi ciąży. Obiecał że powie zespołowi że na razie nie wracam. Jestem w trakcie diagnozy i badań i że sama wszystkim powiem jak będę gotowa.
Moja bardzo dobra koleżanka wiedziała że jestem z nim na spotkaniu. Powiedziała że wrócił do pracy z nietegą miną. Wziął ja na rozmowę (ona zajmuje się grafikiem) i powiedział jej że nie będzie mnie do 15 maja i że jest inteligentna więc powina się domyśleć dlaczego mnie nie ma. Mam mieszane uczucia.
Faktycznie dziwne... Ale to facet, więc może nie wie jak się zachować. W każdym razie, nie masz co się przejmować co i do kogo mówi:) wiadomo, że jak jest odpowiedzialny to bedzie sie martwił, gdy deorganizuje mu się pracę, ale Tobie nie dał tego odczuć, więc miej to w nosie ;)

reklama
po tych ymiotach to nic dziwnego ze schudlas!!! masakra ale nadrobisz:p
to bedzie twoje pierwsze??? z synem tak mialam:)
teraz budze sie w nocy z mega dyskomfortem kiedy mimowolnie przekrece sie na brzuch i jakis czas tak spie! cos zle mi sie spi ostatnio:( dookola mnie poduszki!!
tez staram sie zakrywac ALA 'SPOZYWCZY; brzuszek bo tak to wyglada haha
i troche zle sie z tym czuje szczegolnie gdy chcemy gdzies wyjsc a mnie wszystko uwiera,, mam klikanascie par spodni a chodze w jednych najwygodniejszych i chce juz z 20 tydz, ciazy by to wygladal na ciazowy brzuszek a nie spozywczy:p nie przywyklam do tego.zawsze cwiczenia..zero oponki ehhh

cos mam dzien narzekania lol

napracowalam sie dzis i mnie kulo w pochwie jakby i drapalo w macicy takze jestem zla na siebie ale od 17 leze i dupska nie ruszam eh

Pierwsze.

Cześć Dziewczynki ;) dzisiaj zaczynam 8 tydzień i do tego rocznica ślubu 14 już :happy: czas leci nawet nie wiem kiedy ale ja nie o tym czy wy też nie czujecie się w ciąży nie mam mdłości nic mnie nie boli jakbym nie była w ciąży :-( :( pytałam gina mówi żeby się tym nie przejmować bo nie zawsze muszą być jak to u was jest
c55fe6hh5o3mhj5g.png
Ja w pierwszej ciąży jak byłam to dowiedziałam się że jestem w ciąży 8 tc bo jadłam co mi się chciało [emoji2] ciążę miałam jak by jej nie było gdyby nie brzuszek [emoji2]teraz syn ma 10 lat [emoji4] więc to normalne każda przechodzi ciążę inaczej także nie stresuj się. Teraz jestem w 5 tygodniu ciazy i odczuwam boli mnie brzuch na dole i często głowa. Także jak widzisz ciążę są przerozne[emoji2] ale głowa do góry będzie dobrze.

reklama
Tylko pytanie w Internecie jest że 7 mm to 7 tydzien a lekarz powiedział że 5 i w co tu wierzyć. Bardziej lekarzowi
chyba co nie?

U mnie w 5 tc pęcherzyk miał 7 mm.
Może mówił o wielkości pęcherzyka?
Link do: 5 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka

Czy zarodka?

Albo na początku 7 tc zarodek ma 7 mm. Tak jak w tej tabeli... Link do: 7 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka

Ostatnia edycja:
Do góry