reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej. Jestem po rozmowie z szefem. Z pozytywów to sam zaproponował żebyśmy się spotkali poza pracą żebym nie musiała rozmawiać ze współpracownikami. Ucieszył się i pogratulował mi ciąży. Obiecał że powie zespołowi że na razie nie wracam. Jestem w trakcie diagnozy i badań i że sama wszystkim powiem jak będę gotowa.
Moja bardzo dobra koleżanka wiedziała że jestem z nim na spotkaniu. Powiedziała że wrócił do pracy z nietegą miną. Wziął ja na rozmowę (ona zajmuje się grafikiem) i powiedział jej że nie będzie mnie do 15 maja i że jest inteligentna więc powina się domyśleć dlaczego mnie nie ma. Mam mieszane uczucia.
Faktycznie dziwne... Ale to facet, więc może nie wie jak się zachować. W każdym razie, nie masz co się przejmować co i do kogo mówi:) wiadomo, że jak jest odpowiedzialny to bedzie sie martwił, gdy deorganizuje mu się pracę, ale Tobie nie dał tego odczuć, więc miej to w nosie ;)

reklama
po tych ymiotach to nic dziwnego ze schudlas!!! masakra ale nadrobisz:p
to bedzie twoje pierwsze??? z synem tak mialam:)
teraz budze sie w nocy z mega dyskomfortem kiedy mimowolnie przekrece sie na brzuch i jakis czas tak spie! cos zle mi sie spi ostatnio:( dookola mnie poduszki!!
tez staram sie zakrywac ALA 'SPOZYWCZY; brzuszek bo tak to wyglada haha
i troche zle sie z tym czuje szczegolnie gdy chcemy gdzies wyjsc a mnie wszystko uwiera,, mam klikanascie par spodni a chodze w jednych najwygodniejszych i chce juz z 20 tydz, ciazy by to wygladal na ciazowy brzuszek a nie spozywczy:p nie przywyklam do tego.zawsze cwiczenia..zero oponki ehhh

cos mam dzien narzekania lol

napracowalam sie dzis i mnie kulo w pochwie jakby i drapalo w macicy takze jestem zla na siebie ale od 17 leze i dupska nie ruszam eh

Pierwsze.

Cześć Dziewczynki ;) dzisiaj zaczynam 8 tydzień i do tego rocznica ślubu 14 już :happy: czas leci nawet nie wiem kiedy ale ja nie o tym czy wy też nie czujecie się w ciąży nie mam mdłości nic mnie nie boli jakbym nie była w ciąży :-( :( pytałam gina mówi żeby się tym nie przejmować bo nie zawsze muszą być jak to u was jest
c55fe6hh5o3mhj5g.png
Ja w pierwszej ciąży jak byłam to dowiedziałam się że jestem w ciąży 8 tc bo jadłam co mi się chciało [emoji2] ciążę miałam jak by jej nie było gdyby nie brzuszek [emoji2]teraz syn ma 10 lat [emoji4] więc to normalne każda przechodzi ciążę inaczej także nie stresuj się. Teraz jestem w 5 tygodniu ciazy i odczuwam boli mnie brzuch na dole i często głowa. Także jak widzisz ciążę są przerozne[emoji2] ale głowa do góry będzie dobrze.

reklama
Tylko pytanie w Internecie jest że 7 mm to 7 tydzien a lekarz powiedział że 5 i w co tu wierzyć. Bardziej lekarzowi
chyba co nie?

U mnie w 5 tc pęcherzyk miał 7 mm.
Może mówił o wielkości pęcherzyka?
Link do: 5 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka

Czy zarodka?

Albo na początku 7 tc zarodek ma 7 mm. Tak jak w tej tabeli... Link do: 7 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka

Ostatnia edycja:
Do góry