Mi kazała alergolog dać już kaszkę dla alergików. Kilka razy zjadła ale od trzech dni ma focha. Teraz mamy wyjazd weekendowy ale w poniedziałek zaczynamy warzywa. Może jej podejdą bardziej niż kaszka. A we wtorek kończy pół roku :O jak to zleciało...Ile miały Wasze dzieci jak zaczęłyście rozszerzać dietę? bądź kiedy planujecie?
reklama
Xenka C
Zaangażowana w BB
Mój jest z pocztku stycznia br. I juz w tym tygodniu dostał marchewke gerber i hipp... Obie smakowaly mu srednio ale moim zdaniem hipp ma wiecej marchewki w.Ile miały Wasze dzieci jak zaczęłyście rozszerzać dietę? bądź kiedy planujecie?
.. Marchewce. Greber to taka jakby pianka marchewkowa:-) ale ciezko mi teraz powiedziec co bardziej dziecku przypasowało
My po skończonym 5 msc coś tam po malu zaczęliśmy próbować i wprowadzać. Przerobikismy większość warzyw, teraz po malu wprowadzamy owoce.Ile miały Wasze dzieci jak zaczęłyście rozszerzać dietę? bądź kiedy planujecie?
anet88
Fanka BB :)
Po skończonym 5 mcu. Zaczęliśmy od warzyw.Ile miały Wasze dzieci jak zaczęłyście rozszerzać dietę? bądź kiedy planujecie?
anielka1
A jak tam twoja dieta? Moja pediatra wczoraj stwierdziła,że mam już nie robić żadnych prowokacji i dopiero jak synek skończy 6mcy to spróbować,żeby podleczyc jelita. Na razie faktycznie już nic nie próbuje, zobaczymy jak to wyjdzie. Tak się zastanawiam, nasze dzieci nie będą miały żadnych niedoborów? Dawaj znać jak u Was pójdzie rozszerzanieMi kazała alergolog dać już kaszkę dla alergików. Kilka razy zjadła ale od trzech dni ma focha. Teraz mamy wyjazd weekendowy ale w poniedziałek zaczynamy warzywa. Może jej podejdą bardziej niż kaszka. A we wtorek kończy pół roku :O jak to zleciało...
Ja już ponad dwa tygodnie bez żadnego grzeszku no i za dwa tygodnie będe próbować i obserwować. wydrukuje sobie taką tabelkę gdzie będę zapisywac o której i ile potencjalnego alergenu zjadłam i ewentualne reakcje. Dlatego ja chce nam najdłużej karmić piersią żeby brała wszystkie możliwe składniki odżywcze ode mnie. No i będę kombinować z dietą żeby nie miała niedoborów. Ale mam nadzieję, że z tego wyrośnie po prostu.A jak tam twoja dieta? Moja pediatra wczoraj stwierdziła,że mam już nie robić żadnych prowokacji i dopiero jak synek skończy 6mcy to spróbować,żeby podleczyc jelita. Na razie faktycznie już nic nie próbuje, zobaczymy jak to wyjdzie. Tak się zastanawiam, nasze dzieci nie będą miały żadnych niedoborów? Dawaj znać jak u Was pójdzie rozszerzanie
anielka1
Cześć dziewczyny, chyba ostatnia szczepionka która była u syna. Dwa dni temu miał szczepienie ,duży obrzęk nóżki, w ogóle nie najlepiej ja przeszedł. Dziś w nocy dwa razy bezdech, dzięki Bogu mamy sensor. Masakra ile strachu. Naczytalam się dziś jeszcze. W poniedziałek idę do doktorki.
Jesteś teraz cała w emocjach. Odpocznij, przemyśl, porozmawiaj z lekarzem. Może warto odroczyć ale pamiętaj, że szczepionki są naprawdę ważne. A w przyszłości może mieć synek problemy z dostaniem się do żłobka czy przedszkola (wiele miast chce wprowadzić takie przepisy). Dużo spokoju dla ciebie i maluszka!!!Cześć dziewczyny, chyba ostatnia szczepionka która była u syna. Dwa dni temu miał szczepienie ,duży obrzęk nóżki, w ogóle nie najlepiej ja przeszedł. Dziś w nocy dwa razy bezdech, dzięki Bogu mamy sensor. Masakra ile strachu. Naczytalam się dziś jeszcze. W poniedziałek idę do doktorki.
reklama
MMMagdalena
Zaangażowana w BB
Moja Bianka miala 5 miesiecy. Pierwszy raz to troszke zjadla bo to cos nowego. Tera bedzie juz 2 tyg jak podaje warzywka i malutka wsuwa az sie uszy trzesa:-)Ile miały Wasze dzieci jak zaczęłyście rozszerzać dietę? bądź kiedy planujecie?
Jak wprowadzilam warzywka to i od razu kupki sie zmieniky