reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Dostałam dość silnego brązowego plamienia [emoji26]
Wizytę mam dopiero w poniedziałek. Bardzo się boję [emoji33]

Napisane na RNE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam dziś na 16 gin wczoraj zauważyłam jak robiłam siku śluz z różowym zabarwieniem myślałam że zawalu dostanę ale o dziwo przeszło lekarz mnie uspokoił że do 3mies się zdarza i wcale nie musi to oznaczać nic złego ale stres był i jest już nie mogę doczekać się tej wizyty czy wszystko jest ok.. chodzę od wczoraj jak na szpilkach [emoji22]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To strasznie duzo wolaja za samo Usg. Ja teraz jak bylam drugi raz u innego lekarza to 100 zl za cala wizyte zaplacilam z usg oczywiscie.
Ja mieszkam w uk i prywatnie zapłaciłam 180f myślałam że mnie z butów wywali.... dzis też prywatnie ale samo usg to już 80f potem pójdę na nhs bo w uk przyjmują od 12tyg :/

Witajcie koleżanki;) Dawno mnie nie było bo nie miałam coś czasu ostatnio....ale nadrobiłam wszystkie strony żeby wiedzieć co się tu u was działo :biggrin2: Wczoraj byłam na wizycie i nie ukrywam że stresowałam się przed bo prócz bólu piersi nic mi nie dolega a mdłości z dnia na dzień znikły i (mam nadzieje że nie wrócą:)) i wyczytałam głupoty na internecie że jak objawy ciążowe zanikają to z dzidzią jest coś nie tak itd Guzik prawda:) Wszystko dobrze z moim maleństwem ma już prawie 2cm serce sobie biło elegancko:-D Mam się nie stresować i uważać na siebie a kolejna wizyta dopiero za miesiąc chyba że coś by się działo to mogę wpaść wcześniej, a i dostałam skierowanie na jakieś badania genetyczne które mam zrobić tak pod koniec kwietnia.
A ty paulina.blachut się nie przejmuj tymi kłuciami ja je mam do teraz a już mi leci 9 tydzień...;)

@Ania25037 plamienia w 1 trymestrze się zdarzają , ale trzeba je skonsultować z lekarzem. Ja tak jak dziewczyny piszą poszłabym do ginekologa szybciej albo na Ip, żeby potwierdzić, że wszystko ok.

Ja mam dziś na 16 gin wczoraj zauważyłam jak robiłam siku śluz z różowym zabarwieniem myślałam że zawalu dostanę ale o dziwo przeszło lekarz mnie uspokoił że do 3mies się zdarza i wcale nie musi to oznaczać nic złego ale stres był i jest już nie mogę doczekać się tej wizyty czy wszystko jest ok.. chodzę od wczoraj jak na szpilkach [emoji22]

Noi się pochwalilam że się skończyło tylko wstałam byłam siku i powtórka z rozrywki ja chyba umrę do tej 16 [emoji22] [emoji22] [emoji22]

Ja mieszkam w uk i prywatnie zapłaciłam 180f myślałam że mnie z butów wywali.... dzis też prywatnie ale samo usg to już 80f potem pójdę na nhs bo w uk przyjmują od 12tyg :/

A nie wiedziałam ze ty w uk. Mi znajoma ktora korzystala z wczesniejszego scanu kazala dzwonic na early pregnancy unit jakby sie cos dzialo i jeszcze pokoloryzowac takze sa w stanie zrobic ten scan wcześniej
Ja mam termin 2 maja na pierwszy scan ..bede w skończonym 13 tyg. Ale podsluchalam serduszko takze spokojnie czekam

Wróciłam do pracy i widze ze więcej mam ciagniec. Ukluc ale nie jakis strasznych

Milenaaaa bardzo sie ciesze ze z malenstwem wszystko dobrze :):):):)

Noi się pochwalilam że się skończyło tylko wstałam byłam siku i powtórka z rozrywki ja chyba umrę do tej 16 [emoji22] [emoji22] [emoji22]

Spokojnie, postaraj się odpoczywać do wizyty. Plamienia dość czesto pojawiają się w 1 trymestrze, dobrze, ze zapisalas sie do lekarza

Spokojnie, postaraj się odpoczywać do wizyty. Plamienia dość czesto pojawiają się w 1 trymestrze, dobrze, ze zapisalas sie do lekarza
Dziękuję że odpisałaś, na prawdę nie wiem co się dzieje 1 ciążę przechodziłam książkowo nie wiem czemu teraz tak w sumie każda ciąża jest inna postaram się do 15 nie wstawać z łóżka ehh ale i tak myślę myślę i się martwię strasznie ;(

A nie wiedziałam ze ty w uk. Mi znajoma ktora korzystala z wczesniejszego scanu kazala dzwonic na early pregnancy unit jakby sie cos dzialo i jeszcze pokoloryzowac takze sa w stanie zrobic ten scan wcześniej
Ja mam termin 2 maja na pierwszy scan ..bede w skończonym 13 tyg. Ale podsluchalam serduszko takze spokojnie czekam

Wróciłam do pracy i widze ze więcej mam ciagniec. Ukluc ale nie jakis strasznych

Milenaaaa bardzo sie ciesze ze z malenstwem wszystko dobrze :):):):)
Tak ja w uk i w Londynie co najgorsze dlatego tak drogo :/ jeżeli po tej wizycie bd wszystko ok modlę się o to to w pon dzwonię żeby zapisać się do mojej położnej w szpitalu tutaj na NHS ale dobrze wiedzieć że jest takie coś w razie W gdzie mogę domagać się wcześniejszej wizyty niż normalnie tu planują bo jakbym znowu musiała iść prywatnie to by mnie z torbami puścili [emoji15] [emoji15]

reklama
Dziękuję że odpisałaś, na prawdę nie wiem co się dzieje 1 ciążę przechodziłam książkowo nie wiem czemu teraz tak w sumie każda ciąża jest inna postaram się do 15 nie wstawać z łóżka ehh ale i tak myślę myślę i się martwię strasznie ;(

U mnie to samo, w 1 ciaży nie miałam plamień, w tej na poczatku kilka dni. Też prawie zawału dostałam, ale lekarz wyjasnił mi, ze czestk sie zdarzaja i trzeba byc dobrej mysli. U nas w usg jest i było wszystko ok. Za Ciebie tez trzymam kciuki! Odpoczywaj i nie denerwuj się, 16 juz tuz tuz

Do góry