reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dostałam dość silnego brązowego plamienia [emoji26]
Wizytę mam dopiero w poniedziałek. Bardzo się boję [emoji33]

Napisane na RNE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam dziś na 16 gin wczoraj zauważyłam jak robiłam siku śluz z różowym zabarwieniem myślałam że zawalu dostanę ale o dziwo przeszło lekarz mnie uspokoił że do 3mies się zdarza i wcale nie musi to oznaczać nic złego ale stres był i jest już nie mogę doczekać się tej wizyty czy wszystko jest ok.. chodzę od wczoraj jak na szpilkach [emoji22]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To strasznie duzo wolaja za samo Usg. Ja teraz jak bylam drugi raz u innego lekarza to 100 zl za cala wizyte zaplacilam z usg oczywiscie.
Ja mieszkam w uk i prywatnie zapłaciłam 180f myślałam że mnie z butów wywali.... dzis też prywatnie ale samo usg to już 80f potem pójdę na nhs bo w uk przyjmują od 12tyg :/

Witajcie koleżanki;) Dawno mnie nie było bo nie miałam coś czasu ostatnio....ale nadrobiłam wszystkie strony żeby wiedzieć co się tu u was działo :biggrin2: Wczoraj byłam na wizycie i nie ukrywam że stresowałam się przed bo prócz bólu piersi nic mi nie dolega a mdłości z dnia na dzień znikły i (mam nadzieje że nie wrócą:)) i wyczytałam głupoty na internecie że jak objawy ciążowe zanikają to z dzidzią jest coś nie tak itd Guzik prawda:) Wszystko dobrze z moim maleństwem ma już prawie 2cm serce sobie biło elegancko:-D Mam się nie stresować i uważać na siebie a kolejna wizyta dopiero za miesiąc chyba że coś by się działo to mogę wpaść wcześniej, a i dostałam skierowanie na jakieś badania genetyczne które mam zrobić tak pod koniec kwietnia.
A ty paulina.blachut się nie przejmuj tymi kłuciami ja je mam do teraz a już mi leci 9 tydzień...;)

@Ania25037 plamienia w 1 trymestrze się zdarzają , ale trzeba je skonsultować z lekarzem. Ja tak jak dziewczyny piszą poszłabym do ginekologa szybciej albo na Ip, żeby potwierdzić, że wszystko ok.

Ja mam dziś na 16 gin wczoraj zauważyłam jak robiłam siku śluz z różowym zabarwieniem myślałam że zawalu dostanę ale o dziwo przeszło lekarz mnie uspokoił że do 3mies się zdarza i wcale nie musi to oznaczać nic złego ale stres był i jest już nie mogę doczekać się tej wizyty czy wszystko jest ok.. chodzę od wczoraj jak na szpilkach [emoji22]

Noi się pochwalilam że się skończyło tylko wstałam byłam siku i powtórka z rozrywki ja chyba umrę do tej 16 [emoji22] [emoji22] [emoji22]

Ja mieszkam w uk i prywatnie zapłaciłam 180f myślałam że mnie z butów wywali.... dzis też prywatnie ale samo usg to już 80f potem pójdę na nhs bo w uk przyjmują od 12tyg :/

A nie wiedziałam ze ty w uk. Mi znajoma ktora korzystala z wczesniejszego scanu kazala dzwonic na early pregnancy unit jakby sie cos dzialo i jeszcze pokoloryzowac takze sa w stanie zrobic ten scan wcześniej
Ja mam termin 2 maja na pierwszy scan ..bede w skończonym 13 tyg. Ale podsluchalam serduszko takze spokojnie czekam

Wróciłam do pracy i widze ze więcej mam ciagniec. Ukluc ale nie jakis strasznych

Milenaaaa bardzo sie ciesze ze z malenstwem wszystko dobrze :):):):)

Noi się pochwalilam że się skończyło tylko wstałam byłam siku i powtórka z rozrywki ja chyba umrę do tej 16 [emoji22] [emoji22] [emoji22]

Spokojnie, postaraj się odpoczywać do wizyty. Plamienia dość czesto pojawiają się w 1 trymestrze, dobrze, ze zapisalas sie do lekarza

Spokojnie, postaraj się odpoczywać do wizyty. Plamienia dość czesto pojawiają się w 1 trymestrze, dobrze, ze zapisalas sie do lekarza
Dziękuję że odpisałaś, na prawdę nie wiem co się dzieje 1 ciążę przechodziłam książkowo nie wiem czemu teraz tak w sumie każda ciąża jest inna postaram się do 15 nie wstawać z łóżka ehh ale i tak myślę myślę i się martwię strasznie ;(

A nie wiedziałam ze ty w uk. Mi znajoma ktora korzystala z wczesniejszego scanu kazala dzwonic na early pregnancy unit jakby sie cos dzialo i jeszcze pokoloryzowac takze sa w stanie zrobic ten scan wcześniej
Ja mam termin 2 maja na pierwszy scan ..bede w skończonym 13 tyg. Ale podsluchalam serduszko takze spokojnie czekam

Wróciłam do pracy i widze ze więcej mam ciagniec. Ukluc ale nie jakis strasznych

Milenaaaa bardzo sie ciesze ze z malenstwem wszystko dobrze :):):):)
Tak ja w uk i w Londynie co najgorsze dlatego tak drogo :/ jeżeli po tej wizycie bd wszystko ok modlę się o to to w pon dzwonię żeby zapisać się do mojej położnej w szpitalu tutaj na NHS ale dobrze wiedzieć że jest takie coś w razie W gdzie mogę domagać się wcześniejszej wizyty niż normalnie tu planują bo jakbym znowu musiała iść prywatnie to by mnie z torbami puścili [emoji15] [emoji15]

reklama
Dziękuję że odpisałaś, na prawdę nie wiem co się dzieje 1 ciążę przechodziłam książkowo nie wiem czemu teraz tak w sumie każda ciąża jest inna postaram się do 15 nie wstawać z łóżka ehh ale i tak myślę myślę i się martwię strasznie ;(

U mnie to samo, w 1 ciaży nie miałam plamień, w tej na poczatku kilka dni. Też prawie zawału dostałam, ale lekarz wyjasnił mi, ze czestk sie zdarzaja i trzeba byc dobrej mysli. U nas w usg jest i było wszystko ok. Za Ciebie tez trzymam kciuki! Odpoczywaj i nie denerwuj się, 16 juz tuz tuz

Do góry