reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
My dziś byliśmy na szczepieniu. Mała jest teraz trochę marudna, jest śpiąca i troszkę pospała na rękach lecz co jakiś czas budzi się z płaczem.
Dzisiaj pierwszy raz od wyjścia ze szpitala w 8 dobie była ważona, wtedy miała 3480 a teraz 4800 (ma 8 tygodni) i zaczynam się zastanawiać czy czasem za mało nie przybiera, bo chyba tylko w dolnej granicy normy. Lekarz nic nie mówił ale w zasadzie nawet nie sprawdził jaka była waga urodzeniowa (3360). Zapytał tylko czy widać po niej że rośnie w oczach. Szczerze to myślałam że mała waży więcej, pajacyki nosi już 68 a inne ubranka 62

cześć dziewczyny, nie ukrywam, że was podczytuje ;) takie pytanko do tych mam, które karmia tylko piersią.
Co ile karmicie swoje dzieciaki. Ponieważ moja przygoda z karmieniem piersią dopiero się zaczyna, córkę karmiłam modyfikowanym, to mam dużo wątpliwości, a Wy jesteście już bardziej doświadczone.Mój ma niecałe dwa tygodnie , w nocy śpi i budzi się co około 3h na karmienie. Natomiast w dzień potrafi przespać 3h a są dzni jak dziś , że szuka piersi cały czs i najchętniej byłby bez przerwy na cycku.:sad: i nie wiem czy to normalne. Druga kwestia, rano od 9 - do ok 12 czuwa i wieczorem od 19 nawet do 23 nie chce spać, Jakiś kosmos. Czy na 2 tyg noworodka to niezadługo??? Czy wasze dzieciaczki też tak robią?

cześć dziewczyny, nie ukrywam, że was podczytuje ;) takie pytanko do tych mam, które karmia tylko piersią.
Co ile karmicie swoje dzieciaki. Ponieważ moja przygoda z karmieniem piersią dopiero się zaczyna, córkę karmiłam modyfikowanym, to mam dużo wątpliwości, a Wy jesteście już bardziej doświadczone.Mój ma niecałe dwa tygodnie , w nocy śpi i budzi się co około 3h na karmienie. Natomiast w dzień potrafi przespać 3h a są dzni jak dziś , że szuka piersi cały czs i najchętniej byłby bez przerwy na cycku.:sad: i nie wiem czy to normalne. Druga kwestia, rano od 9 - do ok 12 czuwa i wieczorem od 19 nawet do 23 nie chce spać, Jakiś kosmos. Czy na 2 tyg noworodka to niezadługo??? Czy wasze dzieciaczki też tak robią?
Mój robił tak samo, po 7-8h potrafił nie spać... Teraz ma 8 tygodni, dostawiam na żądanie. Jak się robi niemiły to dostawiam, jak się obudzi, jak widzę że szuka.

Mój robił tak samo, po 7-8h potrafił nie spać... Teraz ma 8 tygodni, dostawiam na żądanie. Jak się robi niemiły to dostawiam, jak się obudzi, jak widzę że szuka.
no to nieźle, czyli po prostu taki charakterek? A teraz jak ma 8 tyg to dalej tak dużo potrafi nie spać? Córa dała nam mega popalić i miałam takie wielkie nadzieje, że teraz będzie inaczej...

no to nieźle, czyli po prostu taki charakterek? A teraz jak ma 8 tyg to dalej tak dużo potrafi nie spać? Córa dała nam mega popalić i miałam takie wielkie nadzieje, że teraz będzie inaczej...
Teraz też potrafi ale myślę że wszystko się o wiele bardziej ustatkowalo. Ma te godziny czuwania ale ma też te głębokiego snu, więc mam czas dla siebie. No i śpi w nocy z dwiema pobudkami na cyca, więc naprawdę da się żyć :)) Dla mnie to ogromna zmiana bo starszy syn był wiecznie śpiącym aniolkiem zaś Tobiasz szaleje :D Ale myślę że wszystko minie, te dzieci też muszą się przyzwyczaić do życia po tej stronie brzucha i podejrzewam że jednym zajmuje to krócej a innym dłużej ;)

Teraz też potrafi ale myślę że wszystko się o wiele bardziej ustatkowalo. Ma te godziny czuwania ale ma też te głębokiego snu, więc mam czas dla siebie. No i śpi w nocy z dwiema pobudkami na cyca, więc naprawdę da się żyć :)) Dla mnie to ogromna zmiana bo starszy syn był wiecznie śpiącym aniolkiem zaś Tobiasz szaleje :D Ale myślę że wszystko minie, te dzieci też muszą się przyzwyczaić do życia po tej stronie brzucha i podejrzewam że jednym zajmuje to krócej a innym dłużej ;)
Dzięki:)

to wszystko jest normalne . to nie robot a mały człowieczek :p
z czasem wszystko będzie się zmieniać i najlepiej skupić się na tym że nic mu nie dolega i ze ten etap szybko minie :)

jeśli jada częściej to zrozumiałe że zjada wtedy mniejsze ilości..czyli dojada po trochu
. dziecko moze się też wybudzać z różnych powodów i siła rzeczy będzie ciągło do piersi ..nie tyle co się najeść a uspokoić .. szczególnie takie malenstwo

nie raz .. w okolicy 4 tyg . dochodza bączki.. prezenia ale to wszystko wina niedojrzalego układu pokarmowego co też z czasem się normuje

co prawda nie doświadczyłam tego z dwójka pierwszych dzieci więc moze być super i obejsc się bez tych atrakcji

mój Nikolas przez takie akcje co się obudził to był cyc. tak mi usypiał i usypia. ma 11tyg. teraz im jest większy to zabawić się da więc nie od razu po przebudzeniu ciągnie do piersi ..już inaczej

reklama
W tym wieku to ja musiałam budzić co 3h bo pewnie by spały. W nocy czasem nie wyrabualismy i budziliśmy co 4.

Teraz idzie im 9 tydzień czasem w dzień wołają co 2h czasem maja przerwę 4. W nocy różnie; conajmniej 4 bywa i 6:)

Do góry