Nasz bąbelek też tak robi, ale nawet nad tym się nie zastanawiałam czy to normalne. Wyrodna matka
My wczoraj w odwiedzinach u teściów byliśmy... Masakra. Cały czas wszystko źle. Rączki ma zimne, mąż jak przy nim siedzi za bardzo gestykuluje, mleko za zimne, do odbicia źle trzymany, za wolno przewijany, przykryć trzeba, bo zmarznie, wodę do picia dać... Dobrze, że maz się odzywał, bo chyba bym oszalała. W Sylwestra też nas odwiedzili i było to samo. Łącznie z propozycją, żebym z małym u nich spała, bo pies szczęka na fajerwerki.
Po tych wizytach teściowej to czuję jakbym w ogóle nie ogarniala tego dziecka. Już nawet 2 razy się zastanawiam jak zdjęcie jakieś wysyłam i sprawdzam czy tam nie ma czegoś do czego można się doczepic
I remont mieszkania by nam się przydał, bo światło mamy źle zamontowane i panele za śliskie...
Wow, teście jak z horroru [emoji33] chwała ci za cierpliwość [emoji16]w takim przypadku najlepiej utrzymywać kontakt na odległość. Albo dac jasno do zrozumienia, że to wasze dziecko i wy je wychowujecie. Oni swoją szanse już mieli [emoji106]
@Ewela2805
Wprowadzanie nowych pokarmow przy karmieniu mlekiem modyfikowanym - najszybciej po ukończeniu 4 miesiąca życia. I spokojnie - to żadne zupki od razu[emoji28] z owoców to np.skrobałam jabłko na łyżeczkę i tylko tyle dawałam na początku. Zmiksowana marchewka czy dynia, to na początku są „obiadki”, a nie rosołek [emoji5]ja starszego karmiłam tylko mn i dlatego też wprowadzałam po 4miesiecu nowe jedzonko, i u mnie to był plus, bo szybciej przyzwyczaił sie do nowych smaków i akurat w moim przypadku - to znaczy synka [emoji28]- obyło się bez żadnych alergii czy problemow żołądkowych.
Znalazłam taki fajny artukul i widzę, że trochę sie zmieniło w wytycznych [emoji5]
Link do: Schemat żywienia niemowląt - tabela żywienia niemowląt | LOVI